Lille-Lulle sa for siden:
Noen som så på Wenches Kjøkken i går? Der laget hun en fabelaktig rett som passer utmerket i disse lamme-kjøtt tider:)
Ved å sløyfe sukkeret (og evt noe av tomaten) blir denne retten helt i tråd med vår lavkarbo-filosofi. Mye smakelig grønt og masse deilig fett og protein :sikle:
Her er oppskriften:
Ribba1kg lammeribbe, salt, pepper, olivenolje, frisk timian eller rosmarin
Auberginegrateng (tian)1stk aubergine, 3stk løk, 1dl olivenolje,1ts sukker (kan sløyfes)1ts salt, 1dl vann, 1stk squash, 6stk tomat, 2fd hvitløk, 150g chevre eller annen hvit geitost som f.eks. snøfrisk, 2kvist frisk timian eller omtrent halve mengden tørket, 1dl olivenolje
Skjær aubergine i skiver og dryss med litt salt og la ligge med saltet ca 30 min. Skyll av saltet og tørk dem med kjøkkenpapir. (Dette for å trekke ut bitterstoffer fra auberginen.)
[font=Arial][/font]
Rens og skjær løk i skiver eller båter, surr i olje i en stekepanne til løken blir myk, ikke brun. Tilsett sukker, salt og vann. Dekk med lokk og la løken surre i ca 10 min, den skal ikke bli brun. Ta av lokket, øk temperaturen, rør om og stek til løken er gyllen og all væske har kokt bort. Legg løken over i en ildfast form.
Del auberginer, squash og tomater i skiver, hakk hvitløken og fordel over løken i formen.
Fordel biter av chevre eller snøfrisk over. Dryss over salt, pepper og timian og hell over olje - så mye du føler for.
Dekk formen med lokk eller aluminiumsfolie og sett i varm stekeovn 150 C og stek i 30-40 min, ta av lokket/folien og stek videre i ca 30 min, til væsken har dampet bort og retten har fått en konsentrert smak. La retten hvile/sette seg mens lammeribbene stekes.
Rut skinnsiden på lammeribbene med en spiss kniv, dryss på salt, pepper, urter og olivenolje. Legg i et ildfast fat og stek ved 225 C i 20-25 min, til lammeribbene er sprø og gylne.
Velbekomme!