Siden pizza ofte er det stooore samtaleemnet her på forumet (hehe) så tenkte jeg at vi jo måtte ha en egen pizzaoppskrifts-tråd her inne? Klart, vi kan ha det i bakst-tråden men det blir ikke det samme. :p
Jeg kom nettopp over denne pizzabunnen og har kjempelyst å prøve den, den har fått mye skryt på et amerikansk lavkarboforum. Men kokosnøtt-mel?? Jaja, man må jo prøve! Kan noen hjelpe meg å fornorske oppskriften? Jeg prøver:
PIZZABUNN
2-4 porsjoner
4,8 dl revet Mozarella
2 store egg
2 ss flax-meal? Linfrø eller noe?
2 ss soyaprotein eller kokosnøttmel
1/2 ss bakepulver
Mix alle ingrediensene sammen og spa røren ganske tynt utover en papirkledd langpanne. Stek den på 175 grader i ca. 30 minutter. Snu bunnen når halve steketiden er gått. Ta den ut av ovnen og snu den igjen. La den avkjøles. Ha på ønsket fyll og stek videre til osten er smeltet, ca. 2-4 minutter.
Har kommet fram til ( etter å ha prøvd meg frem en del) at disse ingrediensene blir til en knall bra bunn som smaker like bra som ekte pizzabunn.
får lyst å lage den hver dag :)
150 - 200 g fetaost (ikke fra glass, men kartong)
25 g glutenmel
25 g bakemiks
3 egg (pisket hvittene stive for seg og pisk plommene med fetaosten)
litt salt
2 ts bakepulver
2 ts fiberhusk
litt kli (jeg tok sånn at deigen ble fastere)
linfrø og sesam frø, godt både med og uten.
Du tilsetter alt, litt og litt oppi miksen av plommene og fetaosten. Til slutt tilsettes massen i de piskede hvitene. Røres forsiktig til det blir klumpfritt.
I dag ville familien lage pizza i Pizza Pronto ¨ovnen¨ vår. Da fant jeg ut att jeg skulle lage meg pizza bunn av Hamburgerbrød oppskrifta på LCHF bloggen. Det fungerte supert. Jeg syns den ble god, den ble også litt sprø i kantene. Hadde i tillegg litt oregano i deigen.
Trykte ut deigen på ett bakepapir, stekte den ett minutt, så kunne jeg ta den av papiret. Stekte den litt til slik att den ble gylden. Tok den ut, hadde på pizzafyll, rødløk, sopp og pepperoni. Ost på toppen. Den ble skikkelig god og jeg merket ikke mye til sesam smaken.:D
Jeg orket ikke se gjennom alle de linkene over, mulig er det allerede linket til LCHF-bloggens pizzabunn. Testet den i går og den var helt fantastisk. Kunne holde pizzastykket i hånda, var ikke omelett-aktig eller svampete. lchf-bloggen.blogspot.com/2011/03/pizzabunn.html
Jeg vil gjerne legge ut en oppskrift jeg har funnet, litt fritt oversatt fra siden jeg fant den på (link nederst hvis man er interessert) og med noen forandringer.
Dette er en pizzabunn som baserer seg på blomkål og mozzarella i hovedsak, og den er kjempegod!!
Den smaker "riktig" og folk som ikke har vært på kjøkkenet og sett meg lage den nekter ofte å tro den er laget på blomkål når de smaker den... :cool:
Bunn
Omtrent 1 blomkålhode, bruker ikke hele
Ca. 2,5 dl Mozzarellaost (1 pakke revet Mozzarella fra Synnøve Finden passer faktisk perfekt når jeg lager denne)
1 egg
Pizzakrydder
Rasp omtrent 3 dl rå blomkål og ha det i noe som tåler mikrobølgeovn.
Det skal være ca 2,5 desiliter blomkålris, eller like mye som osten når den er ferdig kokt, beregn derfor litt mer rå blomkål siden den krymper når det blir kokt. Lag mer om det ikke ble nok i første omgang...
Putt blomkålen i mikroen UTEN å tilsette vann. Det er nok vann i blomkålen til at den kokes i sitt eget vann.
Hvor vellykket denne oppskriften blir kommer helt an på hvor tørr man får blomkålen til slutt.
Full effekt i 5-6 minutter funker bra i min mikro, prøv deg frem med din egen.
Når blomkålen er kokt kan man strengt tatt bruke den som den er, men jeg syns det blir litt vel fuktig, så jeg "tørker" den forsiktig på en rist med bakepapir på i ovnen på lav varme.
Jeg blir ofte litt utålmodig og gidder ikke la det stå så lenge, men jo lenger jo bedre, så fremt blomkålen ikke begynner å bli svidd.
