< Tilbake til oversikten

Når godtesuget melder seg ...

#1

HappyFeet sa for siden:

Jeg er ny i gamet og klarer meg foreløpig veldig bra på ketolyse-kur. MEN... Av og til får jeg så innmari (!!) lyst på noe digg!! Som ikke er ost, bacon eller blomkål og dipp... Finnes det noe der ute som er greit å spise mens man går på en slik kur? For man skal jo ikke spise kunstige søtstoffer heller... :confused:


#2

xeena82 sa for siden:

du går ikke ut av ketose bare fordi du spiser kunstig søtning. så det kan man godt unne seg innimellom (jeg spiser stort sett noe med kunstig søtning i hver dag, og det funker like godt med dietten min likevel). hvis du ikke vil ha kunstig søtning er det bare å bruke sukrin (100% naturlig, uten kalorier og karber)

heistad har sukkerfri gele som kan spises med krem, på min blogg har jeg lagt ut mine oppskrifter på lavkarbobrownie og sjokolademousse( skinnyshepherd.blogspot.com/ ). ligger der i bloggarkivet mitt. ellers så spiser jeg anton berg sin 55% sukkerfrie sjokolade, hadde ikke klart meg uten... :)


#3

arkine sa for siden:

sukrin hvor får du kjøpt det ,,hva med splenda er det like bra


#4

xeena82 sa for siden:

sukrin får du kjøpt på helsekosten og på nett hvis man ikke bor på en plass hvor man har en helsekost: www.sukrin.no/index.html... poenget med sukrin er at det er naturlig 100%, og mange reagerer på kunstig søtning med å få "dårlig mage". men du kan selvfølgelig bruke splenda. selv bruker jeg natreen og sukrin som søtning.


#5

arkine sa for siden:

er det billigere og kjøpe på helsekosten ,, eller lønner det seg og kjøpe på nett sukrin altså


#6

Photobscura sa for siden:

Men så kan man også stå han ut, og bli kvitt søtsuget en gang for alle. Ikke sånn at man aldri kan spise noe søtt ever igjen, men at man får kontroll på det, og spiser fordi man har lyst på, ikke fordi kroppen krever det.
Du kan tillate deg litt bær på ketolyse, da er i så fall bringebær å foretrekke, det inneholder ca 3,5 gr kh på 100 gr.

Men jeg skriver under på det med sukrin, eventuelt stevia, men det er vanskelig, faktisk tilnærmet umulig å få tak i Norge, og må som regel bestilles på nett. Splenda er klorbleket sukker, og er i prinsippet skallet av sukkeret. Høres i grunn litt skummelt ut spør du meg, ikke minst opplever noen at vekta stagnerer om de inntar for mye kunstig søtstoff, mest sannsynlig fordi det taes opp i tarmen selv om det egentlig skal gå ufordøyd gjennom kroppen.


#7

arkine sa for siden:

søtsuget mitt er så godt som borte ,,det melder seg en skjelden gang

drikker en kopp te om dagen og den må jeg ha litt sukker i ,,
og på grøt må det være litt ,og i bakverk

og da er vel mulig sukrin bedre enn splenda da og smaker kanskej bedre også,,eller


#8

Photobscura sa for siden:

Men Arkine, spiser du grøt og bakverk og sukker på Ketolyse? Eller misforstår jeg helt?


#9

arkine sa for siden:

jeg spiser ikke kaker men en skjelden gang lager jeg meg smørgrøt

med fløte og smør ,,og så vidt jeg vet så er det lov

og det hender jeg får besøk og da baker jeg kaker ,lavkarbo .. som gjestene spiser ,,


#10

Photobscura sa for siden:

Ah! Da skjønner jeg :D Håper du ikke bruker ånkli sukker da.


#11

arkine sa for siden:

blir vel ikke lavkarbo med ordentlig sukker
jeg er da ikke dum


#12

Photobscura sa for siden:

Nei, jeg tøysa vel litt, men det var du som skrev sukker ;)


#13

arkine sa for siden:

du er tilgitt ,trodde alle skjønte jeg snakket om søtstoff


#14

Hyper sa for siden:

Sukker og søtstoff er to forskjellige ting, selv om begge
er søte:)
Passer jo bare litt på hverandre da vettu...:)

Vi har hatt folk her, som har spist ting med sukker....selv om de mente å spise lavkarbo....


#15

arkine sa for siden:

det skjønner jeg ,men i tråden var det snakk om splenda eller sukrin

joda godt og bli passet på det er bra


#16

Hyper sa for siden:

Okay....Jeg så bare det stod sukker jeg...og hverken splenda eller sukrin er sukker...

Men da er vi enige...

Selv bruker jeg splenda..men så er det ikke så ofte jeg bruker søtningsmidler...må være om jeg skal lage kake eller noe sånt...


#17

arkine sa for siden:

jeg bruker splenda i teen min ,en kopp pr dag ,og vis jeg lager smørgrøt som er veldig skjelden, har jeg litt splenda på

men fikk inntrykk av at sukrin var bedre,, så skal prøve det


#18

Siss1 sa for siden:

Hei! Sukrin fåes kjøpt på helsekostkjeden Life, Sunkost, Helios og SmartClub. Det koster 65 kr for 500 gram, og det koster det samme på nettet (sukrin.no), men der må du i tillegg betale 100 kroner i frakt!
Har de ikke på de helsekostkjedene som nevnt over, så bestiller de det til deg.

Jeg syns personlig sukrin er mye bedre og det er også 100 % naturlig, mens Splenda er et kjemisk fremstilt søtningsstoff. Jeg syns også Sukrin er mye bedre på smak....:)


#19

HappyFeet sa for siden:

Takk for svar, alle sammen! Det er kjekt å kunne spørre :o


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.