< Tilbake til oversikten

100 tips for å lykkes med lavkarbo og vektnedgang!

#1

mofe sa for siden:

Jeg er nysgjerrig på om vi sammen klarer 100 tips for å lykkes med lavkarbo og vektnedgang.

Tipsene skal ha mening i seg selv, og gjerne med en kort forklaring om hvorfor. (F.eks ikke bare "ta tilskuddene", men "ta tilskuddene fordi....") Tipsene skal ha funket for deg, trenger ikke være opplest og vedtatt (men så klart vil tips som "spis 4 sitroner hver dag i tillegg til all mat" bli slettet).

Ikke svar på andres tips, ta det heller i en annen tråd. Kommentarinnlegg vil bli slettet.

Altså; kun tips! (Nummererte.) Klarer vi 100?

Kan starte jeg da;

1. Spist minst mulig av søtningstoffer, fordi mange opplever at dette stopper/minsker vektnedgang. Noen tåler det, andre ikke.

.


#2

Elanessë sa for siden:

2. Fysisk aktivitet. Gjør det lettere å gå ned i vekt, og gir deg overskudd i hverdagen. Når du beveger deg mer, øker også forbrenningen din. Du får større muskelmasse, og strammer da også opp kroppen.


#3

Elanessë sa for siden:

3. Drikk masse vann. Vann renser kroppen, motvirker hodepine og slapphet og kroppen trenger væsketilførsel under aktivitet. Husk at kroppen består av 70% vann. Vann fører også til økt forbrenning og demper sultfølelsen. Vann holder deg ung :D


#4

Megvel sa for siden:

4. Spis nok fett. For å forbrenne fett trenger du å spise fett. Dette innebærer for mange en mental omstilling å spise fettranden på kjøttkakene, ha cocosa i kaffen, olje på salaten, smør på grønnsakene, fløte, kose seg med graddost. Atkins induksjon (likner ketolysekuren) innebærer 50% av kaloriene fra fett (husk at det er 9kcal i et g fett og 4kcal i hvert g av karbo eller protein), og 70% hos Skaldemann.

red: dette gjelder ikke Lindberg, Sotuh beach og andre lavfett-lavkarbo


#5

Enid sa for siden:

5. Husk grønnsakene! Ingen har noensinne blitt feit av grønnsaker, det er bare å pøse på :D Grønnsaker inneholder massevis av antioksidanter, og gir metthetsfølelse. Greens are good for you!


#6

nellie sa for siden:

6. Ta en dag av gangen! Enhver fremgang er et steg i riktig retning og det er mye enklere å holde motivasjonen oppe når man ser disse fremgangene, fremfor å fokusere på det som "skal ha skjedd" om to måneder.


#7

nellie sa for siden:

7. Finn frem målebåndet. At vekta ikke går ned fra gang til gang, betyr ikke at du ikke mister fett! Mål med jevne mellomrom.


#8

Trolljenta sa for siden:

8. Ha alltid ingredienser i hus til minst en rett.
Jeg har f.eks alltid kjøttdeig, hermetiske og ferske grønnsaker, så jeg kan lage noe kjapt og lettvint.


#9

Trolljenta sa for siden:

9. Velg tørr vin da de har mindre sukker. Sukkerinnholdet kan sjekkes på vinmonopolet.no eller be om hjelp på polet. De har lister på polet over viner med lite sukker.


#10

Paradis-Oscar sa for siden:

10. Vær Obs på at mat-intoleranser kan stoppe/hindre vektnedgangen.
Dersom man f.eks. ikke tåler gjær og fortsetter å spise Rugsprø på lavkarbo, kan det sinke. Tåler du ikke melk, og har i deg masse ost, fløte og rømme på lavkarbo, kan det stoppe nedgangen.


#11

Lindabtn sa for siden:

11. Av erfaring, ALDRI gå på butikken når du er sulten. Da handler man alltid mer enn det man trenger. Det blir både dyrere og det kan være lett å gå på en smell.


