< Tilbake til oversikten

Kan noen kommentere dagens meny?

#1

Magga Dutti sa for siden:

Er på dag 18 i ketolysekuren, og er litt usikker på maten. Gikk ned ca 5 kilo de to første ukene, men har de siste dagene gått litt opp. Har ikke spist noe "ulovlig" disse dagene, og har utslag på stixen hver kveld.
Når vekttapet nå ikke går fryktelig fort, og også motsatt blir jeg usikker på om jeg spiser for mye/for lite karbo, fett eller proteiner.

Noen som vil prøve å regne på hvor mange karber jeg har fått i meg i dag?
Kommer selv til ca 12.
Lunchsalaten på jobben er litt vanskelig å vite eksakt, siden det er sånn salatbar, men hele porsjonen er på ca 200-250 gram som regel. Dressingen de har er hjemmelaget og umulig å vite inneholdet i. Bør den droppes kanskje eller erstattes med den kjedelige Thousand Island-dressingen de har i porsjonsposer?

Takknemlig for innspill.

Forresten, 1 dl fløte og ca 100 gram bringebær til kvelds er ca 4 karber?
Er det er kurant alternativ å avslutte dagen med eller blir det for mye fett?


#2

Magga Dutti sa for siden:

Jeg limer inn dagens meny. Er litt lettere for dere å kommentere da... :D
[color=#000000][/color]
[color=#000000][/color]
Frokost:
2 egg
1 ss fløte
1 ss olje
2 skiver skonke
Blandet salat (issalat, paprika, rødløk, agurk)

Lunch:
Salat av kinakål
Paprika
Løk
Skinke
Hvitost
3 ss dressing

Middag:
Ca 100 g rødløk
Ca 50 gram paprika
100 g brokkoli
Ca 100 g kyllingfilet
Ca 40 g bernaisesaus fra Fjordland
3 ss olje


#3

Areola sa for siden:

Et lite tips fra meg; Jeg går ikke ned i vekt når jeg spiser fløte, desverre..


#4

Fungirl sa for siden:

dressingen på jobb bør du kutte og heller ikke brue thousand island. Den er veldig mange karbs i. Hvis du ikke vet hva du får i deg så bør du ikke spise det liksom. Jeg bruker selskapsdressing fordi den er det mindre karbs i enn andre kjøpedressinger. Bruker fader martin sin selskapsdressing. Har den på mega i allefall. Løk er der 5,7 g karbs pr 200 g så hvis du bruker 100 gr av det så er det mye, paprika er det også masse karbs i.
Vei hvor mye en dl fløte er så finner du eksakt hvor mye det er liksom. Veldig viktig at du får veid maten din så du vet hva du får i deg.
Bruker å avslutte kvelden med 100 g fløte og 100 g bringebær i ny og ne. Er lov med litt :)
Er også vanlig å gå ned mye første ukene for da er det vannet som skal ut, men så kan det gå tregere. Prøv å holde deg til 15 g og kanskje du skal ta med din egen salat på jobb :)
Håper du finner ut av det :) Lykke til :)


#5

luringen sa for siden:

syns du spiser lite jeg...særlig til middag. Og ja; fløte kan vel virke imot...ta litt splenda i Creme fraice da?


#6

Magga Dutti sa for siden:

Takk for svar.
Da får jeg prøve meg litt mer fram.


#7

Veggpryd sa for siden:

Jeg synes du spiser veldig lite - og veldig lite fett. Bare salat med litt dressing til lunsj høres veldig Grete Roede ut. Nå vet jeg jo ikke hvor mye du veier og hvor mye du skal ned, men jeg hadde sultet ihjel på den menyen. :D

Bringebær med fløte kan ikke jeg spise hver dag - da legger jeg på meg.


