< Tilbake til oversikten

Pinjekjernekarbiser m fetakrem og ovnsbakte grønnsaker

#1

Sivensvans sa for siden:

4 pers
[size=4][/size]
600 g karbonadedeig
1/2 dl kremfløte
1 egg
salt og pepper
1 hvitløksfedd
1/2 potte basilikum
5 soltørkede tomater i olivenolje
50 g pinjekjerner
1 liten squash
1 gul paprika
olivenolje
1 ts tørket basilikum
[size=4][/size]
Fetakrem:
200 g fetaost
1 beger creme fraiche
1/2 potte basilikum
4 soltørkede tomater i olje
salt og pepper
[size=4][/size]
Sett stekeovnen på 200 g
Bland karbonadedeig, fløte, egg, salt og pepper i en bolle.
Hakk hvitløk, basilikum, og soltørkede tomater fint og blad det i farsen.
Bland i pinjekjernene. Form farsen til karbonader og legg dem på et bakebrett.
Skjær squash, paprika og rødløk i skiver og legg dem på et annet stekebrett. Hell litt olivenolje over grønnsakene og dryss på salt, pepper og tørket basilikum.
Sett begge brettene i ovnen ca 20 minutter. Bytt plass på brettene etter halvgått tid.
Smuldre fetaosten og bland den med creme fraiche i en skål. Hakk basilikum og soltørkede tomater fint og bland det med fetakremen. Smak til med salt og pepper.
[size=4][/size]
Server karbonadene med ovnsbakte grønnsaker og en klatt fetakre.
[size=4][/size]
Håper det smaker!


#2

fett-nok sa for siden:

Hørtes smaskens ut, dette skal prøves:)


#3

Karbosara sa for siden:

Spennende!

Skal prøve denne! Takk!


#4

fett-nok sa for siden:

Laget de nå, skal snart sette det i ovnen, det lukter helt himmelsk.
Og den fetakremen har jeg tyvsmakt på.....mmmmmmmmm!!!!:)
Den må jo kunne brukes til mye rart egentlig.

Gleder oss til middag!!!


#5

fett-nok sa for siden:

NAM NAM!!

Dette ble hit hos alle her, både meg, mann og 8-åringen.
(minsten var den som spiste mest faktisk).

Jeg synes jo også fetakremen var god......til å begynne med, men det ble for mye for meg etterhvert.

Et lite tips til andre her inne,
lager dere kremen, så kan dere fint halvere oppskriften i forhold til kjøttmengden, det blir MYE krem. Jeg lagde av 800 g karbonadedeig og brukte vel 3-4 ss krem til min posjon. Jeg spiste 4 kaker.

MEN NYDELIG MIDDAG!

(hva er karboinnhold i pinjekjerner egentlig, fant det ingen sted)


#6

Areola sa for siden:

Nå har jeg netopp vært og bytta på formene, bare ti minutter igjen :spent:


#7

Sivensvans sa for siden:

Hvordan smakte det...?
[color=#4169e1][/color]
*spent':p


#8

Areola sa for siden:

Pinjekjernene ble bare i veien for meg.
Men å ha soltørkede tomat, hvitløk og basilikum i kjøttkaker er noe jeg ABSOLUTT skal ta med meg videre :ja:
Fetakremen var også god, men oppskriften var litt stor i forhold til hva som ble spist.


#9

blåbær sa for siden:

Fetakrem! Det høres jo bare helt fantastisk ut! :) Har ikke noe kjøkken å lage avansert mat på, men skal se om jeg får mixa noe fetakrem og spise det sammen med noe annet.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.