Elvira sa for siden:
Denne har ei jeg kjenner kopiert over fra en mail tror jeg. den er lang men veldig bra synes jeg. Håper ingen har lagt den ut fra før nå da...
Kjære behandlere, og alle dere andre som bryr dere om hvordan folk har det i livene sine!
Og tilgi oss for å mene oss berettiget til å ta litt av deres tid - men det gjelder en film om kosthold. Nå kan jo dere mye om dette, så vi tenkte bare å gi litt informasjon om filmen. For kanskje noen av klientene vil ha nytte av å vite litt mer om dette filmene handler om, og kanskje vil noen av dere formidle.
Vi har produsert en film om temaet MAT som vi sterkt ønsker at enda flere får innblikk i. Særlig vedr. de klientene som sliter med udefinerte vonter, tretthet, lærevansker, rusproblemer, overvekt, psykiske problemer, konsentrasjonsproblemer og hyperaktivitet.
En film som ikke viser til noe vidunderprodukt, men som kun gir fortellerrom til mennesker som har erfart at det nytter å komme seg på sporet, ved å se mer nøye på kostholdet. Så enkelt - men likevel komplisert med gamle vaner.
Vi skriver litt om sakene filmene tar opp her nedenfor, og håper at dere bestiller og kanskje viderefører kunnskapene til klienter, eller gir de tips om hvor man kan kjøpe filmer - dersom dere syntes filmen/filmene har noe å tilføre.
Her er en liten bit av filmen MAT? på nettet, om dere vil: [url]www.filmpraksis.no/balansetrailer.html[/url] Lenke til bestilling nederst i mailen.
Folk som har erfaringer med endret kosthold forteller, og leger/ernæringsfolk bekrefter.
Her er noen eksempler på temaer filmen tar opp:
- Menneskekroppen er veldig gammel. Den er ikke endret mer enn rundt 0,5% på de siste 50 000 - 100 000 år.
- Når isbreene trakk seg unna i Nordeuropa for rundt 6 000 år siden, som evolusjonsmessig kun er et "øyeblikk", var alle på et kosthold av planter, røtter, nøtter, egg, fisk, sjømat, kjøtt og fett fra en rekke byttedyr. Vår kropp er også i dag tilpasset dette kostholdet. Korn, sukker og kumelk eksisterte ikke som menneskeføde i Nordeuropa den gang. Man hadde så smått begynt å dyrke korn i Sydeuropa.
Dette er fakta ingen bestrider. Men med dagens høyteknologiske livsform, så har man på en måte gjort gjeldende, at det teknologene har funnet ut i det siste 100 år er så uhyggelig viktig og riktig - at BARE det er blitt en sannhet. Matematikken har tatt bolig i kostholdsveiledningen - man måler kalorier/energi på en utenfor-kroppen-skala og gjør den gjeldende i kroppssammenheng - adderer kaloriene og gir kostholdsråd.
Andre utdannede mennesker oppfatter at kroppen er langt mer avansert enn simpel addering og at noen reagerer med sykelighet på "ny" mat i menneskesammenheng - nemlig for mye fabrikkproduserte melk- og kornprodukter. Pluss selvfølgelig en rekke tilsetningsstoffer.
Nå tenker kanskje noen at filmen påstår at vi har spist feil i 5000 år? Svaret er nei - og litt ja - men for ca. 50 - 100 år siden og tidligere, bearbeidet man korn og melk mye mer for å tåle det. Man syrnet, spirte og fermenterte - men det tar tid og maten har kort holdbarhet. Det passer ikke til dagens "handle fort, spise fort og tjene penger fort - mentalitet". Korn- og melkevarer var nød-mat i middelalderen, og er nå snart hovednæringen til alt for mange.
WTO-forhandlinger strandet nettopp fordi mat et blitt et handelsprodukt som fraktes rundt over hele verden.
Det er de siste 20 - 40 årene særlig, hvor ting har skjedd - hvor matindustrien har tatt fullstendig over. De må tjene penger til sine aksjeeiere - i motsetning til familiekjøkkenet som kjøper originalingredienser for å lage innholdsriktig middag.
D.v.s. kvaliteten går ned og det markedsføres/produseres mer av det som er billig å produsere, smaker godt og selger godt og kan stå lenge i hyllene. Nemlig korn, sukker og melkeprodukter. Dette sammenfaller med tidens trend hvor flere livsstilssykdommer øker veldig. Som bl.a.; autisme, allergier, lungesykdommer, muskelsykdommer, psykiske lidelser, adhd, lærevansker og fedme. Fedme - til tross for at vi aldri har spist så magert noensinne? Fedme er en større trussel for Vesten enn terror - ble det påstått av en engelsk professor for noen dager siden.
