< Tilbake til oversikten

Kalkunfilet ...

#1

fremgaard sa for siden:

Har en kalkun filet på 750 g som jeg skal tilbrede til middag, noen som vet hvordan jeg skal gjøre det?? skal den stekes i panne, eller i ovnen, er ikke veldig flink på kjøkkenet og trenger hjelp....
Lurer også på om noen har noen tips til hva jeg kan ha ved siden dette??


#2

Magga Dutti sa for siden:

Hvis du googler finner du utrolig mange fine oppskrifter på kalkunfilet.
Den bør stekes i ovnen. Beregn ca 1 time pr. kilo på 180 grader.

Du kan f.eks prøve denne:
Kalkunbiff med wokgrønnsaker og urtekrem

Kalkunfilet i skiver, ca 150 g per person
smør til steking
salt og kvernet pepper
Urtekrem:
100 g fetaost
2 ss crème fraîche
1 fedd hvitløk, finhakket
1 ss hakket frisk oregano

Mos fetaosten og tilsett resten av ingrediensene til urtekremen. Stek eller grill kalkunfiletene ca. 2-3 minutter på hver side (tiden kan variere med tykkelsen på kalkunbiffen). Krydre dem med salt og pepper. Legg en liten klatt urtekrem på hver kalkunbiff. Server med stekte ovnstekte poteter og wokgrønnsaker med soyasaus og søt chilisaus.

Forslag til wokgrønnsaker:
Vårløk, minimais, aspargesbønner, rødløk, gul squash, sukkererter, rød paprika, hvitløk, revet frisk ingefær, litt salt og kvernet pepper. Del grønnsakene i passe store biter og fres dem i litt olje i en varm wok eller panne. Krydre med salt og kvernet pepper. (De oppdelte grønnsakene kan også legges på et stykke dobbel aluminiumsfolie sammen med et par klatter smør og krydder og stekes på grillen.)



Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.