< Tilbake til oversikten

Veie maten

#1

Nøttejenta sa for siden:

Hei.
Lurer på om en skal veie maten før eller etter tilberedning? Tenker for eksempel på bacon - skal det veies før eller etter steking med tanke på telling av proteiner?
Litt forvirret her....:(


#2

Photobscura sa for siden:

Vei all maten før tilberedning :)


#3

Nøttejenta sa for siden:

Okidoki:)
Tusen takk for oppklaringen.


#4

Photobscura sa for siden:

Kanskje ikke så oppklarende, men det er det jeg har hørt fra alle kanter, være det seg Atkins, Ketolyse, Fedon eller OE. Så jeg stoler på bautaene :)


#5

Trolljenta sa for siden:

Litt vanskelig å veie dem etter da. Særlig hvis du blander alle ingrediensene sammen i en gryte ;)


#6

Photobscura sa for siden:

Det tenkte jeg også. Men sånn ellers så har jeg ikke noe godt svar. Tviler på at proteinmengden f.eks endrer seg særlig under steking.


#7

Nøttejenta sa for siden:

Ut fra den store matvaretabellen står det Matvare/ tilberedt mat og retter i 100 g spiselig vare. Jeg tolket det som ferdig tilberedt jeg da.
Klart man ikke kan veie mat som blandes i gryter, men fisk og kjøtt mister endel av vekten sin når de tilberedes. 100 g rå torsk har ikke denne vekten ferdig kokt f.eks.
Derfor spørsmålet mitt.


#8

Gerd sa for siden:

Maten skal veies i rå tilstand. Når maten tilberedes endrer den vekt. Frossne grønnsaker, f.eks., er innveid i rå tilstand før frysing :ja: Dette er blitt diskutert i en annen tråd før. Husker ikke hvilke tråd i farta :)


#9

norwegiana sa for siden:

Oi...jeg veier alltid maten når jeg forsyner meg på tallerken jeg :(


#10

Milla78 sa for siden:

Må man veie maten...? på ketolyse..


#11

Gracella sa for siden:

Forhåpentligvis er det karbohydrater du teller ;), i (ren) bacon er det null.

:) Velkommen hit, forresten!


#12

Nøttejenta sa for siden:

He he, både ja og nei:o Bør jo se litt på proteininntaket også vel.... Leste en plass at en bør prøve å få i seg ca 1,5 g protein dersom en trener endel. Stemmer ikke det da? Er litt forvirret enda, for jeg har ikke holdt på mer enn en uke


#13

Nøttejenta sa for siden:

:) Velkommen hit, forresten![/quote]

Tusen takk:)
Jeg bruker snart så mye tid her inne at mannen blir bekymra:D Men pytt, pytt. Jeg har lært mer om karbodietter på en uke her inne enn ute i "Real Life." Glad jeg snublet over denne adressen:stortsmil


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.