#12

Trolljenta sa for siden:

12. Når du først skal skeie ut.. Velg mørk sjokolade, bacon snacks, nøtter eller lavkarbo-barer.
Dette har hjulpet meg mange ganger og er garantert en av grunnene til at jeg ikke har lagt på meg igjen og holder vekten.


#13

Lindabtn sa for siden:

13. Ha veiedag en fast dag i uken på et fast tidspunkt. Da holder man kontroll på den reelle vektnedgangen. Ved veiing hver dag kan de 1oo grammene opp i løpet av natta svekke motivasjonen og gi en dårlig start på dagen.


#14

Trolljenta sa for siden:

14. Planlegg måltider. Det gjør det lettere å velge rett mat.


#15

Gracella sa for siden:

15:
Kjøp inn et par lavkarbo-barer.
Putt en i veska, ha en på jobben og en i bilen.
Da er det lettere å unngå sprekker hvis man ikke kan spise ketolysematen i en eller annen situasjon.
Det beste er jo å spise skikkelig mat så klart, men noen ganger kan det være vanskelig ;)


#16

Magga Dutti sa for siden:

 1. Hvis du skulle sprekke en dag, så ikke føl håpløshet og at alt er ødelagt. Spist er spist og i morgen er atter en ny lavkarbodag.

#17

Georgine sa for siden:

17: Si fra at du lever lavkarbo slik at folk rundt deg vet dette og kan ta hensyn til dette ved middagsinvitasjoner osv. De aller fleste vil da spørre om hva du ikke spiser og lytte til det du sier.


#18

nattfrue sa for siden:

18: Ikke fokusér bare på vekt. Nyt de andre godene som kommer med å leve lavkarbo - det kan være bedre nattesøvn, færre smerter i kroppen, allergistopp, jevnere humør og energi og så videre.


#19

Maskotten sa for siden:

 1. Tenk langsiktig og sett reelle mål! Dette er ikke noen "månedskur" men en langvarig omlegging av kosten :D

#20

Anne sa for siden:

 1. Tro på deg selv og det kostholdet du har valgt. Ikke la noen få deg til å ta "bare en bit i dag gjør vel ikke noe vel". Svar ja takk det skal jeg, når det passer kroppen min. Jeg har det bra nå.

#21

Anne sa for siden:

 1. Fyser du, så spis litt sunt fett. Da forsvinner søtsuget.

#22

Anne sa for siden:

 1. Fyser du, så reis deg opp og gjør noe som kan avlede tankene litt. Så drikker du et stort glass vann. Da har kanskje søtsuget forsvunnet for denne gang.

#23

dingpot sa for siden:

23. Spis variert, så går du ikke lei av maten, og kroppen får tilført et bredt spekter av næringsstoffer.


#24

dingpot sa for siden:

24. Bruk krydder i maten, det bidrar med masse sunne antioksidanter, god smak og fristende lukt. Enkelte krydder har også rykte på seg for å stabilisere blodsukker (bl.a.kanel), øke forbrenning (bl.a chili og cayenne), og selvfølgelig støtte immunapparatet (bl.a. hvitløk). Bruk med fordel også friske urter.


#25

dingpot sa for siden:

25. Ikke fokuser på begrensningene, fokuser på mulighetene!

Det styrker motivasjonen, din holdning til livsstilen du har valgt og hvordan andre oppfatter din livsstil.


#26

mofe sa for siden:

 1. Spis ofte nok, prøv å aldri gå mere enn fire timer uten mat. På den måten opprettholder du forbrenningen.

#27

mofe sa for siden:

 1. Spis balansert - dvs. la ethvert måltid inneholde både karbohydrater, fett og proteiner.

#28

mofe sa for siden:

 1. Lei av alt fettet du må trykke innpå? Husk på at det finnes fett naturlig i noen matvarer, avokado er et godt eksempel, og nøtter (ikke lov på induksjon). (Kommer ikke på flere akkurat nå, men skal oppdatere med det.)

#29

Pearl sa for siden:

 1. vær oppmerksom på at enkelte medisiner (f.eks. østrogen hos meg) kan hindre/bremse vektnedgang.

