< Tilbake til oversikten

Første dag på Fedon Lindberg ...

#1

candyland sa for siden:

hva spiser dere egentli på en dag? Jeg har helt ærlig litt problemer med å sette meg inn i denne kuren her. har gått av og på ketolysekuren tre ganger i år, så tør ikke begynne på den igjen nå, den er jo kjempeeffektiv så lenge man følger den,men så kan ikke jeg akkurat skryte av verdens beste viljestyrke....

nå veier jeg 82 kg, og vil ned til 65-70. var nede i 73 med ketolyse, og begynte på 88, så er da kommet litt på vei, selv om jeg nok kunne ha vied mye mindre....

begynte dagen med en smoothie av 100 gr jordbær, 2 dl skumma melk og en dobbel0% yoghurt. skulle vel sikert hatt mer proteiner, er det noe proteinpulver eller noe jeg kan tilsette?? Har prøvd med egg oppi, men det ødela all smaken synes jeg....

noen tips til hva jeg skal spise utover dagen? Hvor ofte og hvor my ca? Er som sagt helt grønn....


#2

Runegutt sa for siden:

Det var mye melk og lite frokost. Hadde sulta ihjel på den starten din.
Mine måltid ser omtrent lik ut i størelse, Middagen er fremdeles urlitt større.

Jeg spiser: Kylling med grønnsaker (kokte brokkoli) og saus
Koteletter med grønnsaker og bønner
Kjøttkaker og syme mengder ertestuing.
Omelett i alle varianter
Stekt fisk med grønt
Stekt fisk uten noe som helst
Stekt fisk med et lass rømme
Kokt fisk og pepper (Må være sylfersk, og her betyr det ikke eldre enn 2 timer fra den dukka opp av havet)
Tunfisk i olje
Cottagecheese tomat og agurk
Mandler
Nøtter uten salt, alle typer
Ristede solsikkefrø (1/2-1 min i microen)
Yoghurt naturell med bær og splenda
Kulturmelk skummet eller hel
Makrell i tomat rett fra boksen (må være stabburet)
5 styck Fiberrik med solsikke, senep, skinke og mye majonaise

Hver del av denne lista utgjør et måltid.
Spis til du er mett.

Epler, appelsiner, druer går bra
Tørka apricos går bra

Mørk sjokolade er fin kos
Ellers bruker jeg kunstig søtstoff, og ikke fructose som fedon bruker til alt.

Lager også maten ferdig i porsjoner i frysern.

Blei sulten av denne skrivinga.
Mattid!!!


#3

Runegutt sa for siden:

Spis ikke sjeldnere enn hver 3- time. 6 måltid i døgnet er bra.
Hvert måltid skal ha proteindel tilsvarende håndflatens omkrets og tykkelse. I tillegg spiser man grønne grønnsaker i lassevis. Ikke brød, potet, pasta, gulrot og kålrot.
Litt basmatiris av og til går bra.

Smør er sundt, margarin er tull


#4

Runegutt sa for siden:

Hadde nesten glemt denne:

For 14-15 år sida satt jeg å så på en TVkokk på TVNorge (trur eg)
Han kokkelerte ivei, som bare TVkokker kan.

Etter ei stund poengterte han innholdet i oppskrifta slik:

Og husk:
Smør er smør,
og margarin er noe heilt anna.

:-)


#5

nellie sa for siden:

liten avsporing her..
Men det vaaaaar ikke Ante Valente vel?:p


#6

nellie sa for siden:

I den smootien din f.eks, kunne du hatt litt cottage cheese og noen mandler. Jeg pleier å ha kullsyre vann, type farris, i mine.. Evt den ferdig smoothien fra nora eller noe, med to frukter.. (trenger ikke ha i en haug med det men litt)

Ellers så er det ikke verre enn å spise som du gjorde på ketolyse, bare droppe mesteparten av fettet..

egg, kylling, fisk, masse grønnsaker osvosv.

