Jeg skal starte på Fedon, fra ketolyse, og er smått begynt å spise mer mat i Fedon-stil, og kuttet ut fettet fra ketolysen.. men så lurte jeg på om det kanskje var noen andre nye her, som man kan "støtte" seg på - spesielt den første tia? Synes Fedon er mye mer komplisert enn ketolyse, og synes det er mye å holde orden på og mange spørsmål jeg egentlig ikke har svar på selv...
Så... er noen med? Vi kunne jo enten brukt en tråd her, eller snakka via msn nå og da :)
er her jeg... Er kanskje piiittelitt umotivert for tiden, men jeg vet at jeg SKAL klare det. Vil ikke ødelegge det jeg har oppnådd til nå med å falle fullstendig av. Da er det bedre å "falle til" noe som ikke er like farlig for kroppen min. Så ja, Lindberg er absolutt tanken min.
Litt det samme som jeg tenkte, da... og du har jo gjort det kjempebra fra før på Fedon! Hiv deg med, snuppa :klem:
Jeg begynte så smått igår med maten;
2 skiver brød av helkorn med en stor boks tomatmakrell, pluss et glass biola til frokost
1 stk 0,1% yoghurt til mellommåltid
...skippa lunsj, jeg sovna litt :o
Wok av strimlet svinekjøtt, og frossen wokblanding fra findus (halvt om halvt med chinese og thai), og laga woksaus ved å blande litt sambal oelek ut i vann
1 lite eple (fra norge selvfølgelig, de er så gode nå!) og 1 liten pære kuttet i biter med en 0,1% yoghurt over til kvelds, pluss en neve cashewnøtter
... men jeg vet jeg er litt for ivrig med melkeproduktene enda, har bare savnet det så forferdelig... hehehe :p Var så UTROLIG godt med yoghurt igjen!
Hm, må tenke litt hva jeg har gjort. Har som sagt ikke satt meg ordentlig inn i noe enda, og i helga var det temmelig høykarbo :o Men i går og i dag har jeg spist det samme som før, med små endringer. Jeg spiser fortsatt frokostpannekaken til frokost (mon tro om det er ok?) og lollypopbrødet. Kan vel ikke være skadelig å spise av det, så lenge jeg har mer igjen... men tenker at jeg nok kommer til å gå over til Fedonbrødet de selger på Rema når jeg blir tom - jeg hater jo å bake så :o
Til middag spiste jeg fiskepinner (åh savnet!) med masse kokte grønnsaker på mandag, og i går var det lavkarbo ostesufflèen.
Jeg spiser også en frukt, og en 0,1% yoplait hver dag. Noen ganger spiser jeg Rugsprø med skinkeost til kvelds. Mørk sjokolade har det også blitt. Så - vet ikke om alt dette funker innenfor Fedon, for tar det bare på følelsen nå, men skal sette meg nærmere inn det ja.
Jeg er heller ikke helt sikker på hva jeg gjør enda.. det med brød er jeg usikker på, fant et som inneholder Hel og grovmalt rug, vann, salt, havrefiber og gjær, og det er det jeg spiser på foreløbig.. får stikke til rema for å kjøpe fedonbrødet etterhvert:)
Idag blir det ovnsbakt laks, wokgrønnsaker (SAVNA DET! ...også har jeg frysern full siden jeg gikk amok på salg rett før jeg begynte på ketolyse :o) og en dæsj rømme til middag.. Skal spise en yoghurt nå som mellommåltid, for laksefiletene glemte jeg selvfølgelig å ta ut av frysern før jeg dro ut, så de må nok tine en stund ja... :p
Aner ikke hva jeg gjør riktig og galt enda, men det får jeg ta senere.. oh, må huske en neve nøtter til den yoghurten? Hm. Ja, vi sier det :p
jeg vil også være med.... tenkte på en mnd lindberg først, så ett par mnd med ketolyse, også på lindberg igjen for godt.... men om jeg går ned med lindberg og trives med det kan det hende jeg bare holder meg til den. gikk amok med handlekurven pår rema i dag, kjøpt både kyllingfilet og kjøttdeig, masse ost, løk paprika, squash, salat, frosne grønnsaker osv osv, og egg for det var jeg tom for. begynte på mandag, men er like fersk som dere, og har egentlig ikke satt meg helt inn i alt ennå....
jeg vil bli med, jeg vil. må bare få satt meg litt mer inn i hva og hvordan. har prøvd ketolyse, men synes ikke jeg kan leve med det i lengden. venter på noen bøker jeg har bestilt ang fedon.. tips og råd motaes...
Les og lær av Fedon - det er mat som du lever godt både med og av !