#30

Pearl sa for siden:

 1. Lytt til erfarne lavkarboere som gir råd. De har ofte forbausende mye å fare med.

#31

Photobscura sa for siden:

 1. Glem maten du ikke kan spise! Lavkarbomat er variert, sunt og deilig, kjenn hvor glad magen din er uten brød og melk!

#32

Photobscura sa for siden:

 1. Start dagen med et stort glass vann, du vil kjenne vannet revitaliserer kroppen din, og du vil føle deg mer våken. Ikke minst vil du få mer tålmodighet til å lage en god frokost om du er en som pleier å være skrovsulten når du våkner om morgnene.
  Kroppen reagerer overraskende likt på sult, tørst og fysenhet. Om du føler deg sulten kort tid etter ditt siste måltid er det en mulighet for at du kan være tørst. Gjør det til en vane å drikke vann hele dagen gjennom. Å styrte halvannen liter for å få unna vanninntaket er bare dumt, og du vil føle at du skvalper.

#33

Photobscura sa for siden:

 1. Man trenger aksept for forandring. Aksepter hvem du er i dag, du må ikke forgude kroppen din selv om det skulle vært ønskelig, men aksepter hvordan den ser ut, og gi den kreditt for at den bærer over med deg, dine vaner og uvaner. I prinsippet er den en sårbar appendiks som tar i mot det du gir den uten noen mulighet for å protestere.
  Om du klarer det, er du klar for forandring som kan vare livet ut :)

#34

Sugarpill sa for siden:

 1. Svært mange overvektige har misbrukt mat, kanskje hele livet- de bruker mat for å roe seg ned når de er stresset, trøst når de er lei seg etc. Lær deg å skille mellom mat og følelser. Spis kun hvis du er sikker på at du er sulten, ikke bare sugen på mat fordi du er litt deppa, og vil ha trøst.

#35

msplum sa for siden:

 1. Vær oppmerksom på søtningsstoffet Maltitol. Ikke bare fordi det kan påvirke magen, men også fordi det kan påvirke blodsukkeret mer enn det som har vært påstått til nå. Maltitol er en karbohydrat og har en ganske høy GI. Les denne for mer infor om maltitol og vær oppmerksom ved inntak av stoffet. Maltitol finne blant annet i Norske Atkinsbarer - og enkelte har rapportert om at de mister ketosen når de spiser disse. Det kan være fordi de tåler maltitolen dårlig.

#36

Tone sa for siden:

 1. Om du skulle spise noe som gir dårlig samvittighet, så NYT det. :D Spis små små biter, og nyt hver munnfull. :_punk:
  Om du skyndter deg å spise, vil du antakelig ikke oppdage når du er mett eller at lysten er borte. Og så sitter du igjen med masse dårlig samvittighet for noe som du ikke engang fikk tid til å nyte!

#37

Photobscura sa for siden:

 1. I starten av en endring i dietten kan metthetsfølelsen være vanskelig å få tak på fordi vi er vant til vomfyll som ris, pasta etc. Når du spiser, legg ned kniv og gaffel mellom hver bitt og tygg ferdig og svelg. Ta alltid litt mindre på fatet enn du tror du vil ha, og når du er ferdig med å spise porsjonen, la det gå fem til ti minutter, og kjenn etter. Er du fortsatt sulten? Om du er det, så kan du selvfølgelig forsyne deg en gang til. Du skal alltid spise deg behagelig mett, ikke sånn at du er stappmett, men heller ikke sånn at du fortsatt er sulten. Drikk godt med vann til hvert måltid.

#38

mofe sa for siden:

 1. Ikke sammenlign "nedgangtempoet" ditt med andres. Vi går ned så forskjellig, og det avhenger av så mye - hvor mye overvekt vi har i utgangspunktet (jo mindre du har å ta av, jo saktere går du ned), hvor aktive vi er, hvilken filosofi vi følger, osv osv. Vær også obs på at du kan havne på et "platå" som kan vare en stund, hvor du ikke går ned et gram selv om du følger samme kosthold.

