Hei. Eg har no holdt på med dette i litt over 2 uker, Men nå begynner man å "tvile" på om man spiser riktig. Man har fått utgitt noen regler man må forholde seg etter, og disse prøver man å følge. Ingen ris,pasta,potet,brød,korn osv og så spis litt karbo og resten er litt fett og masse proteiner.
Det som gjør at man har begynt å tvile er Urinstixen. Når den begynner å bli å lys og forsåvidt er over på nøytral innimellom. Ja dette får meg til å lure å lese å lese på nytt i boka og her på Forumet.
Eg e da ikke en som måler gram på antall karbs man inntar. Eg leser på pakkene og holder meg til det som har minst karbo. Da føler eg av og til at kanskje eg ikke får nok karbo i forhold til fett og proteiner. Vitaminer anser eg ikke som ett problem siden vi bruker ett relativt bra multivitaminsystem og Krom-kalium fra Ketolyse.
Ramler man ut av Ketose hvis man har for lite Karbs?
Hva slags forhold skal det være angående fett og proteiner?
(Vi spiste 2 noe magre måltider. Selvlaget kjøttdeig, lagde vi av flatbiff. Syntes det var noe fettfritt og tørt på smak)
Iallefall så tenker eg endel på dette og det er litt frustrerende og ha lite eller ingen utslag på stixen.
Blei langt dette.
Det er vel her du bommer!
Forholdene rent optimalt når du spiser etter Ketolyse- eller Atkins(induksjon)-prinsippet er fett: 75, protein: 20 og karbohydrater: 5.
Det kan være en god idé å telle i starten, i det minste med tanke på at det ikke nødvendigvis er sånn at en matvare er direkte sunn selv om den inneholder lite karber!
Du kan uansett trøste deg med at grønnsaker kan du spise MYE av! Det blir overraskende mye grønnsaker av 20 gr kh!
Hvilken farge sticksen din har har ingenting å si, utslag er utslag, altså.
Såpass mye fett altså. Kanskje man må prøve å få mere fett inn i maten. Hva slags fett er det som man bruker? Eg tenker kanskje Bacon, ost, og fett fra Steik. Kan man bruke vanlig margarin?
Grønnsaker der bruker vi mest blåmkål, brokkoli og gulerøtter blandingen. Men også fersk blåmkål og brokkoli.
Gulerøtter er FY!:eek: på ketolyse!
Diskusjonen smør/margarin har gått høyt her inne, fasiten er vel at man skal bruk SMØR, som i meierismør. Margarin inneholder for mye herdet fett etc.
Smørkokte grønnsaker, seterrømme, fet ost, kjøttdeig med fett, ribbe med alt fettet i behold, det samme med koteletter, nøtter av mange slag..... Fett kommer i mange former!:)
Er ikke glad i svinekoteletter, men kjøper dem på tilbud og lager kjøttdeig av dem. Selv ungene må innrømme at det er den beste kjøttdeigen vi har.
Rosenkål med meierismør er veldig godt, avocado med reker/smøreost.....
Ikke vær redd for å bruke fett: Smør ( ikke margarin), kaldpressa olivenolje, rapsolje.. Bacon, nakkekoteletter, fet fisk, fete sauser osv osv...
Grønnsaker du skal bruke er de som vokser over jorda. Rotgrønnsaker har mye stivelse i seg, og mer karber. Varier : salater (jo mer farge, jo mer næring), blomkål, brokkoli, squash, aubergine, fersk sjampinjong, litt tomat, litt løk, litt parika(grønn har minst karber) osv osv.
Mesteparten av karbene skal komme fra grønnsaker. Fordi vi trenger de vitaminer og mineraler grønnsakene gir, for at kroppen skal fungere og forbrenne optimalt.
Drikk masse vann, gjerne 2-3 liter dagen. Fordelt utover hele dagen.
Stiks: Som photo sier, er det utslag så er det utslag. Jeg hadde det lyyyseste hele tiden, men gikk ned for det :ja:
Tror ikke jeg anstrengte meg så veldig før fettet vaka mellom 70 og 75, altså. Brukte matplanlegger på www.fitday.com, og der ser man også prosentfordelinga mellom fett, karbo og protein.
Men, ikke gulerøtter! For mye stivelse. Alle grønnsaker bør komme fra OVER jorden, med unntak av løk.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.