Jeg reiser til Storebritannia neste måned og har planer om å fortsette på kuren. Men vet noen hvilke kjente karbo kurer som blir brukt der, og eventuelt hvor jeg kan handle varer? Og til sist om noen vet om noen gode low carb forum jeg kan browse litt i?
Ååååh, Fish and Chips! Det er jo en av de store gledene med å reise dit! (Jeg har familie der)
Men vi skal være der i en uke, og jeg er vel egentlig litt avnhengig av å spise lavkarbobrød hver dag, for å holde magen i sjakk. Og så vil jeg ikke fornærme med farmor ved å spise for mye utenom dietten. Jeg vet at supemarkedene der borte har ekstremt stort utvalg i matvarer, men lurer da altså om man får tak i karbofri matvarer der borte... om noen har opplevd at det finnes egne matvare-hyller til det? Hadde ihvertfall gjort alt mye enklere!
Men trenger du egentlig karbofrie hyller da? Er jo bare å fortsette med kjøtt, fisk, kylling, ost, fløte, grønnsaker og fett som man gjør her så skal du se at det går helt fint :)
Bak ett brød og ta det med deg i kofferten så har du brød hele uka også :)
Ta med deg oppskriften på lavkarbobrød og bak et der borte da vel :).
Som fungirl sier, så trenger du ikke egne lavkarbohyller, butikkene bugner jo av kjøtt og grønt og det til fantasipriser i forhold til her i landet.
Linfrø, sesamfrø og kruskakli får du også tak i der borte, de fleste Tesco-butikkene har det, hvis ikke så har du Julian Graves eller Holland and Barret (De to siste butikkene var temmelig fritt etter hukommelsen min, mulig at de heter noe som ligner på det jeg skrev...:o)
På en av de får du også tak i billig soyaproteinpulver - ca £10 for nesten en kg. Det er en grønn boks, jeg husker ikke hva den heter nå, men det er noe med Isolate soy protein powder (uten smak).
Waitrose og Sainsburys har også mye ren, økoogisk dyrket mat.
Cottage cheese og fløte er det mer karber i enn her, men ikke avskrekkende, rømme tror jeg var omtrent det samme.
Kjøp de nye babybel-ostene, de lilla er bare kjempegode!
Den eneste sukkerfrie sjokoladen jeg fant på Tesco var Canderel.
Uansett er det ikke noe problem å leve lavkarbo i UK, god tur! :)
Tusen takk Gracella og fungirl... Jeg er litt sliten etter mye mattelekser, så jeg reserverer hjernen min til at annet enn matte - tenking for tiden!:p
Joda, dette går nok fint som dere sier! Men av og til er det morsomt å finne produkter i storbritannia som Norge ikke har oppdaget enda. Jeg husker da vennine mi som har glutenallergi var med meg en tur en gang og vi stoppet foran glutenfri hylla på ASDA. Dere skulle sett øynene hennes! Og kofferten hennes da! Vi måtte kjøpe en ekstra veske bare for å få med all maten hun sneik med seg tilbake igjen.
Var i London i sommer. Synes den engelske merkinga av matvarer er direkte elendig.
Små bokstaver får ei helt ny mening.
Grønnfor er heldigvis forbilledlig billig.
Ja, der sier du noe Runegutt. Det er også en grunn til at selges utrolig mange forstørrelsesglass over alt i SB, tror jeg skal gå til innkjøp av en slik en!
England er ganske greit. Du kan leve fint på double cream (fløte med 48 % fett), "economy beef" (som regel 20 % fett), svinekjøtt, litt rotgrønnsaker (yams, parsnip/pastinakk, swedes/rutabaga/kålrot; sistnevnte er nokså lav-karbo), peppers/paprika, egg og fet ost (jo fetere, jo mindre melkeprotein - jo mindre insulin; ja, melkeprotein trekker insulin). Du kan steke i smult (lard), men aller helst i storfe-talg (beef drippings) eller smør. Rotgrønnsak-chips (antagelig pastinakk) kan erstatte potet-chips i fish and chips.
Jeg blir småslapp av ost. Modnet ost inneholder mindre protein (14 g protein og 44 g fett per 100 g Royal Blue), men ofte histamin (allergistoff).
Jeg vet ikke om dette gjelder geitemelk, da proteinstrukturen er annerledes. Kyr er store, staute dyr. Jeg antar at kaseinet i kumelk skal stimulere IGF-1 (Insulinähnliche Wachstumfaktoren 1) for å sikre vekst i kalven. Her har jeg en nydelig Camembert (50 % fett) fra geiter som beiter ved fjellet. Mmm :)
Egentlig ikke. Insulin skal putte både glukose og aminosyrer inn i muskel. Ved lavkarbo stabiliserer du blodsukkeret ved insulin-resistens (musklene er fulle av fettsyrer, særlig om morgenen, så de kan ikke være fulle av glukose, som det er "mangel" på). Så spiser du litt aminosyrer eller glukose, og kroppen slipper ut nok insulin til at litt fettsyrer slippes ut og litt aminosyrer eller glukose puttes inn. Mål blodsukkeret ditt før og efter en frokost med litt yoghurt og noen egg. Det vil først være ganske høyt (pre-diabetisk med lavt insulin-nivå), dernest lavere.
Før frokost: høyt blodsukker (p. g. a. insulin-resistens fra lavkarbo). Efter å ha inntatt melkeprotein (fra yoghurt), stiger insulin og insulin-resistensen avtar. Glukose og aminosyrer går inn i muskel. Blodsukker synker.
Kanskje. Smør, fløte og rømme inneholder lite melkeprotein og laktose. Er du skikkelig paranoid, lager du klarert smør (ren smørolje, uten kasein og laktose).
Yoghurt inneholder ca 4 g melkeprotein per 100 gram/dL, og litt mer melkesukker. Skummet melk inneholder 3,3 g melkeprotein og 4,8 g melkesukker per dL. Helmelk inneholder omtrent det samme. Kultur-melk inneholder mindre laktose.
Ost inneholder mye melkeprotein. Muggoster inneholder minst melkeprotein og mest fett (Royal Blue har 14 g protein og 44 g fett). Vanlige oster inneholder mellom 20 og 30 g melkeprotein per 100 g, som er ganske mye. Ketolyse-folk bør passe seg.
Vi bør kanskje lage en egen tråd. Hehe.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.