Men følg rådene og matporsjonene slavisk, så jeg er sikker på du får gode resultater. Jeg var "flink" for noen år siden med fedon"mat" og raste ned i vekt. Men etter å ha hatt endel stress vedr jobb, ukurante arbeidstider osv er jeg nå på eurodiet for å få en pangstart - for så komme helt tilbake til kost i balanse prinsippene og holde vekta stabil.
Men i mellomtiden mens du venter på bøkene - se om de finnes på biblioteket ? Ellers er [url]www.fedon.no[/url] verd å besøke.
Håndflategreia er enkel nok, er med det med GI og GB og den biten som er vanskelig... synes i allefall jeg. På ketolyse var det liksom bare karber, trekk fra sukkeralkohyler, ferdig :p Litt mer komplisert det her, sånn sett..
Jeg driver også å prøver meg frem :) Vi kan jo skrive litt om hva vi spiser her inne?
Meg idag, sålangt:
2 skiver helkornbrød med kremost og krydderskinke pluss et glass Biola til frokost
2 mellommåltid på skola: en neve nøtter og en yoghurt
Middag: Laks i folie med paprika og purre med wokgrønnsaker og rømme til
Har ikke kommet lengre jeg :p
Forsiktig med det brødet, småpiker. Hvis jeg har skjønt fedonmetoden korrekt, og det har jeg selvfølgelig, er poenget protein nok i alle måltid, 5-6 måltid i døgnet, nok grønt og laaangsomme karbohydrater.
I tillegg endel fett spesielt omega 3.
Det jeg ikke er så sikker på, er hans forbruk av fruktsukker. Holder meg heller til splenda.
Fedonbrød går greit i begrensa mengder, husmannsbrød (noe mørke greier) får man i butikk, bruker å ligge sammen med pumpernikkel.
Brødet fungerer bra.
PS, har kvalitetssikra fedonmaten med blodsukkermålern min.
Ang det fedonbrødet. kjøpte det på rema i går. det virket liksom så lite, luftig og overhodet ikke mettende. Hvor mye kan en "liksom" spise av det da?? Føler liksom at rugbrød og fiberrik både metter og er bedre med tanke på gi...men er nybegynner altså.....:)
Jeg er på en Fedon-vibb om dagen. Jeg har levd ketogent i henhold til Atkins filosofi i to år, men har ikke gått ned i ketose på over ett år, faktisk lagt på meg litt til tross for pirk pirk.
Jeg er dog på en moderert versjon. Har insulinresistens, og reagerer på en del matvarer, så i mitt tilfelle blir det uten frukt, meieriprodukter, kornprodukter og søtning. Jeg har kuttet ned på fettet, det vil si, ikke tilført maten så mye fett, men spiser naturlig fete ting, bruker en del mindre smør når jeg steker. Har tilført belgefrukt, og litt nøtter, bær og melon er også ok.
Så langt føles det kjempebra, og jeg jeg ligger nok omtrent på Eurodiett face 3c-ish et sted, altså uten erstatningsproduktene.
Jeg har jo lest en del om Fedon, men nå er jeg godt i gang med å lese Fedons metode, og er superoptimistisk, har fått tilbake en del energi som forsvant på grunn av generell matleihet, men er nå i god modus igjen og har endelig fått satt i gang med å trene igjen.
Men fortsatt ganske Atkinskt. Men Fedon er jo mer lettilgjengelig, finnes på norsk, er tydelig i medebildet og er i det hele tatt ganske populær :)
Spent på resulater!
Har ikke årøvd fedons kjøpbrød. Har prøvd brød han har i boka si, og de er greie nok.
Prøvde ei frokostblanding fra Ica, som hadde Fedons navn på. Bare tull. Jæskla dyre mandelflak.
Den GI-greia er lettere enn du tror. Spis kjøtt/fisk/egg,(håndstørelse)
grønne grønnsaker over jorda, bønner, erter og linser til det tyter ut av øra på deg.
Så legger du til LITT Underjordisk grønt (ikke potet), litt rug og litt basmatiris.
Overhode ikke ting med Høy GI= Hvetemel i alle former, Sukker/glucose samt Øl.
Takk for tips! Ser jo mer og mer at Fedon er tilnærma kliss likt Atkins vedlikehold. Men rug trenger jeg ikke, jeg får vondt i magen av alt korn, dessverre, men kan spise frø og nøtter. Samme med ris, og da mener jeg all ris, ris er jo også korn, så jeg må nesten hoppe over det også.
Har nå spist noe linser og bønner, som mer eller mindre var hovedingrediensene i kostholdet mitt i alle de år jeg var vegetarianer, og det har jeg savnet! Kan man spise kikerter? Det er rart med det, men vanlige erter får føttene og anklene mine til å hovne kraftig opp, bli ømme og klø noe grassat, så det dropper jeg. Ikke synes jeg det på langt nær er så godt som kikerter heller.
