Ullabulla sa for siden:
Denne salaten er så bra at jeg bare må dele den med dere.
1 stor brokkeli
ca. 150 gr bacon
1/2 rødløg
1 dl solsikkekjerner
Marinade:
1 dl majones
1 dl CF
3 tsk splenda
1/2 tsk salt
2 spsk balsamicoeddike
Kun de små buketter på brokkelien brukes og skjæres i bitte små biter som blandes sammen med finthakket rødløg. Held marinaden over og lad det trekke i 3-4 timer i kjøleskapet (Hvis du koker brokkelien i 1-2 min og kommer i isvann etterpå trenger du sikkert ikke å la det trekke så lenge, men jeg liker at der er noe å bite i).
Stek bacon i små biter og kom det i salaten sammen med solsikkefrø ca. 1/2 time før servering.
Majones og CF kan fint erstattes med rømme og solsikkekjerner kan utelates hvis man ønsker mindre karbo. Andre tilsetninger er mulige som f.eks valnøtter, reven ost etc.
Denne salaten er så god (synes jeg) at den kan spises som egen lunsjrett men anvendes i utgangspunktet som tilbehør.