Adriane sa for siden:
Det man har foran nesen, det ser man ikke! Skulle jevne sausen med JBK, men den var jo da hjemme. Satt med nesen i noen gamle bøker om sopp, hvor man brukte tørket sopp som fortykningsmiddel. Og det funket!! Brukte tørket traktkantarell, og tre never i kverna til en liter saus. Men det ble mye bedre enn JBK på smak, og helt gratis da. Bare ilagt fjorårets mosjon og svette.:stortsmil
Så nå blir det flere ovale helger framover. Jobben får lide, her skal man ut i skogen og plukke sopp:)
Til alle somi kke kan det: Kjøp 1/2 kg sjampinjong og del i tynne skiver. Ta en tykk søndagsavis og spre utover spisebordet ditt (beregn å spise på kjøkkenet i 2 uker framover litt avhengig av hvor varmt du har det hjemme) Spre soppen ut over avisene og la den tørke. Du kan kjenne når den er tørr nok. Oppbevares i tette krukker, og kan ligge i et par år. Man kan også tørke i ovn eller egne tørkekasser.
Sjampinjong mel skal kunne brukes i brøddeig, og det skal prøves.
Det er tørket traktkantarell nederst og steinsopp øverst.