#39

Paradis-Oscar sa for siden:

Mat har mange aspekter, vekt er bare en av mange variabler:
[LEFT] A. Vekt - B. Helse - C. Smak & Nytelse - D. Kultur
[/LEFT]
Prøv å ikke bare tenke på A, men fokuser på B: hva slags mat du spiser, hvor den kommer fra, hva inneholder den, andre helseaspekter enn akkurat bare karbohydrat-innholdet, og C: at maten smaker godt, at den ser deilig ut, at du nyter den, og D: lær deg om mat, behersk matkultur, lær opprinnelsen til både våre egne og andre lands tradisjonelle retter - først da klarer du å skille dårlig mat fra god, både når det gjelder smak og helse, og du gjennomskuer lett fabrikkmaten som ser god ut utenpå pakka, men som kroppen skyr som pesten.

41. Prøv å holde deg høyt på alle de 4 variablene ovenfor, ikke bare fokuser på vekt og innholdet av karbohydrater og se deg blind på alt annet - da vil du lettere lykkes både med vektnedgangen og med å beholde dette kostholdet over tid, :-)


#40

Elanessë sa for siden:

42. Les andres journaler her inne! Man kan lære masse her av det. Og ikke minst få inspirasjon til mat av matlistene. Merk deg hvem som er aktive her, følger samme kostholdfilosofi som deg og sjekk ut journalene. Som et tips er Gerds veldig å anbefale! Tok meg mange daaager å komme igjennom hele, men det var verdt det! Ingenting annet har gitt meg mer inspirasjon.


#41

Nille sa for siden:

43. Fokuser på alt det deilige du KAN spise og glem det du ikke bør eller kan spise på lavkarbo diett ! :)


#42

Celba sa for siden:

Bli med i forum som dette,hjelper deg med mange ubesvarte spørsmål og støtte fra andre likesinnede.:)
Har hjulpet meg betydelig mye!:)


#43

Photobscura sa for siden:

I forkant av en kostholdsomlegging kan det være en god idé å ta en tur til legen. Ta diverse prøver; Blodsukker, blodtrykk, kolesterol, b12, jern, sink etc. Sjekk fettprosent om mulig.
Det er både motiverende når man oppnår positive endringer etter omlegging, samt at det kan gi deg en pekepinn på hva som skjer i kroppen din, og hva du må endre på for å bli sunn på en helhetlig måte.


#44

Trolljenta sa for siden:

46. Forstå HVORFOR og ikke bare HVORDAN. Med det mener jeg, bruk tid på å få kunnskap om hvorfor lavkarbo er bra for deg og ikke bare hvordan kostholdet praktisk kan gjennomføres. Dette handler om å endre livsstil og ikke slanking, da er det viktig å forstå hvorfor.


#45

Fungirl sa for siden:

 1. Motivasjon
  Man må være motivert for å legge om kostholdet, gjør man det bare fordi man tror det er en quick fix og en vidunderkur så faller motivasjoen fort og man kan lett falle tilbake til gamle synder.

#46

Pearl sa for siden:

 1. Spis deg mett før du går i selskaper der du ikke kjenner menyen. Det er lettere å bare spise litt og bare det som er bra for deg hvis du egentlig er mett nok.

#47

Anne sa for siden:

 1. Ikke gi opp! Gå videre...

#48

Photobscura sa for siden:

 1. Spis naturlig mat, ha et kosthold basert på rene matvarer. Unngå transfett, kunstige tilsetningsstoffer og erstatningsprodukter så langt du klarer. Å endre kostholde handler også om sunnhet og velvære, ikke bare om en slank kropp.

#49

Anne sa for siden:

 1. En sprekk varer ikkje evig veit du...Og sprekker du så tar det bare ett pardager før kroppen er på sporet igjen. Så ikke fortap. Kan være tøft å komme på sporet igjen pga søtsug og hodepine, men vit at det er det som skal til en dag eller to for å komme på sporet igjen.:)

#50

Megvel sa for siden:

52: Ta de riktige tilskuddene! Et lavkarbokosthold er naturlig vanndrivende og uten magnesiumtilskudd så napper det ofte i leggene utover dagen. Ta disse på kvelden for ellers blir man så daff. Krom hindrer sukkersuget, de har du også godt av. ketolyse.no selger en "vitamin og mineralpakke" som dekker alle behovene som en lavkarbodiett viser, men det går også greit å bruke en god multivitamin uten jern, pluss magnesium og krom. Ja, de aller fleste spiser såpass mye rødt kjøtt at jerntilskudd er unødvendig.