Stemmer det forresten at tørkede belgefrukter er de som er lavest på GI? Jeg synes de smaker ca tusen ganger bedre enn de på hemetikkboks.
Spennende dette her :)
ja, nå ser jeg jo at jeg formulerte meg ørlite feil ja, selvsagt kan man spise bær, men det er vel kun bringebær som det er minst karbs i, tror det er ca 3 eller no, og de andre bærene tar vel et godt innhogg i karbsene for dagen. så det blir vel en valgsak, hva vil man bruke karbsene på :)
så bra at yoplaiten er godkjent, den er jo såååååå god, sps den md eple og pære :)
ja, tine sin er vel i sjiktet for dem som liker og skal ha sukker :rolleyes:
hm, har ennå til gode å prøve den tyrkiske, hvor får man fatt i slikt? Innvandrershappe?
Jeg er med ;) jeg må nå kutte ut ketolyse pga en graviditet, så jeg ble så glad når jeg så ditt innlegg. For jeg trenger virkelig noen å støtte meg til hvis jeg skal klare å spise sunt dette svangerskapet. Har fått lest litt om Fedon, men er mye å sette seg inn i. 5-6 måltider i døgnet er mye synes jeg, men klarer man det tro?
Jeg tror nå uanett på en viss individuell tilpasning, klarer man ikke fem seks måltider om dagen, så klarer man det ikke. Med mindre en neve nøtter kvalifiseres som et måltid.
Men vil gjerne høre om kikerter er tillatt på Fedon. Og er det mulig at jeg kan tillate meg litt mer fet mat når jeg ikke spiser hverken meieriprodukter, frukt eller korn? Altså ikke ketolysse-pøse-fett, men naturlig fet mat.
Ah! Ja, da blir det straks litt letter å komme opp i fem seks måltider :D
Spør igjen, jeg. Er kikerter ok? Og hvorfor er rå nøtter å foretrekke fremfor røstede? Skjønner det med saltmengden, men det kan man til en viss grad kompensere med vanntinntak. Men er det noen andre grunner?
Jeg tror ikke det er snakk om noen spesiell karbogrense, men har inntrykket av at de fleste ligger mellom 50 og 150 gram, så da burde man vel ha et visst slingringsmonn. Jeg blir kanskje liggende noe lavt i og med at jeg ikke spiser en del ting, men fortsatt for høyt til å være i ketose, og det er vel litt av målet, i og med at ketosen ikke fungerer sånn på meg som den gjorde for to år siden.
Nei, nå må jeg lese Fedonns Metode, så kan jeg stille flere spørsmål senere :p
Så flott at så mange er med! :D
Må innrømme at jeg tok meg littegrann Dream yoghurtis sammen med jentene igår da vi hadde filmkveld, men jeg fikk så vondt i magen etterpå at det ikke frister til gjentakelse.. JEG liker å tenke at det er sukkeret sin feil! :p
Ellers har jeg fått helt dilla på laks, noe som sikkert ikke er gæli på fedon... også synes jeg det er utrolig deilig å kunne bruke litt frosne grønnsaker igjen, ikke fordi de er bedre, men fordi at for en student så er det mye MYE billigere! :D Synes Fedons metode var bra skrevet, men jeg synes visse matvarer er litt vanskelige å forstå seg på... sånn som f.eks leverpostei, er det et ok pålegg? :o
Kanskje flere enn meg kan skrive inn her hva de spiser også? Så får vi andre ideer og slikt :)
Frosne grønnsaker er jo mye dyrere enn ferske om du ser på kilosprisen! Men, gjør som meg, kutt opp halvparten og legg i en pose i fryseren. Går imidlertig ikke med alle grønnsaker. F.eks løk. Den blir helt rar, som en vannballong omtrent. Men de aller fleste grønnsaker går greit å fryse, og så er det bare å helle i stekepanna/gryta :) Easy peasy og penger spart :D
Hvis man skal fryse løk, så bør man kutte den opp først, ja. Man kan fryse hele løk også, men da bør de forvelles i 2-3 minutter først :) Men løk er jo billig og holder seg ganske lenge i kjøleskap også, så det er kanskje ikke nødvendig med mindre man har enorme mengder av det liggende?
Ikke når man bor ved Ica Maxi som har sånne syke tilbud hele tiden... Sånn ta fire poser wokblanding for prisen av to osv :p Hamstre-handler jeg! Hehe..
