Er kanskje litt tidlig med dette spørsmålet, da jeg har gått på ketolyse i en uke nå (ned 3 kg allerede), men har stoppa opp litt nå. Jeg lurer på om jeg spiser for lite fett! Hvor mye skal man egentlig ha per dag? :confused:
Normalt spiser jeg salat med strimlet kjøtt/kylling 2 ganger til dagen med fetaost, (olivenolje i salaten) en middag med saus, grønnsaker og gjerne laks eller biff... ingenting av dette er så veeldig fetende.. bruker mye rømme! det er godt :)
Sånn ellers spiser jeg max 3 ganger til dagen, mista mye av sultfølelsen etter jeg starta ketolyse... Er det noen måte jeg kan fete opp maten min uten å spise så mye mer? :P Steker all maten min i flytende melange!
Hvis du har gått ned 3 kilo på en uke, har du defintivt ikke stoppet opp :) Ingen vits i å veie seg hver dag - ukesintervaller gir et mer korrekt bilde av vektutviklingen din. Forøvrig mister du mest vann i begynnelsen, og det går av fortere enn fettet.
Man trenger ikke drikke smult bare fordi man går på ketogen diett :p Velger du fet fisk, kjøtt med fett, olje på salaten, fete oster og så videre, holder det fint. Rømme er fete saker og kan fint brukes. Men bytt ut Melange med meierismør, som foreslått over her.
Nattfrue: Men det er så gøøøøøy å veie seg hver dag! :P Jeg klarer seriøst ikke å la vær... tror det er dagens høydepunk (eller lavpunkt? :/ ). Ser jeg en vekt, kjenner jeg en magisk tiltrekningskraft... Helt uimotståelig :P Typen prøvde å gjemme vekk vekten en periode, men jeg fant den alltid tilslutt :P
Hehe, jaja - hvis du synes det, så :) Jeg tror bare at man blir litt i overkant opphengt i vekta hvis man veier seg hver eneste dag. Det er mange ting som kan gi vektsvingninger fra dag til dag uten at man nødvendigvis har lagt på seg, så det kan kanskje være lett å komme i "panikkmodus" fordi man plutselig veier en kilo mer enn dagen før hvis man veier seg så ofte. Men hvis det funker for deg, så kjør på :)
P.S.: Det regnes ikke som "stopp" eller platå før vekta har stått stille i en måned.
Stemmer, det. Men det inneholder hovedsaklig ustabile plantefettforbindelser, sannsynligvis varmpresset/kjemisk utvunnet (noe man som regel har mer enn nok av i kostholdet fra før), og tåler antageligvis ikke oppvarming spesielt godt.
Ren kokosolje eller meierismør er nok bedre egnet til steking. Også smaker de mye bedre ;)
Melange er jo beregnet til STEKING OG BAKING Da ;)
Du kommer ikke forbi at det faktisk er transfett i meierismør - 3.4 % faktisk. I Melange er det Null. Videre er det 51.1 gram METTET FETT i meierismør - melanghar 36%.
Hva er galt med ustabile plantefettforbindelser? De anbefaler jo faktisk soyaolje, rapsolje, oliven olje til steking pga det øker det gode kolestrolet??
"Sannsynlig varmpresset/kjemisk utvukket" - Det holder faktisk ikke med sysning her altså! Melange inneholder IKKE TRANSFETT...;)
Melange (…) er laget av de vegetabilske oljene soya, raps, palme og kokos.
Siterer fra Mat og Helse-intervju med en fagperson som advarer mot margarin:
(www.matoghelse.no/artikler/matfakta--oppskrifter/smoer-er-sunt!.aspx) Hvis du har valgt margarin for helsas skyld, er det på tide å legge om vanene! Smør er sunnere - hvis vi skal tro Anna Haug, ernæringsfysiolog og forsker ved Norges landbrukshøgskole.
… Riktig fettsyrebalanse
Vi må passe på at vi ikke får i oss så mye omega-6-fettsyrer at den viktige balansen i forhold til omega-3-fettsyrene blir forrykket. Anna mener at vi bør redusere margarinforbruket og erstatte det med fet fisk, raps- og olivenolje, smør, ost og kjøtt fra drøvtyggere, det vil si storfe, sau, geit og vilt. Da får vi et mer balansert fettinntak.
En god balanse mellom omega-6- og omega-3-fettsyrer er foreslått til 2:1. I smør er det et brukbart forhold mellom disse, mens margarin og planteoljer fra blant annet mais, solsikke og soya inneholder store mengder omega-6.