#51

norwegiana sa for siden:

 1. Mister du motet så les denne tråden!

#52

Lindabtn sa for siden:

54. Å slanke seg kan ofte være bra å gjøre sammen med noen andre. Finn en venn eller et familemedlem som er i samme situasjon som deg og sett dere mål. På denne måten kan dere backe hverandre opp, samtidig som det blir en "konkurranse" om å komme fortest i mål (hvem vil vel ikke vinne) :) Få fram konkurranseinstinktet å sett i gang :heia:


#53

Photobscura sa for siden:

 1. Registrer deg som medlem på Lavkarbo.no! :D

#54

luringen sa for siden:

 1. lag deg journal! Etter en stund er det så artig å lese "bakover" og man kan også lettere se hva som funker og ikke..

#55

Gracella sa for siden:

57:
Leste et godt råd i avisen, tror det var Fedon Lindberg som kom med det:

Hvis du synes det tar for lang tid å lage mat fra grunnen av når du kommer hjem fra jobb, så lag ferdig maten dagen før. Deretter varmer du bare opp maten til familien. Etter at alle har spist og roen har senket seg i heimen, så kan man lage ferdig morgendagens middag i ro og fred.

Salat kan man også vaske og kutte opp og legge i lufttette bokser. Da er det lett å mixe en salat til hvert måltid.


#56

Photobscura sa for siden:

58: Les alltid næringsinnholdet på all ny mat du vurderer å kjøpe, om det ikke er listet opp, ikke kjøp varen; Better safe then sorry!


#57

Pearl sa for siden:

 1. Øv deg på og lær deg å mestre restaurantlivet/kafelivet.
  Innstill deg på å være en kunde som trenger "spesialbehandling". Ha noen gode setninger i bakhånd om hvorfor det er nødvendig å bytte ut poteter/pasta/ris med salat eller grønnsaker. Ærlige eller oppdiktede. (Allergi er ofte en grei måte å komme unna med hvis en ønsker å skjule slankingen). De fleste er innstilt på å yte kunden god service.

#58

Tone sa for siden:

 1. Når du inviteres i selskap eller i kaffeslabberas eller noe sånt, så tilby deg å ta med kake. Da kan du lage en lavkarbokake som du kan spise med god samvittighet, og som andre også kan nyte!

#59

Veggpryd sa for siden:

61. Husk at lavkarbo ikke bare er for å gå ned i vekt - men også for å få en god helse. Når vekta står stille kan du trøste deg med at du iallefall er et sunt og energisk menneske med mye mindre risiko for sykdommer forårsaket av feilernæring.


#60

Antoinette6 sa for siden:

62. Gå i trapper i stedet for å ta heis. Konsekvent :) Og GÅ i rulletrapper.


#61

tonetrollet sa for siden:

 1. Sett deg mål, og delmål som er realistiske å nå. Ikke bare i forhold til vektnedgang og mat, men også ifht trening.

#62

tonetrollet sa for siden:

 1. Skaff deg en heiagjeng! Fortell hva du driver med til de du vet vil støtte deg. Sug til deg og nyt alle komplimenter og heiarop!

#63

tonetrollet sa for siden:

 1. Varier måltidene slik at du ikke blir lei. Søk i oppskriftene her inne og andre steder. Se i kokebøker og lag dine egne varianter. Ikke spis det samme hele tiden, prøv noe nytt!

#64

Runegutt sa for siden:

Kast stein på alle kjøttprodusenter som har SUKKER eller GLUCOSE i kjøttvarene


#65

Runegutt sa for siden:

67
Ha krisemat i bilen, og et sett engangsbestikk. Makrell i tomat, tunfisk etc. er fint når sulten kommer.


#66

Megvel sa for siden:

68: Les denne tråden om igjen.


