Får en hektisk uke neste uke, da jeg først fra torsdag - fredag skal på seminar (med felles middag), hjemme fredag natt, så lørdag-søndag kurs (også med felles middag) , hjemme søndag natt, så mandag-onsdag kurs..
Det blir mye på hotell, hvor det ikke er noen butikk i nærheten, og jeg kommer ikke til å kunne ha bil med, så jeg får kjørt og kjøpt noe særlig anna mat enn det som blir servert..
Frokost og lunsj tenker jeg som rimelig trygge, for da pleier det jo nesten alltid å være buffet, og med ting som er lavkarbo-vennlige.. :)
Middager får jeg bare se, og får evt. spise det jeg kan spise av det som ligger på tallerkenen.
Så til problemet : Har dere noen tips om noe enkelt det går an å ha med seg, som holder seg uten kjøleskap en liten stund? Jeg må jo kanskje ha noen mellom-måltider, og hvis middagen er fullstendig høykarbo, må jeg jo droppe den, og heller spise noe på rommet på kvelden..
Ja, jeg spiser heller ikke meieriprodukter, utenom litt ost, og litt rømme..
Noen som har noen tips om enkel mat å ta med seg på tur, som holder seg litt?
Jeg ville tatt med en pose eller to med paranøtter, litt sukkerfri sjokolade eller kanskje et par Atkinsbarer (jeg synes det er mer "mat" i dem enn sjokolade, men ingen av delene er jo helt optimalt å spise, da - dog bedre enn loff med syltetøy :D) Tunfisk på boks, hvis du liker det? Baconkrisp, kanskje.
Jeg har bakt noen sesamostekjeks som burde holde seg fint i en tett boks eller lignende. Synes ikke de er så vanvittig gode (men helt OK, altså) - kan kanskje brukes i nødsfall. Oppskriften er som følger:
Sesam-ostekjeks
50 gram smør
50 gram sesamfrø
50 gram soyaprotein
50 grav revet Jarlsbergost (eller annen helfet hvitost)
1 egg
1 toppet teskje paprikapulver
½ teskje salt
Kjør smøret, paprikapulveret og saltet sammen i en foodprocessor til det blir mykt og godt blandet. Ha is sesamfrø, soyaprotein og ost og bland det sammen til en halvtørr masse. Ha i egget og blad igjen til en jevn, tykk masse. Rull massen sammen til en pølse, legg den i litt matpapir og sett pølsen i fryseren i 10 minutter. Skjær deigen i tynne skiver og sett på plate med bakepapir. Stekes på 175 grader i cirka 10 minutter, midt i ovnen, til de er gylne. Avkjøles helt før de spises – enten som de er, eller med pålegg på.
Jeg fikk 25 kjeks av denne, men de fløt ikke ut (noe jeg trodde de ville gjøre), så neste gang lager jeg heller en tykkere pølse og skjærer av cirka 12 kjeks. Deigen er lett å forme, så det går sikkert an å lage avlange firkanter i knekkebrød-størrelse og –form også.
Totalt 4-4,5 gram karbohydrat i hele deigen. (Da har jeg brukt Ketolyse-soyaproteinet med 2,8 gram kh/100 gram, hvis du bruker noe annet med annet karbotall, må du regne om litt.)
Snakk med hotellet om dette, de ordner sikkert noe til deg! De har ofte en fin salatbar med kjøtt til som du kan få til middag. På hotellrommet? Skinkeboks! Genialt! Evt sånn cornbeef.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.