< Tilbake til oversikten

Det er sopptember og vi må jo starte en sopptråd

#1

Adriane sa for siden:

Det man har foran nesen, det ser man ikke! Skulle jevne sausen med JBK, men den var jo da hjemme. Satt med nesen i noen gamle bøker om sopp, hvor man brukte tørket sopp som fortykningsmiddel. Og det funket!! Brukte tørket traktkantarell, og tre never i kverna til en liter saus. Men det ble mye bedre enn JBK på smak, og helt gratis da. Bare ilagt fjorårets mosjon og svette.:stortsmil
Så nå blir det flere ovale helger framover. Jobben får lide, her skal man ut i skogen og plukke sopp:)
Til alle somi kke kan det: Kjøp 1/2 kg sjampinjong og del i tynne skiver. Ta en tykk søndagsavis og spre utover spisebordet ditt (beregn å spise på kjøkkenet i 2 uker framover litt avhengig av hvor varmt du har det hjemme) Spre soppen ut over avisene og la den tørke. Du kan kjenne når den er tørr nok. Oppbevares i tette krukker, og kan ligge i et par år. Man kan også tørke i ovn eller egne tørkekasser.
Sjampinjong mel skal kunne brukes i brøddeig, og det skal prøves.
Det er tørket traktkantarell nederst og steinsopp øverst.


#2

Adriane sa for siden:

Har nå planer om å lage soyasaus av sopp!
Den store utfordringen blir å erstatte sirup eller brent sukker med sukkererstatning. Det ene er farge det andre er smak. Noen som har tips?


#3

blåbær sa for siden:

Jeg har lagt det jeg fant av kantarell i år i fryseren, og så har jeg investert i en pakke med finnbiff, selv om det er alt for dyrt for en studentøkonomi. Noe av det beste jeg vet er stekt finnbiff med kantarell, løk og rømme. Og et par enerbær, da, og kanskje litt snøfrisk. Litt brokkoli ved siden av, og det er et herremåltid! Ikke ofte jeg spiser så fancy, men når jeg har plukket sopp selv, så må jeg jo nyte det ekstra ... :)

Kjempelurt å bruke tørka sopp som sausjevner. Har ikke plass til å tørke sopp selv, men det selges jo tørket sopp i butikken.


#4

Adriane sa for siden:

Husker en gang jeg var medlem i et kvinneforum. Vi skulle ha styremøte med påfølgende middag.Vi gikk egentlig landgang i huset mellom avispapir på gulvet med tørket sopp. Det kaller jeg en skikkelig hobby.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.