6 dl fløte
splenda tilsvarende 85 gram sukker
1 vaniljestang
4 gelatinplater (entret for den blir litt stiv med 5)
Ha gelatinplatene i kaldt vann for å mykne.
Kok opp de andre ingrediensene under omrøring. Vaniljestangen deles, skrap ut frøene og ha i. Ha med selve stangen også, den tar du ut til slutt. Når gelatinplatene er myke har du dem i. Når gelatinplatene er smeltet lar du kjelen kjøle seg av. Når avkjølt ha det over på glass med stett. Settes i kjøleskapet noen timer eller til dagen etter.
Tilbehør hvis ønskelig: Rørte bringebær med splenda. Ha det i en skål i kjøleskapet. Når desserten serveres ha på et par spisekjeer med bringebær oppå toppen av pannakkottaen...
Denne desserten blir mye bedre om du kun koker opp ca 2 dl av fløten, og rører inn resten av fløten til slutt. Da slipper man smaken av kokt fløte, og desserten stivner og er klar til å spises mye raskere.:)
Takk for tipset! Skal lagen den til i morgen ser du. Trodde ikke det smakte "kokt" av følten altså. Men så har jeg jo bare spist den i fløtegratinerte grønnsaker da.. blir vel litt annerledes enn kald.. :D
Tror du kommer til å kjenne forskjellen når du prøver å lage den slik. Eller kanskje jeg bare er litt ekstra kresen:p Er utdannet kokk, og har lært å lage den sånn for å beholde den "ferske" fløtesmaken. :)
Mmm..dette hørtes deilig ut! Og jeg elsker "vanlig" pannacotta, så dette må jo være midt i blinken! Tusen takk.
Men karbinnholdet? Har hørt at gelatin er karbfritt, men hva med vaniljestangen? Er det mye karber i den?
Hei! Lagde denne i dag, men byttet ut vanilje med mandeldråper i stedet. Ble veldig god, men veeeldig mektig! Orket bare en halv porsjon, men det er jo igrunn bare bra! Og så tenkte jeg at jeg neste gang skulle ta litt mindre gelatin, syns den ble veldig kompakt..
Denne smakte jeg første gang hos Enid...helt nydelig..
Lagde den hjemme selv en gang etterpå, men med gelatinpulver og med litt Walden farms karamellsaus i...mmm
Ja, denne var kjempegod. Lagde til meg og mannen i helgen.
Men ble nesten litt mye som dessert etter middag. Neste gang trenger vi bare halvparten pr porsjon. (Denne gangen lagde jeg halvparten av oppskriften, altså til to porsj)
Jeg laget denne til dessert i dag og hadde over rørte bringebær. Fantastisk! Alle gjestene syntes det var kjempegodt, til og med ungene på 3 og 4 år forsynte seg med et stort smil. :D
Jeg fikk 5 porsjoner utav denne, skulle hatt bittelitt mindre i hvert glass så hadde det blitt 6 personer. Det hadde holdt i massevis, for dette var mektig.
Ja, jeg tenkte faktisk på å gjøre det i går, jeg ville helst ha sjokoladebiter i, men de hadde vel sunket til bunns. Uansett så liker ikke hun som var på besøk i går, mørk sjokolade (dåne) så da droppet vi det.
Tja det kan godt hende. Ja hun er kresen. :knegg: Men hun likte godt pannacottaen da. Men vaniljekornene mine sank til bunns?? De var i selve desserten også, men det samlet seg en god haug med sorte frø helt nederst i glasset?!
Hvis dere la det stå i kjelen helt til den er akkurat så flytende at det går ann å helle den over på glass/former, så vil ikke vaniljekornene synke ned. Hjelper også å få den raskt på kjøl, gjerne fryser i 5 min.
Denne her var kjempegod!!!!!! :sikle: Brukte 85 gr sukrin jeg da. Tror nok jeg vil bruke bare 4 plater gelantin neste gang. Fikk nemlig en porsjon til overs som jeg skulle spise dagen etter ,og da var den litt for stiv synes jeg :p
Samboer er ikke så glad i dessert. Men denne vil han ha. Han elsker denne! Jeg skal lage denne til bursdagen min. Skal ha middag med mine foreldre og svigers for første gang til søndag.
Synes det smakte mye jeg..:sikle: Må skrape vaniljestengene da..så det blir litt oppi der. Lønner seg å røre et stykke uti kjølingen også så ikke all smaken ligger i bunnen :ja:
Har akkurat laget halv porsjon (bare med hel vaniljestang og litt ekstra splenda), og satt til avkjøling. Måtte jo bare smake på den da, og herregud.. Kommer til å ta hundre år før den er ferdig stivnet merker jeg :forstoikk
Cavalier har vel en hvit sjokolade, har de ikke? Jeg har nemlig hørt av ei venninne at smeltet, hvit sjokolade i panna cotta er helt hinsides fantastisk! Og blåbærsaus eller noe over. Jeg pleier alltid å ha et lag med bærsaus over den stivnede panna cottaen, i glasset. Fint og godt.
Jeg prøvde denne med sukrin i stedet for splenda, med det resultat at det ikke karamelliserte seg i oppvarmingen.. Dermed tygde jeg sukrin-korn, noe jeg ikke syns var noe særlig... Noen som har tips til dette, vet hvordan man kan ordne det?
Jeg endte opp med å bruke vanlig sukker... fyyy...;)
Prøv med philadelfia også i! Det syns jeg ihvertfall var veldig godt:D
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.