#67

luringen sa for siden:

69
Får du lyst på "noe", la det være mat ikke digg...


#68

Tariana sa for siden:

70

Hvis du er skikkelig "godterisjuk" så spis gammeldags baconsvor. Det inneholder ingen karbohydrater, er lettvint og kan spises i bilen og posen er ganske liten slik at det bare stilner lysten


#69

luringen sa for siden:

71
Ikke la dagen komme som en overraskelse! planlegg og tenk fremover, forutse "fellene"...


#70

silje sa for siden:

 1. Ikke bland kostholdsfilosofier. (Og ha forståelse for at andre velger andre kostholdsfilosofier)

#71

Jabba sa for siden:

 1. Våg å eksperimenter litt dersom du er matlei. Spis middagsmat til frokost og frokostmat til middag!

#72

screwball sa for siden:

74. Kvitt deg med gamle klær som er blitt for store. Å beholde dem "just in case" er det samme som å innrømme at kostholdsendringen sannsynligvis ikke kommer til å vare...


#73

Maimor sa for siden:

75. Ikke ha ting du ikke kan spise i huset. Fristelsene ved å ha kjeks, snop og snacks liggende kan ødelegge mye. Om de andre i huset fortsatt spiser slike ting så sørg for at de ikke kjøper mer enn de klarer å spise opp på en dag selv.


#74

Chunky sa for siden:

 1. Kjøp eller lån så mange bøker som mulig, og les dem til du virkelig skjønner det. Jo mer du leser om lavkarbo generelt, jo mer går det opp for deg at dette har like mye med helse og et langt liv å gjøre, som vektreduksjon. Anbefaler spesielt "Bedre uten brød" og "Good Calories, Bad Calories"

#75

Chunky sa for siden:

 1. Vei deg gjerne daglig, så ser du hvor mye det svinger fra dag til dag. Kjipt om du på en "ukentlig" veiedag bommer og har gått opp en halvkilo, mens du i reliteten har gått ned den siste uka.. Med daglige veinger blir du etter hvert vant til svingningene.

#76

Chunky sa for siden:

 1. Registrer alt du spiser på diett.no (gratis). Kompletter det som ligger inne med matvarer fra den store matvaretabellen: matportalen.no/matvaretabelle...n%202006_3.xls

Du hjelper deg å få en god fordeling mellom fett/proteiner/karbo og viser hvilke vitaminer du får for lite av.

Det er også nyttig å kunne gå tilbake og se hva som er partystoppere og hva som fikk ting til å svinge igjen.


#77

Afrodithe sa for siden:

 1. Sett deg delmål underveis - det er tilfredstillende og motiverende å oppleve at man lykkes! :D

#78

Afrodithe sa for siden:

 1. Gi deg selv belønning underveis når du har klart et delmål eller mål. Dette gir motivasjon og inspirasjon til å jobbe seg videre mot neste mål! Viktig å sette pris på seg selv og feks stelle litt godt med seg selv underveis... egenpleie.. spadag.. noe nytt til garderoben osv... :)

#79

Afrodithe sa for siden:

 1. Henge fram et motivasjonsplagg som du ønsker å komme inn i. Heng det et sted slik at du ser det ofte, dette kan bidra til å holde fokus og motivasjon oppe! :D

#80

Afrodithe sa for siden:

 1. Prøv et gammelt plagg som du har krympet ut av og se hva du faktisk har oppnådd! Gir en god følelse av å ha lykkes og motiverer til videre innsats! ;)

#81

Afrodithe sa for siden:

 1. Gå i butikken og se hvor mye smør du totalt har mistet ved vektnedgangen din.
  Mål opp i vannbøtter og kjenn hvor mye mindre kroppen din veier nå!

