I dag var jeg i Sverige for å handle inn masse mat til jeg skal begynne på Ketolyse på mandag :D Jeg var å letet etter Johannesbrødkjernemel overalt, men de hadde det ingen steder. Fant det heller ikke her i byen jeg bor. Men jeg så på noe som jeg har hjemme som heter Fiberhusk, bruker det i glutenfri bakst for både jeg og min samboer er glutenallergikere. På det stod det at man kan bruke det som bindingsmiddel og det var 0 karbo i det. Noen som vet om man kan bruke det istedenfor Johannesbrødkjernemel?
Fiberhusk har jeg ikke personlig erfaring med, men det kommer vel litt an på hva du skal bruke det til? Er ikke Fiberhusk sånt man bruker for å få bakst grovere (uten gluten)? Johannesbrødkjernemel har ikke den type egenskaper, det er bare et fortykningsmiddel. Jeg tipper at det går greit å bytte ut det ene med det andre sånn med hensyn til å gjøre rører og deiger tykkere, men da får du vel ikke helt det samme resultatet smaksmessig, kanskje?
Forresten kan du kjøpe noe som heter Nestargel på apoteket, det er 97% johannesbrødkjernemel og såvidt jeg vet en del billigere enn de små glassene med johannesbrødkjernemel du får på helsekosten. Hvis de ikke har det inne, kan apoteket bestille for deg :)
Glutenfri bakst, sånn som brød og kaker har en tendens til å bli "gummi" aktig, fiberhusk skal hindre det. Leste på baksiden at det skal også binde. Tror jeg skal ta å prøve det ut, er jo ikke karbo i det så kan ikke skade :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.