< Tilbake til oversikten

Andre som nå er på Atkins induksjon?

#1

supermom sa for siden:

Jeg begynner snart på induksjonen. Andre som skal starte/nettopp har begynt?

Trenger inspirasjon til måltider.. :o


#2

Belseblubb sa for siden:

Ughh!! Har veldig lyst til å starte på induksjonen, men vet ikke om jeg klarer... Hver gang tanken slår meg, får jeg tilbake gamle følelser om å være på slankekur. Synes det er så mange ting som er ulovlig.. Ikke kunne ta seg et glass rødvin på kvelden, ikke kaffe på morgenen osv.. :(
Men vetktnedgangen går litt sakte, så jeg hadde nok absolutt hatt godt av det.


#3

quebec sa for siden:

her har alt stoppet opp leeenge, så jeg vurderer å ta et tak i atkins ja.
vet at jeg har boka et sted, hm, kanskje låne den på biblioteket? Finnes den der tro ?

kan man spise eggg på induksjonene?


#4

Potetpoet sa for siden:

Heisann!

Jeg startet opp på onsdag:)

Gikk på en egenkomponert Atkins-lignende diett for to år siden hvor jeg i løpet av to måneder gikk ned fra 94kg til 87kg. Var fornøyd med så gikk tilbake til vanlig kosthold og holdt meg der i ca halvannet år, før jeg det siste året har bevegd meg opp til 94,4kg igjen pga stillesittende arbeid og absolutt ingen trening.

Denne gangen har jeg en litt annen plan; 4 uker på induksjon og så en forsiktig overgang til vanlig kosthold og trening 3 ganger i uken. Benytter rett og slett Atkins for å få en kickstart i begynnelsen:)

Begynte som sagt på onsdag på 94,4 og idag, lørdag, er jeg allerede nede i 92,3. Jeg føleger delvis Atkins-induksjon, men jeg er måler overhodet ikke opp mat eller teller karbohydrater. Jeg kjøper utelukkende mat uten eller med svært lite karbohydrater slik at jeg slipper å veie/telle karbohydrater.

På tirsdag kjøpte jeg inn følgende; egg, maaaaasse bacon, biffer, indrefilet av svin, karbonadedeig, blåskimmelost, serranoskinke og annet kjøttpålegg(Moto), torsk, kylling, meieri-smør, majones, Creme Fresh(eller hvordan det nå staves), reker, ost, bær(bringebær, blåbær og bjørnebær), kremfløte, søtningstoff, blomkål og brokkoli.

Frokost består stort sett av egg, bacon og serranoskinke. Til lunsj i kantinen tar jeg tre hardkokte egg, reker og majones samt bittelitt salat og blander til enn slags salat. Til middag er det gjerne biff eller indrefilet surret i bacon og med hjemmelaget Bernaise-saus(posebasert er visstnok rik på stivelse og annen karbs) og gjerne litt ostegratinert blomkål. Varierer tilbehøret også med sprøstekt bacon oppå Creme Fresh eller en digg ostesaus av kremfløte og litt blåskimmelost. For å variere steker jeg også fisk eller kylling som jeg spiser sammen med bacon og Creme Fresh. Til kvelds har jeg hatt mye egg og bacon, men gjerne også hardkokte egg sammen med reker og masjones og litt kjøttpålegg eller rester fra dagens middag. Til dessert lager jeg hjemmelaget is som er bedre enn butikkkjøpt:-) Har en del frosne bær i mixer som jeg knuser sammen med noen dråper søtningsmiddel og tar litt og litt fløte oppi til den får iskrem-konsistens. Knall godt!

Mellommåltider består stort sett av kjøttpålegg. Er faktisk godt å spise fenalår og majones:-) I tillegg dytter jeg i meg Møllers Total selv jern ikke skal være en del av induksjonen

Kan skrive hvordan vekten har utviklet seg:
Onsdag kl 16: 94,4
Onsdag kl 00: 94,0
Torsdag kl: 0800: 94,0
Torsdag kl 16: 93.7
Torsdag kl 00: 93,4
Fredag kl 16: 93,2
Fredag kl 00: 92,9
Lørdag(idag) kl 12: 92,3

...som skulle være 2,1kg på ca 3 dager:eek:

Jeg er nesten litt bekymret over hvor fort det går, men jeg husker også forrige gang, når jeg på min semi-induksjon, at jeg hadde samme nedgang, så er ikke bekymret. Er bittelitt slapp i kroppen, men ikke sånn at det plager meg(kanskje ikke direkte slapp, men kroppen "føles" litt annerledes på en måte). Holder meg foreløpig unna alkohol, men kommer til å drikke rødvin og karbofritt øl når disse to ukene er over(husker ikke merket, men er røde bokser som jeg kun har funnet på Meny).

