< Tilbake til oversikten

Blåskjellgryte

#1

hanne42 sa for siden:

Min belgiske favoritt:D

ett nett blåskjell (eller plukk selv)
rapsolje eller meierismør
2 fedd hvitløk
1/2 løk
2 små selleristenger
evnt 1/2 gulrot hvis man foretrekker en litt søtlig variant
finhakket persille
fløte
salt og pepper
evnt krydder som karri eller karripasta

Skyll blåskjellene under rennende kaldt vann og kast de som ikke lukker seg.
Hakk grønnsakene og varm dem i olje i en stor kjele til de er myke. Tilsett fløte. Ha eventuelt i en skvett tørr hvitvin. Tilsett krydder.
Tilsett blåskjellene og ha på lokk.
Varm rolig opp og vend blåskjellene i sausen noen ganger.
Skjellene er ferdige når alle har åpnet seg (varierer fra 5-10 min). Skjell som hardnakket nekter å åpne seg er døde og må kastes.

Belgierne serverer denne med hjemmelaget pommes frites....:(


#2

Skytten sa for siden:

Nam nam :sikle: Jeg elsker blåskjell - denne skal definitivt lages nå :D


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.