< Tilbake til oversikten

Thailandsk biffsalat

#1

Lava sa for siden:

Thailandsk biffsalat med mynte og koriander.
2 ss tørket rekemasse
125 g spinat
1 ss sesamolje
500 g ytrefilet
90 g bønnespirer
1 liten rødløk skåret i tynne skiver
1 liten rød paprika skåret i tynne strimler
1 liten, lang og tynn agurk, skåret i tynne strimler
200 g hvit reddik, skrelt og skåret i tynne strimler
1 liten tomat, skåret i to, utkjernet og skåret i tynne skiver
5 g mynteblad
15 g korianderblad
2 små fedd hvitløk, finhakket
1 - 2 små, røde chili, hakket
2 små, grønne chli, hakket
dressing
1/2 dl limesaft
1/2 dl fiskesaus (vietnamesisk)
1 ss finhakket sitrongress
1 ts sukker

  1. Bløtlegg rekene i varmt vann i 15 minutt, la dem renne godt av,
    og finhakk dem. Skyll spinaten, og la den renne godt av.
    Renskjær de tykke spinatstilkene, og riv bladene grovt.
  2. Varm oljen i en stekepanne, tilsett ytrefilèten, og stek over
    sterk varme i 1 1/2 - 2 minutter på hver side, tiden er medium/rå.
    Avkjøl kjøttet litt, og skjær det så i tynne skiver.
  3. Lag dressingen ved å blande limesaft, fiskesaus, sitrongress
    og sukker i en liten mugge. Pisk ingrediensene godt sammen.
  4. Anrett salaten: Bland reker, ytrefilètskiver, bønnespirer,løk,
    paprika, agurk, reddik, tomat, mynte, koriander, hvitløk og
    chilli i en stor bolle. Legg spinaten på ett serveringsfat, topp med
    kjøtt og grønnsaker, og drypp over dressingen.

Næringsverdi pr porsjon: protein 25g, fett 6g, karbohydrater 6g, kostfiber 4g, kolesterol 65mg, 730 kj (175kcal)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.