I likhet med i en rekke andre land i Europa og Nord-Amerika spiser vi mer soyafett enn noensinne. Soyaolje, margarin, majones, dressinger, kaviar og makrell i tomat er viktige kilder.
Soyafett inneholder mye linolsyre, den vanligste omega-6-fettsyren i kosten. Stor overvekt av omega-6 kan fremme betennelsestilstander i kroppen og dermed bidra til astma og revmatisme.
Artikkelen inneholder forøvrig interessante opplysninger om både transfett, kolestrol og annet som har vært drøftet i denne tråden - for de som kan være interessert.
Å, de driver nå med en god del mer, de forsker blant annet på produktkvalitet, som vel er et relevant stikkord her.
Og så sysler de litt med områder som:
• Naturstoffkjemi og organisk analyse
• Protein engineering og proteomikk
• Proteiner i næringsmidler; Struktur og biologiske funksjoner
• Mikrobiell genteknologi
• Molekylær mikrobiologi
• Næringsmiddelmikrobiologi
• Miljømikrobiologi
• Biostatistikk
• Målemetodikk
• Meieriteknologi og matkvalitet
Anyway. Jeg velger å bruke min Melange med god samvittighet. Det er neppe transfettet eller ustabile plantefettforbindelser (hva nå enn det er) som gjør at jeg en vakker dag stuper.
Har dia2 så jeg skal ikke ha mye karbohydrater. Det har jeg fått fordi jeg er feit og har gått for lenge overvektig. Spist for mye fett og karbohydrater... Jeg er et resultat av det jeg har spist desverre....
Har vel sagt det til det kjedsommelige - men jeg gikk fra kolestrol på 6 til 7.7 på 3 måneder med ketogen kost, altså fettrik. Har aldri spist så mye fett før. Ikke roet diabetesen seg nevneverdig heller. Så nå har jeg kuttet på animalsk fett, ost og melkeprodukter. Har økt inntaket av fiber (GG-helseklibrød). Har spist det i 3 måneder nå og blodsukkeret har blitt stabilt. Har vel ca. 5.2 i hvilende blodsukker og søtsuget er VEKK. Satser på fettet fra nøtter, fet fisk, tran og avokado. :ja:
Skal til legen 21 sept og da får vi se om kolestrolet har blitt bedre og langtidssukkeret lavere. Veldig spent på det.
Man lagrer jo ikke bare fett fra fett, Impulsiw. Fett lagrer man ganske mye av fra karbohydrater. Såvidt jeg vet finnes det INGEN seriøs forskning som kan bevise at mettet fett faktisk samler seg i årene. Naturstridig høres det også ut synes jeg, når de snakker om mettet fett som er så "hardt" at det skal avleires i årene. Meierismør feks, blir flytende i 37 grader, altså er det ikke særlig hardt i kroppen i det hele tatt. Hadde det vært farlig for oss med mettet fett hadde vi faktisk ikke engang kunnet forbrenne vårt eget fett.
Man lagrer ikke fett i blodårene. Da er det snakk om avleiringer som følge av andre problemer. Energibunten har hatt et par glimrende innlegg om nettopp dette.
Man trenger ikke ha D2 for å lagre fett "i" organer (sk visceralt fett), men det er ofte en følge av insulinresistens eller andre insulinrelaterte forstyrrelser. Å begrense inntaket av karbohydrater vil reversere tilstanden. I ekstreme tilfeller kan stoffer som metformin brukes med hell.
At det er 51.1g METTET FETT i MEIERISMØR er en GOD TING. METTET FETT er IKKE FARLIG. Transfettsyrene i meieriprodukter er NATURLIGE, og antas å være UFARLIGE - sannsynligvis også GUNSTIGE.
Husker hun svenske ernæringsfysiologen i Sveriges utgave av "Du er hva du spiser" anbefalte meierismør fordi det var bra for tarmen, bla. Da ble jeg overrasket, positivt overrasket. :)
Det du sier her er riktig! Kombinasjonen fett og karber er kost man legger på seg av - hvis man har anlegg for slikt.
Kutt ut karbene, så er ikke naturlig fett noe problem for deg lenger. Du har fått så mange forklaringer og henvisninger til diverse studier og uttalelser fra fagpersoner at det koker ned til hva du velger å tro på, og om du ønsker å medisinere deg "frisk" eller spise deg frisk.
Bare en liten ting til slutt: Du kan ikke skjære kraftig ned på både fett og karbohydrater - samtidig!
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.