Hva er grunnen til at vekten kan stagnere ved inntak av for mye søtstoff? Jeg vet jeg spiser for mye av det men er så søtsyk :(
Og så lurer jeg på det med alkohol - er det sånn at et glass rødvin i uka er OK men ikke mer? Man kan vel ikke bare regne karber men også hvordan alkohol påvirker forbrenninga? Eller..?
Det KAN være søt stoffer i søtsakene som kroppen reagerer på...Sier ikke at det ER det,men at det KAN!!!
Tror du skal satse på tørr hvitvin i stede for rød vin pga karbene...
Har prøvd med ketosticks etter et par glass hvitvin...å den ble helt hvit...så jeg tror den setter ned forbrenningen. Men kom relativt fort tilbake i ketolyse da.Tror å at søtstoff oppfører seg slik at forbenningen går ned.
Man reagerer helt forskjellig på mat,alko og søtstoffer...Det er nesten helt umulig å gi råd,man må bare prøve seg frem..Litt etter litt!!
Ikke tenk slik at det som egentlig ikke passer inn i ketolyse kuren må man ha litt av,tenk heller å styre unna det,for kuren sin skyld og din egen...Mange ganger kan det føre til at man får i seg litt mer enn man hadde tenkt å da kan det få følger den ene eller andre veien!!!
Ja det beste er vel om du tester noen matvarer eller drikker med sticksen.Feks drikk litt pepsi max å ta en test etter ca 2 timer. Det var slik jeg fant ut at jeg reagerte på en del ting.
Stemmer det!!Her går det ikke ann å gi exakte råd,siden det er så forskjellig fra person til person,men et råd kan jeg komme med,er du usikker på noe,så prøv heller litt eller litt hvis du vil/må (?) eller la vær hele greia..Noen ting,som søt saker og sånn,er jo strengt tatt i nødvendig,så klarer man la vær jo bedre er det...
Det stemmer ikke helt at alkohol setter ned forbrenningen.
Leveren vil forbrenne alkoholen først, før noe annet. Da settes alt annet "på vent". Når all alkohol er forbrent, vil kroppen begynne med ketolyse igjen. Så lenge du har alkohol i blodet vil ikke du ha noen fettforbrenning, og heller ingen vektnedgang...
Imidlertid er det ikke lurt å drikke noe særlig med alkohol de første ukene etter at man begynner på ketolyse, men det tror jeg er for at kroppen har mye som skal omstilles, og da trenger den ikke å måtte hanskes med alkohoforbrenning i tillegg.
Ellers står det på vinmonopolets sider hvor mye sukker pr liter det er i nesten all vin som de har.
F.eks: Er det 4g sukker pr liter, så er det altså 0.4 g karbohydrat pr dl... og det blir sånn ca 0,8 på et glass - alt etter hvor stort glasset er...
Det sier seg selv at man bør styre unna viner med 20 g sukker pr liter så lenge man holder på med ketolyse :p
Sticksene viser om kroppen din forbrenner fett. Når du drikker alkohol, forbrenner kroppen alkohol før den gjør noe annet - ergo blir det ikke utslag på sticksen. Du bør få utslag igjen så snart kroppen er ferdig med å forbrenne alkoholen.
Hjernen skiller ikke på kunstig søtstoff og sukker. Ergo, viss du spiser mye søtstoff, tror kroppen at den får sukker og reagerer deretter. Så lenge du fortsetter å spise søtstoff, vil søtbehovet ditt opprettholdes. Det eneste er rett og slett å kutte ut søtstoff. I vertfall for en god periode, slik at kroppen venner seg av med det. Jeg VET at det er både hardt og vanskelig, men det går :ja:
Det er ikke alle som reagerer med vektstans pga. søtstoffene. Det er helt individuelt.
Når det gjelder alkohol, så går du ikke ut av ketose pga. alkoholen. Men fettforbrenningen blir satt på vent til alkoholen er ute av kroppen. Da først starter fettforbrenningen igjen.
Ellers så finnes det masse tørre viner, både rød og hvit. Vet det er flere tråder her om det :)
Det kommer an på hvor mange karber (gram sukker pr liter vin) det var i vinen -og hvor mange karber du hadde igjen av "dagens dose".
Husk at mange reagerer annerledes på alkohol når man er i ketose.
Jeg ble ganske så pirrevipp etter to glass første gangen jeg drakk etter å ha begynt på kuren :blinke:...
Det var litt uvant, he, he.