Dersom noen vil vite fortsettelsen så er kan jeg jeg godt følge opp denne tråden innimellom:-)


#5

quebec sa for siden:

oi, synes det var mye mat jeg, eller har du små porsjoner?
ja, kjekt å følge med på slikt :)


#6

Photobscura sa for siden:

Hva mener du med "vanlig mat"? Om du går tilbake til et karbohydratrikt kosthold med mye brød, pasta og poteter etc, så er det en stor mulighet for at du vil legge på deg igjen :o Kroppen kan også bli mer følsom for kh når du har kuttet dem ut av kosten en stund.
Atkins vedlikehold er temmelig likt Fedon, som et tips ;) Og overgangen kan man bruke vedvarendestigen beskrevet i boken (og på Atkins-delen av forumet her. Den er kjempesmart :))

Jeg vil anbefale alle å følge induksjonen etter boka for best resultat (om man fikser egenkomponerte eller inspirerte dietter så er det kjempebra, men ikke alle som takler friheten rundt det...!), det vil si; Telle kh, ikke spise mer enn tillat med meieriprodukter, unngå søtstoff etc.

Lykke til alle sammen :)


#7

Looop sa for siden:

Potetpoet!

Jag vill gärna följa din utveckling, har nämligen tänkt det samma själv.
Behöver en kickstart.:-)

Men känner du dej inte svimmel?
Har fått för mej att man kan bli det utan karbs.

Ska börja på denna lågkarbodieten nästa vecka tänkte jag!
:-)
Var fint att läsa om tips till lunch och middag. ( frukosten är redan given... ägg och bacon såklart. ;-) )


#8

Photobscura sa for siden:

Looop: Man kan føle seg svimmel når man kutter ned på karbohydrater først, ja! (men merk: Ikke UTEN karbs, men med en begrenset mengde karbs -primært fra grønnsaker som vokser over jorden!) Det er i en overgang, til kroppen venner seg til den nye forbrenninga. Dersom men har spist mat med mye raske karbohydrater før man legger om (typ godis, brød, pasta etc) så vil kroppen avrenses, og man vil oppleve en form for abstinenser etter sukker og mat som blir til sukker i kroppen.
De fleste opplever at dette går over etter en uke eller to :)


#9

Looop sa for siden:

Okej! Tack så mycket. Har läst Aktins boken Dr Atkins Nye SlankeRevolusjon.
Tänkte köpa ketolysetabletterna ( eller vad de hette,,) och äta 20 gram karbs per dag och annars obegränsade mängder med annat. Med annat menar jag ägg, kött osv som inte innehåller karbohydrater.

Får hoppas det går bra! :-D


#10

Photobscura sa for siden:

Om du følger boka til punkt og prikke så går det sikkert kjempefint :) Atkins er lettfattelig og en god diett å leve på!


#11

supermom sa for siden:

Tusen takk for svar jenter!
Da jeg leste reglene for induksjonen ble jeg nesten matt.... "Hva kan jeg egentlig spise" tenkte jeg... foruten pålegg da..

Men nå virker det overkommelig. Begynte litt, men falt av. Nå er det full skjerpings igjen!


#12

Potetpoet sa for siden:

Har ikke vært noe spesielt svimmel egentlig, ikke mer enn vanlig hvertfall:-)
Men heeelt uten karbohydrater er det nok ikke, men under 20g er jeg relativt sikker på at det er. Er jo bittelittgrann i fløte og ost, samt litt i brokkoli og blomkål. Har lest at hjernen bør få litt karbo hver dag, så får vel gi den litt, men den klarer seg vel greit under induskjonen. Begynner jeg å skrive mye tull så si ifra, da er det på tide med ei brødskive:-) Er vel der svimmelheten evt kommer fra.

I helgen sto det stille(92,3), mulig det hadde med kveldsmaten jeg lagde(en veldig god hvitløk/rødløk-ostesaus gratinerte blåskjell-rett www.spise.no/oppskrifter/blaaskjell/op_blaaskjell.htm8 (bare dropp hvetemelet)) eller det faktum at at jeg ikke har vært på toalettet de siste 4 dagene:-/ Har fått i meg noen linfrø nå da, så har endelig løsnet litt:-) Har lest at blåskjell har litt mer karbs enn annen skalldyr, men 100g skulle gå. Spiste vel 1kg tilsammen, men det er jo vekt inklusive skjell, så kan ikke vært mye over 100g tror jeg.

