Lava sa for siden:
[size=4]Thailandsk biffsalat med mynte og koriander.
[/SIZE]2 ss tørket rekemasse
125 g spinat
1 ss sesamolje
500 g ytrefilet
90 g bønnespirer
1 liten rødløk skåret i tynne skiver
1 liten rød paprika skåret i tynne strimler
1 liten, lang og tynn agurk, skåret i tynne strimler
200 g hvit reddik, skrelt og skåret i tynne strimler
1 liten tomat, skåret i to, utkjernet og skåret i tynne skiver
5 g mynteblad
15 g korianderblad
2 små fedd hvitløk, finhakket
1 - 2 små, røde chili, hakket
2 små, grønne chli, hakket
[size=3]dressing
[/SIZE]1/2 dl limesaft
1/2 dl fiskesaus (vietnamesisk)
1 ss finhakket sitrongress
1 ts sukker
- Bløtlegg rekene i varmt vann i 15 minutt, la dem renne godt av,
og finhakk dem. Skyll spinaten, og la den renne godt av.
Renskjær de tykke spinatstilkene, og riv bladene grovt. - Varm oljen i en stekepanne, tilsett ytrefilèten, og stek over
sterk varme i 1 1/2 - 2 minutter på hver side, tiden er medium/rå.
Avkjøl kjøttet litt, og skjær det så i tynne skiver. - Lag dressingen ved å blande limesaft, fiskesaus, sitrongress
og sukker i en liten mugge. Pisk ingrediensene godt sammen. - Anrett salaten: Bland reker, ytrefilètskiver, bønnespirer,løk,
paprika, agurk, reddik, tomat, mynte, koriander, hvitløk og
chilli i en stor bolle. Legg spinaten på ett serveringsfat, topp med
kjøtt og grønnsaker, og drypp over dressingen.
Næringsverdi pr porsjon: protein 25g, fett 6g, karbohydrater 6g, kostfiber 4g, kolesterol 65mg, 730 kj (175kcal)