Annhild: Om sticksen din ble hvit på grunn av noen glass vin, så er det sannsynlig at du drakk en vin med litt for mye sukker i.
Gracella: Du regner litt feil, for druer har også noe karber, som vin er laget av. Ikke like mye som vanlige druer, ettersom det meste av karbene sitter i skallet, men regn i alle fall seks gram kh på en flaske vin, gjerne mer også.
Når kroppen forbrenner alkohol så blir også biproduktet ketoner, så man går i prinsippet ikke ut av ketose av den grunn, men alkohol, som noen sier her, er et mer lettilgjengelig brennstoff, og dermed tar kroppen det først.
Når det gjelder søtstoffer, så vil sukkeralkoholen vanligvis ikke taes opp i tarmen sånn at den øker insulinproduksjonen. Dessverre så gjelder det ikke oss alle.
Dessuten øker alt søtt, på grunn av hvordan hjernen reagerer på tilførselen av det, forvirre apetitten din, og du vil gjerne fyse på mat, og spise mer enn du trenger.
Er det 6 gram karber i tillegg til antall gram sukker pr liter (som oppgis av polet)??
Jeg har nemlig spurt før her inne om hvordan man finner ut karboinnholdet i vin, og da var svaret slik jeg sa over her...
(er det 8 g sukker pr liter, så er det 8 g karber pr liter osv)
Ikke at det gjør meg noe, det er svært sjeldent at det blir "ei hel ei" på meg :D
Jeg har lest dette på lowcarbfriends om jeg ikke husker feil, og det er jo ganske logisk. Men det står alltid restsukker på innhold på polets nettsider, og det er jo sukkeret som ikke ble borte i gjæringsposessen. Om det er 2 gr pr liter, noe som er ganske vanlig for rødvin, så blir det jo nesten i prinsippet som å drikke vann :p. Det er som regel pluss minus 18 gr kh i 100 gram i vanlige druer, så klart det også er karbohydrater i vindruesaften!
Da snakker jeg om rødvin, det ligger vel likt an med hvitvinen, men den er jo som oftest litt søtere uansett. Det er liksom rødvin som er greia mi ;) Og en flaske går det rett som det er :D
Er sånn som helst drikker søtt, gjerne desertvin.
Men d e ikke så ofte eg unne meg alkohol, så når eg no skal på treff til helga, hadde eg tenkt å innta den vinen eg har løst på, uten å tenke ketolyse, får heller ta et par daga før stixen e rosa. Man skal jo leve og. Og ka e vel et par daga av et langt liv...
Men er ikke de 18 prosentene i druene også for det meste sukker? Så viss de måler restsukkeret i den ferdige vinen, vil ikke sukkeret i druene være inkludert i målingen?
Det er jo et poeng. Men sukker i druer skiller seg vel noe fra rørsukker?!? Nei, guri malla, nå kom jeg til kort. Må vel nesten spørre noen som jobber på polet. Jeg har i alle fall hørt at man bør regne seks gram karber i en flaske vin. Kanskje det også er stivelse i druene eller noen av de andre ingrediensene? :confused:
Her levde man altså i lykkelig uvitenhet (med vranglære) og trodde man drakk vin med kun 0,2 g karber pr dl....:rolleyes:.
Akk ja, så feil kan man ta ;).
Hmmm. Det var rart. Men uansett, om det er seks karber i en flaske vin, så er ikke det særlig mye! Og man slipper å bekymre seg for søtstoff etc.
Men, det er synd man ikke får næringsinnholdet, og bare restsukkeret.
Men, det ser ut til at det ikke bare er vi som klør oss litt i hodet over dette, fant denne linken: www.wineintro.com/basics/health/atkinsyrs.html og det er visst ikke bare bare å regne ut karber (eller carb-like :o) i vin, til og med Atkins sleit litt der...
For at vinen skal gjære er det sukkeret i druene som gjør at gjæringsprosessen settes i gang. Gjæren lever av sukker, det er derfor det er lavere prosent i søt hvitvin en i tørr (om ikke sukkeret er tilsatt men det er ikke lov i alle land). Så man kan ikke regne sukkerinnholdet som i druer.
Dette var litt av det jeg husker fra jeg var på polet for "hundre år siden"...
Spennende :) Jeg har aldri opplevd vin som noen stor partystopper, da jeg gikk ned i vekt, så gikk det jevnt og fint nedover, selv om jeg drakk ikke nødvendigvis modererte mengder rødvin både en og to ganger i måneden :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.