Anyway, i dag tidlig målte jeg meg til 91,8 så pilen går forstatt ned:-). Sliter litt med min nyinnkjøpte vekt. Den har variert med 300-400g på en måling til en annen, så nå hopper jeg på den til den viser samme vekt flere ganger på rad. Det er en fare med å spise egg og bacon til frokost og kvelds nesten hver dag, og det er at man rett og slett går lei, så anbefaler å variere en del. Lager noen små salater med bittelitt issalat, reker og egg+olje og majones innimellom og gjerne sprøstekt bacon(bacon blir man ikke lei!)

Siste dagers frokost er noe som heter Moto(noe spansk kjøtt tapas) og litt majones samt et hardkokt egg.

Middag i dag blir to-tre bratwurst fra Grillstad som er karbofri, tullet i et par baconskiver. Vet ikke hvilket tilbehør jeg skal ha, men finner nok på noe.

Har også lagd endel svineindrefilet(relativt billig!) tullet i bacon og ovnstekt.

Lunchen spiser jeg jo på jobb og siden jeg aldri klarer å sto å opp tidsnok til å lage noe å ta med(derfor frokosten blir relativt beskjeden også), så ender opp med å lage en liten salat av issbergsalat, egg og reker+majones. Funker fint:-) Spiser fisk de gangene den serveres ren(serveres mye steik og torsk her så får gode lunsjer i ny og ne).

Har kjøpt inn noe karbonadedeig som jeg ikke vet hvordan jeg skal tilberede enda, men blir vel en eller annen form for gryte. Blir sikkert gratinert med ost også..


#13

Potetpoet sa for siden:

Vanlig mat som normal sunn mat, ikke et vell av poter og brød o.l. Meningen er at når jeg er nede i rundt 89-90 så vil jeg over på sunn normal kost og begynne å trene igjen slik jeg gjorde før. Forrige gang gikk jeg på Atkins så var jeg nede i 87 og gikk tilbake normal kost, men gikk ikke opp igjen i vekt(spillte litt fotball som kanskje kan ha hjulpet litt). Det er jo tre år siden, men det siste året etter jeg flyttet til Oslo og byttet jobb, så sitter jeg i ro 12-13 timer hver dag og spist mye mye overtidsmat(aka Peppes og Dolly), så da gikk det kraftig opp.

Trivselvekten ligger på 80-83, så vil ned dit igjen men jeg vet med meg selv at jeg ikke klarer å ligge unna karbohydratene alt for lenge. Da har jeg større sjans for selvdisiplin med å trene og spise sunt med mulighet for helgeutskeielser uten at det har noe å si for vekta. Skulle gjerne vært på Atkins resten av livet, men det går bare ikke. Derfor har jeg valgt denne tilnærmingen denne gangen, så får vi se hvordan det fungerer:-)


#14

Potetpoet sa for siden:

De var store, men de blir mindre og mindre...appetitten er svekket en del merker jeg. Men de første dagen gikk det i stooore biffer og lassevis med bacon siden jeg ikke kunne ha ris eller potet ved siden av.


#15

Potetpoet sa for siden:

Ahem...er gutter her inne også:-)


#16

Photobscura sa for siden:

Okidok, men da har du og jeg bare litt forskjellige definisjoner av hva som er "sunn normal kost". ;) Det var bare det.


#17

Looop sa for siden:

Jag har nu gått UPP 1 kg!!!!!!!!!!!
:mad:
Åt en liten yoghurt på eftermiddagen idag för jag var HELT utmattad...
Den hjälpte så jag blev i fin form igen och innehöll 9 karbs.
Är garanterat under den 20 grams gränsen per dag, är min 3e dag i dag.

Kan den yoghurten ha förstört allt....?

Detta var lite motiverande måste jag säga..

huff huff


#18

Hapzen sa for siden:

Jeg tenkte å begynne på iduksjonen nå den 15ende september for da kommer lønningen. Så det blir superspennende, skal holde dere oppdatert ;)

Så nå leser jeg alt dere skriver for å finne gode mat tips, bare til å fortsette å skrive...


#19

Areola sa for siden:

veide du deg klokka ti på kvelden? Da er det jo ikke rart at du veide litt mer, maten du har spist den dagen veier jo den også:) og kanskje har du drukket vann også? Ingen grunn til panikk!


