< Tilbake til oversikten

Egg på induksjon?

#1

quebec sa for siden:

er det lov?

skal skaffe boka idag, men sitter nå og tenker ut en frokost, og spørsmålet er jo da egg, om det er lov eller ei?

Majones og slikt, aioli etc, er det lov?

hvor henter man fettet fra på induksjonen?

er det noe spesifikt kjøtttyper man ikke skal ha på induksjonen?

takker for svar :)


#2

Belseblubb sa for siden:

Egg er det de fleste dytter i seg til de ser mannen m ljåen under lavkarbokurer, gjerne i kombinasjon m bacon for å få opp fettprosenten. Så kos deg med eggene du! ;)


#3

kokopeli sa for siden:

Fint å høre at det ikke bare er meg som syntes det sto litt utydelig i boken hvordan man starter opp egentlig.

Har kjøpt full startpakke fra ketolyse.no og skal starte opp til tirsdag.
Har lest gjennom boken men ikke sett videoen - mulig det kommer noe bedre frem der da men ..

Ser gjerne at dere som har vært i gamet lenge og kan en del gir noen tips i tråden her om hva vi bør og ikke bør i starten :)

.kokopeli.


#4

Areola sa for siden:

Kopeli, denne er postet under "atkins kosthold", og gjelder ikke ketolyse :)
Jeg skjønner at det fort kan misforståes altså, glemmer ofte og sjekke selv. Hvis du ser ganske langt opp på siden så står det en lang remse, og her står det: Lavkarbo.no :: Karbojunkie > Kosthold og helse > Kostholdsfilosofier > Atkins kosthold

Under første del på atkins er det strenge regler på hva du kan spise og ikke kan spise, enda strengere enn på ketolyse.

Quebec:
har du sett her? lavkarbo.no/lavkarbo-ressurser

Under atkins der står det fine lister over hva du kan og ikke kan spise :)

(forresten, kanskje det kunne komme en link til dit på den svarte raden øverst? Det er jo noe alle bør lese :))


#5

Photobscura sa for siden:

Induksjonen er ikke det samme som ketolyse (selv om det ligner).

HER: forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=419 står det du kan spise på Atkins induksjon.
MEN! Jeg anbefaler på det varmeste at du kjøper deg Atkins New Diet Revolutioen fra 2002, ikke kjøp den norske versjonen, den mangler ganske mye viktig, og er oversatt fra en eldre versjon av origianlboka! :)


#6

Photobscura sa for siden:

Jepp! Jeg og Areola er enige her :D


#7

Areola sa for siden:

Hehe, så treig du var da?
Hele 11 minutter etter meg :p

:visemuskl


#8

Photobscura sa for siden:

Hadde sida oppe, gikk på do, henta meg en kopp kaffe, og så svarte jeg uten å oppdatere først :p


#9

quebec sa for siden:

sitter her nå med 2 lånte bøker til å begynne med.
og sitter som et spørsmålstegn, så nå lusker jeg til de trådene dere har nevnt :)

så får vi se hva godt som kommer ut av det :)


#10

quebec sa for siden:

mens jeg har dere her; ble litt usikker på om tandori masala krydder er tillatt?:confused:

og er det noen som vet om det svinekjøttet fra nordfjord er tilsatt sukker, har prøvd å lete på nettet men nei, indrefileen er det snakk om.:confused:


#11

Photobscura sa for siden:

Du må se på hva det inneholder vet du! Det skal jo stå på pakken.
Men de indiske krydderene jeg bruker innholder ikke sukker. Og det skal stå på dem, om det ikke gjør det, så hold deg unna ;)


#12

quebec sa for siden:

nå har jeg finlest den pakken og alt står unntatt sukker, så da skal den være safe.

men når vi er inne på emnet, kan det være ok å lage kyllingfileet sammen med masala og fløten? men da må man kanskje kun lage en dagsrasjon og ikke en stor panne for å vite det nøyaktige målet på fløten?
kan dette være ok induksjonsmat? selv om de 14 dg er strenge, kan dette være "lov":rolleyes:


#13

Photobscura sa for siden:

Har du lest tråden om reglene for induksjon, egentlig? :o Du kan kun spise to ss fløte eller rømme pr dag. Og du kan i tillegg spise 110 gram ost.
Om du leser hele induksjonsdelen i Atkinsforumet så slipper du å spørre så mye! Ikke at det er noe galt i å spørre, men akkurat det med meieriprodukter står ganske tydelig der. Atkins gir go på alt krydder, som da ikke inneholder sukker ;)


#14

quebec sa for siden:

ja, jeg har lest den biten, om att og omatt, men likevel så dukker det opp usikre tanker og da synes jeg det kan være greit å spørre andre for sikkerhets skyld, om at jeg har forstått det rett. men du trenger jo ikke svare meg hvis du synes jeg maser da :rolleyes:


#15

Photobscura sa for siden:

Tenker mest på at det blir litt lite fløte for en sånn panne jeg da... :o
Neida, du maser ikke. Det er flere som følger Atkins her, og jeg tror det står noen middagsforslag i journalen min fra og med februar 2007 (men det er kanskje en del å gå igjennom).
Du kan jo også se i tråden vi har laga med oppskrifter på meieriproduktfrie oppskrifter: forum.lavkarbo.no/showthread.php?p=525641#post525641
Jeg foreslår at du printer ut det som står om induksjonen, inntil du får boka di, så har du en liten miniinduksjonsbok inntil du får kjøpt boka! Det gjorde jeg, og det var til hjelp, i stedet for å finne fram til de riktige linkene hele tiden!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.