Naturlig fett i maten er ikke årsaken, forklarer ernæringsfysiolog Dag Viljen Poleszynski i filmen, det har vi spist og hatt stor nytte av i et par millioner år. Det er "ny"-maten; korn/melk/sukker som er synderen. Nedarvede systemer i menneskehistorien med hormoner, blodsukker, årstider og overlevelse gir klare svar her. (Blodsukker-filmen.) Dr.med Reichelt sier i filmen MAT? at melk er for kalver som skal vokse veldig fort. De skal legge på seg 300 til 400 kilo på 2-3 år. Så kommer det en 14-åring på 50 kilo og drikker/spiser mer enn en kalv? Hva skjer?
Slikt er ikke undersøkt og bevilgende myndigheter ser ut til å ikke ville at det skal forskes på slike ting! Hvorfor?
Melkereklamen antyder klart at benskjørhet er resultatet om man ikke pøser på med melk. Det er ingen hemmelighet at produsenten igjen er avhengig av å tjene mest mulig penger til sine eiere. Det er bare noen områder i Nordeuropa og Amerika som vesentlig drikker/spiser ku-melk/ku-ost og Norge er på benskjørhetstoppen, til tross for at melkevarekonsumet de siste 10 år er veldig høyt. Kroppen kan ikke ta opp alt det utenfor-kroppen og matematisk målte kalsiumet fra melk. Flere ingredienser og forhold må til, teknologenes matematikk stemmer ikke her. Morsmelk, nøtter, fisk, (benmel) grønnsaker og sollys (D-vitamin) er kalsiumkilder i dag som for 10 000 år siden.
Det er mange unge mennesker som reduserer kraftig på mel og melk og blir klare i hodet, sitter stille i skoletimen, klarer å konsentrere seg i mange timer i strekk og presterer bedre. En ungdom i filmen var hyperaktiv og narkoman og mistet behovet for beroligende dop etter å ha kuttet ut korn- og sukkervarer. Kan det gjelde flere enn han?
Å gjøre en så ufarlig og liketil prøve, som å endre på kosten i noen måneder - for kanskje å snu et liv fra aggresjon og nederlag til kunnskap og opptur - hva er det å tape, spør man i filmen.
Funn av morfin-lingnende sporstoffer fra korn, som forstyrrer/sløver hjernen er funnet i urinen til syke mennesker i en rekke år i mange land. Ting er satt i sammenheng. Ca. 200 000 norske kvinner sliter med sykdommen endometriose (http://www.endometriose.no/), som gjerne ender med ufrivillig barnløshet og operative inngrep. Tenk om de kunne få tips om at man bør slutte med ku-melkeprodukter, i stedet for å medisinere og operere, på nytt og på nytt. Mindre kumelk/kumelkeprodukter er erfaringsmessig lik mindre endometriose.
Etter tilvenning føles ikke kostendringen som et tap - men som en stor gevinst.
Dokumentarfilmen med intervjuene heter MAT?. Kortversjonen av MAT? beregnet til lærere/skoler/foreldre heter ...drikke av denne..? Foredraget om stabilt blodsukker heter Blodsukkerforedraget. Filmene; MAT? og Blodsukkerforedraget utfyller hverandre i kunnskap.
Vi vet at over 100 behandlere i Norge allerede har sett filmene og noen legger inn noe om kosthold i sin veiledning og har suksess med det. Blodsukkerforedraget hadde premiere august 2007 og MAT? hadde premiere i mai 2008.
Bestill filmer her [url]www.filmpraksis.no/dvdsalg[/url].html Mange flere opplysninger her: [url]www.utenglutenogmelk.info[/url]
Lenker om noen vil se:
http://www.neurozym.com/
http://www.apollon.uio.no/vis/art/2007_1/Artikler/evolusjon-mat
http://www.matveien.com/
www.aftenposten.no/helse/article2545186.ece
http://www.youtube.com/watch?v=xYuYramYdAs
PS - send mailen videre til folk om dere likte tankene!
Med vennlig hilsen
Jørn Svendsen
90135517
Filmpraksis AS
[url]www.filmpraksis.no[/url]
"Den ronge vegen vert ikkje rett, om fleire går han" (Aasen)