Når blomkålen er ferdig blander man blomkål, ost, egget og pizzakrydder (ferdig blanding eller egenkomponert) i en bolle. Jeg pleier også å ha hvitløkssalt oppi.
Trykk pizzaen ut på et bakepapir i en langpanne og stek på 230 grader i ca 20-25 minutter.
Jeg liker å la den stå til den er god og gyllen på toppen, igjen for å prøve å få mest mulig fuktighet ut av den.
Jeg tror også jeg har prøvd å steke den på rist med godt resultat. Jeg trykket ut bunnen på papiret på kjøkkenbenken og liksom "skled" papiret over på rist etterpå.
Saus
1 liten boks tomatpure fra Landlord (Rema 1000)
Pizzakrydder
Bittelitt vann
Søtning
Tomatpureen fra Landlord har minst karber, derfor bruker jeg den.
Bland den i en skål med 2-3 teskjeer vann (eller mindre om man vil), ha oppi MASSE pizzakrydder (jeg bruker også en del hvitløkssalt eller vanlig salt her) og bittelitt søtning til slutt.
Jeg syns litt søtning er nødvendig for å ta toppen av den verste skarpheten eller bitterheten fra tomatpureen.
Det er ikke mye søtning som skal til, jeg bruker Natreen pulver, i underkant av 1 teskje, uten topp. Kan helt sikkert bruke flytende også, men jeg syns ikke noe om bismaken på flytende søtning.
Fordel passe mengde på bunnen, det eneste som begrenser meg her er det at jeg ikke vil gjøre bunnen for "våt", så jeg bruker betydelig mindre saus enn om jeg skulle lagd pizza på vanlig måte.
Etter sausen har jeg på osten. 1 pakke mozzarellaost (Synnøve Finden) er akkurat passe her også, dvs at man bruker 2 pakker totalt i oppskriften, 1 til bunnen og 1 å ha oppå.
Tilslutt legger man på FERDIG STEKT topping.
Den må være ferdig stekt for når pizzaen skal tilbake i ovnen skal den bare stå så lenge at osten smelter.
Tilbake i ovnen med pizzaen, og bruk gjerne grillelementet og følg nøye med siden det kan gå veldig fort.
All slags topping passer, men jeg bruker gjerne to pakker stekt pizzabacon fra Peppe's og raust med stekt pizzapepperoni, Grilstad er favorittmerket for pepperonien.
Ehem... så først nå at det allerede er linket til "Cauliflower Pizza Crust" lenger opp her, som snakker om den samme linken jeg baserte meg på...
Kanskje greit at den blir stående allikevel, siden jeg gir forslag til å slippe mange av de problemene som ble omtalt i den andre posten, som for myk bunn og sånne ting..?
Jeg har lagt merke til dette med at det fins en del forslag til LCHF - pizzabunner der ute.. :p Jeg har laget en oppskrift et par - tre ganger nå, og savner INGENTING fra "vanlig" pizza. Det er flere jeg kunne ha prøvd, men dessverre er samboer allergisk mot nøtter, så jeg var veldig fornøyd når jeg greide å finne både ute nøtter OG som ikke er myk eller smaker egg ;)
200 g philadelphia, romtemperert 70 g mykt smør 120-130 g melerstatning - jeg bruker Ketolyse bakemiks (fås kjøpt på Meny, men du kan også bruke Bakepro - fås kjøpt på helsekost). 3 ss fiberhusk 50 g revet ost 1 ts salt 2 ts tørkede urter (f.eks basilikum og oregano)
Ha philadelphia og smør i en bolle og rør sammen til en myk krem. Tilsett resten av ingrediensene og bruk hendene til å blande det raskt sammen. Bruk gjerne engangshansker, for deigen klistrer deg godt til hendene, men det fungerer fint uten også. Hvis du vil lage porsjonspizzaer, del deigen i fire deler før du setter den i kjøleskapet i 15-30 minutter. Kjevle hver del til en flat runding på ca 20 cm i diameter, eller hele sulamitten hvis du vil lage èn stor pizza. Bruk bakepapir under og plastfolie over, bakepapir over fungerer også fint, det er kun for å hindre at alt fester seg i kjevlen. Fjern plastfolien og stek bunnen ved 200 grader varmluft i 5-7 minutter.
Tips: Jeg surret plasten rundt kjevlen når jeg skulle rulle ut pizzadeigen, fungerte som skudd i ost!
Skal du bruke bunnen med en gang legger du på ønsket fyll og steker videre til osten har smeltet.
Om du skal fryse dem lar du de først avkjøles på bakerist. Legg de deretter oppå hverandre med matpapir i mellom og putt i fryseren. Da kan du enkelt ta ut ønskede antall bunner. Bunnene trenger ikke å tines før bruk.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.