#20

Areola sa for siden:

det var jo en gammel post det der:)
Uansett, blir spennende og følge deg Hapzen :ja:


#21

Looop sa for siden:

JA det var nog så.... :o Blev lite överivrig på vågen i starten..
Ligger ganska stilla på vikten nu men jag har gått net MÅNGA centimeter!! :-)
hurra!!
Och detta trots att jag upptäcker fler och fler fel jag har gjort.
tex som att äta all bacon i god tro.. ( var visst socker i den..)

Sliter med att hitta på frukost för det gick väldigt få dagar innan jag blev trött på ägg och bacon.


#22

Areola sa for siden:

Jeg har aldri klart egg og bacon til frokost..
Har spist cottage cheese med masse kanel og litt søtstoff i et halvt år nå :)


#23

Antoinette6 sa for siden:

Du kan glede deg, Hapzen :) Det er SÅ motiverende og SÅ deilig mat :)

I dag har jeg spist:

Frokost : en halv avocado med mye reker og majones
Lunsj : salat crispisalat, 5 oliven, en halv vårløk, 3 cherry-
tomater, litt agurk, 3 egg og deilig oljedressing
Middag : 2 stik stekt laks ( i meierismør), agurksalat,
små blomkålbuketter, seterrømme og salat.

mmmmmmmmmmmm.....


#24

Photobscura sa for siden:

Det er så mye annet man kan spise til frokost, for tiden er min favoritt kokte egg i skiver, røkelaks, salat og ajoli. Mmmmm!!!


#25

Iselin sa for siden:

Jeg begynner på Atkins til mandagen (15.), skal gå ned en hel masse etterhvert, men snakker 10 kg ned i første omgang, så har jeg et mål som ikke virker helt uoverkommelig. :)

Skal også begynne å trene litt igjen, først bare noen passe lange gå/småjoggeturer, for så å komme meg tilbake til treningssenteret hvor jeg har vært støttemedlem de siste.. 3 årene eller så. :p

Min største svakhet når det gjelder karbofeller er utvilsomt pizza. Det finnes ikke noe bedre fyllesykmat enn pizza, og jeg er ca hver 4. uke fullstendig avhengig av ostepop. Mystisk.. :rolleyes:

Bare lurer.. Leiv Vidar-pølser inneholder visst ikke karbohydrater (Heia Statoil!!).. Betyr det at jeg kan spise det da, eller er pølser fymat uansett?

Jeg er ny her, så vær snille med meg. :)


#26

valleygirl sa for siden:

Spiser Isets pizza til lunsj og det er noe for (de fleste av) oss pizzaelskere! Prøv den, så skal du se at det hjelper deg over noen kneiker!

Jeg går på Atkins og har såpass mye å ta av at jeg stort sett har holdt meg under 30 g karb for dagen i et par måneder nå. Bruk oppskrifter her på forumet, så hjelper det med variasjonen. Lykke til!


#27

Andreaen sa for siden:

Jeg begynte i dag!:) og jeg må si at jeg synes det funker.
Får ikke sug osv. etter søte karbo ting eller noe som helst liksom! :D


#28

Hapzen sa for siden:

I går begynte jeg på kvelden.

I dag er det skole og jobb, så får ikke vært hjemme før i 22 tiden i kveld.

Frokost: egg og bacon
Lunsj: Kinakål, ost, skinke og kokt egg
Middag: Kinakål, strimlet kyllingfilet, brokkoli og blomkål

Måtte lage alt i dag morres og ta med.....

Noen som har et godt tips til dressing?


#29

Photobscura sa for siden:

Når du er på induksjon kan du bare spise to ss rømme/fløte. Så en vinagret er det enkleste (og kjempegodt :)). Ta en god skvett god olivenolje, og bittelitt eddik (epleedikk synes jeg er best), salt, pepper og oregano. Om du har, så kan du ha i litt fransk sennep. Ha det i en boks med lokk, og rist godt, og hell over salat. Kjempegodt!


#30

Hapzen sa for siden:

Har med suksess gått på dette en dag nå... var lettere å følge enn jeg hadde trodd.

I dag til frokost ble det bacon og egg, så må jeg spise igjen nå før 13:00 pga da har det gått 6 timer siden forrige måltid, så sitter her og prøver å finne tips til lunsj. Tror jeg steker noe kyllingfilet med blomkålmos.

Tusen takk for tips til dressing, skal skrive det opp!


#31

Drømmepie sa for siden:

Jeg begynner på induksjonen i morgen :ja:


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.