Jeg er ei jente på 21 år, som pr dags dato veier 155kg. Jeg har gått på lavkarbokur før, og gikk ned 10 kg, men ble fort lei fordi jeg ikke fikk variert kosten noe særlig.
Jeg følger nå ketolysekuren, og lurer på om noen kan "godkjenne" det jeg spiser iløpet av en dag. jeg syns nemmelig jeg ikke "fyker" ned i vekt, som mange beskriver de gjør i starten av denne kuren. jeg føler meg bra, og vet at jeg ikke skal fokusere på vekta, men det er ikke akkurat enkelt...
Jeg har gått ned 3.5 kg på 2 uker.
Jeg spiser
frokost:
2 inner balance knekkebrød (3.5 karb pr skive) eller 2 kliknekk(3 karb pr), med smør og fet ost. (hvis jeg planlegger en litt større middag, så blir det en boks cottage cheese med funsaft, eller egg og bacon)
lunsj:
litt salat (hodesalat og agurk) med skinke, feta og 2 egg. (ca 3 karb)
middag:
fisk eller kjøtt, med ca 100g blomkål og broccoligrateng+fløte og smør (ca 4-5 karb) eller med salat til (2-3 karb)
kvelds:
Ost, bacon eller litt saltkjøtt med rømme.
Så jeg ligger og vipper mellom 15-17 karbohydrater iløpet av en dag, noen dager mindre. jeg går to-tre turer med hunden min om dagen, så det blir ihvertfall 1 times tur, pluss noe ekstra trening en gang i blandt.. ketostixen er en fantastisk farge lilla, og jeg går med konstant møkkasmak i munnen, hehe, så ketosen er i gang
vel, hvis noen har noen innvendinger,tips eller andre tanker, så si ifra!!
For det første - 3,5 kilo på 2 uker er kjempebra! :) Tror du skal ta dette med å "fyke" ned i vekt med en klype salt - det er nok av mennesker her inne som ikke har rast så veldig nedover i begynnelsen - poenget er at det virker, og man går jevnt og trutt ned :) (Men personlig mener jeg at 3,5 kilo på 2 uker mer enn kvalifiserer til "rasing", altså...)
Så til maten. Ser ut til at grønnsakene dine er litt lite varierte. Agurk, for eksempel, inneholder nesten bare vann og veldig få næringsstoffer. Det er kjempegodt, så du må gjerne spise det, men hvis salatene dine stort sett består av salatblader og agurk, blir det litt fattig for kroppen. Ser at du "bruker opp" 6-7 karber på knekkebrød om morgenen - det kan du kanskje prøve å endre på, og få i deg mer grønnsaker i stedet. Du kan få ganske mye snaddergrønt hvis du har 6-7 gram karbohydrat å spandere :) Det er viktig å få i seg et visst spekter av grønnsaker, siden de inneholder ulike næringsstoffer. Jeg bruker også veldig mye broccoli og blomkål til middag, så da prøver jeg å få inn andre grønnsaker ellers på dagen. Prøv squash, (cherry)tomater, sopp, kål, paprika, løk (paprika og løk er ganske rike på karber, men man trenger jo ikke så veldig mye), asparges, aubergine, hvitløk, chili ... det er masse å ta av :)
Ellers synes jeg det ser bra ut. Passer du på å drikke masse vann og ta kosttilskudd?
Gratulerer med fin start, og lykke til med veien videre :)
Jeg er så glad i de dumme "knekkebrødene" om morgenen, for jeg rekker ikke å lage noe særlig frokost om morgenen, men skal sannelig prøve å kutte ned og pøse på med mere grønt.
Jeg har vel bare fått litt hetta fordi samboeren min (som veide 112 kg, og er nesten 2 meter høy) føyk ned til 105 kg på to uker. og forrige gang jeg gikk på ketolyse raste jeg ned 5 kg på 1.5 uker.. men, ja, dere har sannelig rett, det er et godt resultat og går riktige veien!
Takk for tilbakemld, er så godt å få litt bekreftelse underveis:D
Det er en slags kjennsgjerning at det sjelden går like fort andre gangen som første gangen :)
Menn går ofte fortere ned i kvinner. En av faktorene er at de som regel har større muskelmasse i utgangspunktet, og dermed bedre basalforbrenning.
Hei!
Spiser du variert nok? Tar litt tid før man lærer seg alt man kan eksperimentere med, men jøssenavn så gøy det blir når man kommer dit! ;)
Har tips til noen kjempegode knekkebrød. Har ikke regnet karber på dette, men vet det er ganske lite-og man får mange utav en oppskrift!
1 boks Cottage Cheese
1 boks Creme Fraiche
10 egg
2 ts bakepulver
ca 1,5 dl Soyaflokker (mine har 3 karber pr 100 gram)
ca 1,5 dl kruskakli
8 små teskjeer Johannesbrødkjernemel
4-5 ss olje
Mos CC med stavmikser, bland i resten av det våte + JBM og bakepulver. Tilsett soyaflokker og kruskakli til deigen blir tykk som grøt.
Steker mine i to store former på 200 grader i en time, men de faller litt sammen (tar gjerne mot tips for å forhindre dette!). Tørker i ovn med døra på gløtt på 50 grader over natt. Blir ca 50-60 stk av hele oppskriften, og den funker fint som pizzabunn og vanlige brødskiver også!
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.