< Tilbake til oversikten

Brokkolisalat med bacon

#1

Ullabulla sa for siden:

Denne salaten er så bra at jeg bare må dele den med dere.

1 stor brokkeli
ca. 150 gr bacon
1/2 rødløg
1 dl solsikkekjerner

Marinade:
1 dl majones
1 dl CF
3 tsk splenda
1/2 tsk salt
2 spsk balsamicoeddike

Kun de små buketter på brokkelien brukes og skjæres i bitte små biter som blandes sammen med finthakket rødløg. Held marinaden over og lad det trekke i 3-4 timer i kjøleskapet (Hvis du koker brokkelien i 1-2 min og kommer i isvann etterpå trenger du sikkert ikke å la det trekke så lenge, men jeg liker at der er noe å bite i).
Stek bacon i små biter og kom det i salaten sammen med solsikkefrø ca. 1/2 time før servering.

Majones og CF kan fint erstattes med rømme og solsikkekjerner kan utelates hvis man ønsker mindre karbo. Andre tilsetninger er mulige som f.eks valnøtter, reven ost etc.

Denne salaten er så god (synes jeg) at den kan spises som egen lunsjrett men anvendes i utgangspunktet som tilbehør.


#2

Iset sa for siden:

Brokkeli? :lol:

Men den høres knallgod ut! Nam!


#3

Up-and-down sa for siden:

Et lite tips til de late og økonomiske: Kutt bare bort den nederste delen av stilken på brokkolien. Skjær resten i store buketter. Hiv i foodprocessoren i to omganger - pass på at det blir grovhakket, ikke finhakket. Gjør det samme med rødløken :-)

Er det forresten noen som har tips om hva dette er godt som tilbehør til?


#4

Tone-G sa for siden:

Stekt kjøtt og litt salat.. Det fikk jeg lyst på.. Tror jeg må handle imorra :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.