Motiverende å se og kjenne hvor mye som er blitt borte! :D


#82

Afrodithe sa for siden:

 1. Ta/finn et "før" bilde. Veldig inspirerende og motiverende å se forrandringen underveis!

#83

Sisla sa for siden:

 1. Gled deg over all den gode maten du kan spise.

#84

Sisla sa for siden:

 1. Ikke bare ha fokus på deg selv og din vekt. Gi av deg selv til andre - gi andre oppmuntring og ros.

#85

nalana sa for siden:

87:
Prøv en ny oppskrift fra dette forumet hver gang du blir matlei, eller hver gang du får lyst på noe sjesk. Et vell av gode oppskrifter her! :D


#86

Chantelle sa for siden:

hvis du må ha frukt el. lign : spis det FØR et måltid med fett/protein. Dette er fordi frukt og grønt er lett-fordøyelig og starter nedgjæring med engang i kontakt med oksygen... og vil gjære hvis det er noe mer tungt fordøyelig i tarmene(som kjøtt etc) fra før.


#87

Chantelle sa for siden:

Drikk vann mellom måltider, ikke så mye til maten(litt er greit)
Ikke drikk 30 min før og 1 time etter mat fordi vann vil tynne ut enzymer og maten vil ikke fordøyes like bra. Ufordøyd mat kan gi ulike helse-problemer.


#88

Chantelle sa for siden:

 1. Stress får bl.a blodsukkeret til å svinge. Energien vil svinge. Se etter andre årsaker enn lav-karbo også dersom du føler at du er mye stresset/urolig og ikke får så gode resultater av kosten...
  Det kan være feks amalgam i tenner, el-magnestisk stråling(sover du med mobil rett ved sengen?..trådløse rutere etc..), har du muggsopp i huset? eller det kan være andre årsaker til ditt indre stress..

#89

Mistral sa for siden:

 1. Vei og mål alt du spiser før du er blitt erfaren nok til å bruke øyemålet. Det er fort gjort å undervurdere hvor mye man egentlig får i seg. :erfart:[font=Times New Roman][/font]

#90

Carisma sa for siden:

 1. Få nok søvn!

#91

Mistral sa for siden:

 1. Ikke møt fram på tom mage et sted hvor du vet det vil være mange ulovlige fristelser. Spis et godt og fett måltid før bursdagsselskapet med masse kaker, for eksempel.

#92

Carisma sa for siden:

 1. Stopp opp og ta "reality checks" innimellom. Ta noen dager med veiing av maten igjen, det er fort gjort å skli ut nesten umerkelig når man føler det sitter i fingrene/hodet.

#93

Belefanten sa for siden:

 1.    Gå powerwalk/stavgang/rask tur i ca 30 min. hver dag før frokost. Hvis du ikke har vært oppe i løpet av natten og spist, er kroppen din tom for mat, og har bare fett å forbrenne. :)
  

Pluss at da får du frisk luft i lungene med en gang om morran, og det gir et energikick i seg selv :)


#94

Carisma sa for siden:

 1. Ikke tving i deg mat du egentlig ikke liker! Da blir du demotivert og faller av lasset. Bruk oppskriftene og fantasien og finn alternativer. Det finnes masse lavkarbomat uten egg :D

#95

Carisma sa for siden:

 1. Lær utregning for næringsinnhold.
  De aller fleste oppskrifter kan med enkle grep gjøres lavkarbo, hvis utregningen sitter så blir livet mye lettere, og fult av alternativer :ja:

#96

SunnhetMedSirrup sa for siden:

 1. "uten mat og drikke,duger helten ikke".

det hjelper ikke og sulte seg, piller og pulver hjelper ei;)
spis nok! ikke prøv og forbedre kuren ved og spise lite.


#97

Rangelet sa for siden:

 1. Fokus er vel og bra, men bare til en viss grad. Overfokuserer man, kan man lett bli opphengt i små detaljer som gjør at det blir mer slitsomt enn naturlig. Spis godt og bruk sunn fornuft. Kjenn etter hva som gjør kroppen din godt!

#98

Carisma sa for siden:

 1. Når det butter i mot, lag en liste med fordeler og ulemper. Revider den med jevne mellomrom.

Og bonuspunkt: Les gjennom punktene en gang til :D#100

Sungrazer sa for siden:

 1. Om du må bruke bil til jobb, forsøk å parkere lengst mulig inngangen på parkeringsplassen slik at du kan gå i raskt tempo inn på jobb. Samme gjelder på kjøpesentere og lignende. :)

Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.