Huske å kombinere proteiner med frukt (hvis du skal spise det)


#7

candyland sa for siden:

problemet med ketolyse var jo at jeg spiste så himla store måltid veldig sjelden.... men nå skal jeg liksom prøve å få til å fordele det utover dagen... og bare spise litt i hvert måltid, jeg som aaalltid er så sulten, hehe.... men takk alle over her for gode mattips:)

Men synes å ha lest om noen som hadde litt proteinpulver i smoothien, er det bare jeg som husker helt feil? Har ikke helt tro på mandler eller nøtter oppi


#8

candyland sa for siden:

spiste forøvrig karbonade me bønnner i tomatsaus til lunsj, nektarin til mellommåltid, rett i koppen blomkålsuppe til middag(den spiste jeg på ketolyse også, så det må vel være lov?) og fiberrik med kokt skinke til kveldsmat, ser det greit ut?


#9

Runegutt sa for siden:

Så langt så. PS, fiberrik med solsikke gir mindre blodsukkerstigning enn de andre.

Du må gjerne spise oftere.
Og... ikke vær redd for ikke å bli mett. Du blir det.
hadde problemer å spise så mye så ofte i førstninga


#10

Skippy sa for siden:

En ting som har fungert bra for meg er å lage digre porsjoner med gryteretter og supper som jeg så fryser ned i porsjonsstørrelser. Bønner har en tendens til å bli litt melne etter frysing så det er like greit å ha litt lite av det i. Med en bunke mat i frysern har jeg alltid noe å ta til når familien vil ha noe jeg ikke kan spise, og så er det bare å slenge i mickroen på jobb for en lettvindt lunsj. Gjett om folk misunner meg maten min:D.
Lykke til!


#11

MHM sa for siden:

Så bra at du er i gang! :)

Istedenfor å fokusere så mye hva som er lov og ikke lov, og hva slags mat du skal unngå, prøv å ha følgende "mantra" langt fram i bevisstheten:

Minst fire måltider hver dag, som hver består av rikelig med proteiner, antioksidanter og sunt fett!

Ta for eksempel en rett i koppen-suppe... Den bidrar ikke med noe positivt. Karbohydratmessig er den sikkert "lov", men tenk heller på hva som gir kroppen din næring!

En nektarin som mellommåltid er bare sunt, men da har du bare antioksidanter, og ikke fett + proteiner. Legg til litt mandler/nøtter/frø, og måltidet er balansert!

Balanse, balanse, balanse... :p


#12

Runegutt sa for siden:

Jeg spiser ikke SMÅ måltider. Får kommentarer på jobb hele tida på om jeg skal spise middag. PS, har kontor på barneskolen, og har anna arbeidsdøgn enn de andre lærerne, så dem er ihjelsulta når jeg spiser jobblunch.
Godt med kyllingfilet, saus og masse rosenkål og litt bønner


#13

Photobscura sa for siden:

Men regelen om å spise seg behagelig mett, og spise når man er sulten gjelder vel fortsatt? Kroppen min har en tendens til å elske det etter to år på Atkins... :o
Sorry om jeg stiller dumme spørsmål, men jeg driver fortsatt og leter litt rundt i Fedon-jungelen.
Så langt er jeg veldig fornøyd og har stort velvære :)


#14

Runegutt sa for siden:

Jeg har spist 1-2 måltid i døgnet i masse år. Det går IKKE med Diabetes, nei.
Tok dermed og tvangsinnførte 6 måltider med en gang.
Holder blodsukkeret fint.

Det som er mystisk er, når du er mett av karbomat, går blodsukkeret opp. Når du er sulten, går blodsukkeret opp.

Meget mystisk.

Regulerte inntak fungerer for mitt blodsukker, ergo smart. Lave verdier av insulin=ned i vekt.


#15

Photobscura sa for siden:

Atkins er jo mer rikt på fett, så det holdt lenge med tre måltider om dagen, noen ganger to. Og jeg gikk jo ned tjue kg og fikk blodsukkeret på stell. Det er ikke så på stell lenger, og som insulinresistent så vet jeg at jeg alltid må være på vakt.
Nå spiser jeg oftere, og kanskje litt mindre måltider, men fire fem måltider om dagen er mer enn nok. Jeg må spise til jeg er mett.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.