Jeg blir nok gjerne meg jeg også, men jeg har ikke helt ferdigbestemt hvilken lavkarbo jeg skal starte. Blir nok en hærlig blanding for min del, og det er sikkert ikke lurt i alle fall....
Sliter litt med og spise så mange måltider. Og noen av mengdene jeg ser i frokosttråden blant annet..... Hmm, men jeg SKAL begynne å spise frokost.....
En annen ting er at jeg ikke tåler nøtter, syns det virker som nøtter er roten til alt godt i disse lavkarbo filosofiene, men det ville jo tatt livet av meg.... Noen råd, til en fersking:confused:
Vel... Fedon baserer seg vel egentlig på 3 "store" måltid og 2 små?
Rådet er vel bare å finne noe annet å spise enn nøtter da, jeg spiser bare en neve nøtter som mellommåltid, men du kan jo spise utrolig mye annet istedet! :ja: Fedon foreslår andre ting i boka, så tror ikke det skal være noe problem..
Og du har riktig, er neppe lurt å blande lavkarbofilosofier... noen har høyfett og noen tillater mer karber enn andre... kombinasjonen av de to, kan om du er skikkelig uheldig, føre til vektøkning? :p
Er det muligens sånn at man kan spise litt mer fett når man ikke inntar noen c-matvarer, eller matvarer med høy GI? Altså, ikke pøse på som i Ketolyse, men matvarer som er naturlig fete, som røkelaks, avocado, skinnet på kyllingen etc?
Jeg syns nå 5 måltider virker mye, men, jeg SKAL klare det :-D Jeg leter febrils etter en av kokebøkene hans som jeg fikk av mamma en Jul. jeg tror hun syns jeg begynte å bli vel rund, kan ikke huske at jeg ønsket meg den akuratt:rolleyes:, men nå finner jeg den altså ikke. Og i dag er det jo søndag, og jeg skal ile til bokhandel i morgen den dag..... Leser meg litt opp her på nettet i mellomtiden.
Æsj, hadde ikke alt jeg skulle ha til middagen idag, så måtte improvisere litt.. :p Ble tacosalat på meg, med ost og rømme og salsa til :) Regner med det går fint siden jeg lagde tacokrydderet selv, sånn at det ble karbefritt :)
Etter to uker på sofaen, er det på han igjen.
Stillesitting og røykeslutt har fått vekta OPP :-(
Dagens frokost: Omelett med brokkoli og ost. 2 egg i omeletten.
Mellommåltid En appelsin og noen mandler
Lunch 1 blei en boks tunfisk, en tomat, 1/3 agurk bønnespirer et egg og litt dressing.
Skal ha omelett til Lunch 2 om en drøy time.
jeg ser bare frem til den 14 oktober, da har jeg fått time på lindbergklinikken, laaaang ventetid....godt at det er flere her inne som også kjører lindberg:)
JEPP! Bra for deg kanskje... Jeg har hvertfall fått beskjed (på Lindbergklinikken) om å fylle på med kikerter, bønner, linser og cottagecheese. Og jeg liker ingen av delene! Jeg holder meg forresten også helt unna korn, ris og melkeprodukter. Jeg hadde trodd det skulle være et savn, men det føles superbra for kroppen!
Jeg har funnet ut av det, og nyyyyter kikerter som jeg elsker! Hummus og skal spise falafel igjen for første gang på flere år (men stekt som burger, i stedet for fritert, seff!).
Jeg for min del elsker innmat! Lever, blodpudding, nyrer, tunge and the works :D
Det er små kaker av kikerter, som små burgere på en måte! Er vel opprinnelig en arabisk rett. Opprinnelig skal de vel friteres, men det er jo ikke særlig bra å varme opp oljen så mye, så man kan steke de som vanlige burgere.
Har årøvd meg på veggisburgere en gang i mitt liv. Får ennu ukesvis med mareritt bare ved tanken.
Mulig disse er kjempegode da, er bare jeg som har dårlige erfaringer.
Om du bruker dem som tilbehør til en kjøttrett så trenger du ikke å tenke at det kan være veggismat da veit du!
Disse ER gode! Falafal får man ellers kjøpt på hvilken som helst kebabsjappe, og det er veldig populært :)
Hei, :) jeg kan hjelpe deg litt på vei hvis du ønsker, jeg har vært Fedonist i noen år. Jeg kan en del om kostholdet hans, det er ikke så vanskelig når man først kommer i gang. Hva er det du trenger hjelp til?
Jeg svarer deg gjerne.:p
Jeg kjøper også mine på innvandrerbutikker. Får en stor pose (typ en kg eller noe) for bare noen få tiere! :)
De kan som sagt kjøpes hermetisk også, men jeg foretrekker de som er tørka.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.