#8

Magga Dutti sa for siden:

Jeg er vel kanskje litt opphengt i GR etter å ha levd med den tankegangen tidligere.
Skal man handle i kantina er alternativet div brødvarer og salatbar. I salaten er det eneste fettet den dressingen. Men det er kanskje litt lite mat. Kan jo ta med et kokt egg og ha på i tillegg.

Jeg veier nå 85 og skal ned til 70-75. Begynte på 90 kilo.
Bringebær med fløte er herved forbeholdt helg.

Men hvor mye fett skal vi ha i oss? Leste ett sted her inne at man ikke kan proppe i seg ubegrenset heller, for da brukes ketolysen til å forbrenne det fettet vi tilfører nå istedenfor fettlageret.Hvordan kan jeg tilføre mer fett på salaten min? Lage en egen dressing og ha med?


#9

ecli sa for siden:

...du bør vel ikke spise mindre enn 15 karbs pr dag, hvis jeg har forstått det riktig...
Jeg ligger stort sett et sted mellom 15-20. Mener det er gjengs for mange her inne?!


#10

fjanni sa for siden:

frukt kan få mange til å stagnere i vekttapet sitt, bare så du vet det også. Jeg spiser ofte bringebær med fløte, men denne uken da jeg har tatt av mye har jeg bare spist det 1 gang. Så det er jo mulig at jeg spiser det for ofte egentlig, men så lenge jeg går ned litt hver uke så er det greit for meg. Har det ikke så travelt. hehe. :D

Ellers var det kanskje litt lite til lunch. Ta med deg litt grillet kylling ved siden av salaten, eller sørg iallefall for at det er masse proteiner i salaten ved hjelp av skinke eller tunfisk feks.


#11

fjanni sa for siden:

Dessuten synes jeg alle skal steke maten sin i SMØR! Godt meierismør! mmmm. Fett er bra. Forøvrig tar jeg ofte å skjærer av en pytteliten bit som jeg putter i munnen når jeg først har meierismøret ute. Fnis Hu godeste Roede hadde nok tissa på seg av det, men jeg sier nå nam nam!!


#12

Magga Dutti sa for siden:

Spiste mer enn 12 iløpet av dagen da. Spiste litt til kvelds i tillegg.
Spiser ikke frukt. Skal prøve å fylle på mer til lunchen. Og drikke mer vann. Har nok syndet mye der.


#13

ecli sa for siden:

Ah, ok. Så bare at du hadde skrevet 12...


#14

Magga Dutti sa for siden:

Nå har jeg spist middag.
En del blandet salat, en hel haug med tacokjøttdeig, hvitost og ca 100 g rømme. Føler meg vanvittig mett. Var dette i overkant, eller greit?
Nå kom jeg på at den rømmen var lett-rømme, og det var jo tabbe. Er så vant med å kjøpe de små porsjonsbegrene.


#15

Fungirl sa for siden:

Er ikke så veldig stor forskjell i karbs på rømme og lettrømme. Men er jo seff litt mer fett i vanlig rømme. Jeg bruker begge deler etter hva jeg synes passer best med maten jeg spiser.
Er ikke så lett å si om du har spist mye eller lite når du ikke skriver hvor mye det er av hver :)
Men du skal spise deg mett og ikke overmett er som regel regelen :)


#16

nattfrue sa for siden:

Hvis du føler deg "vanvittig mett", har du antakelig spist litt vel mye. Øvelsen er å spise seg mett, men ikke mer. Hva slags tacokrydder brukte du, forresten? Det er en del av de ferdige taco-krydderblandingene som har veldig mange karbohydrater. Du kan lage blanding selv, oppskrift finnes her.

:)


#17

Magga Dutti sa for siden:

Ja, det ble nok litt vel mye. Men godt var det.
Tacokrydderet var Old Elpaso. Klarer ikke å tyde antall karber i den, men ser det er tosifret, så den er nok for mye i. Det var da som svarte.
Ja, ja. Spist er spist. En stakkar gjør så godt han kan.


#18

nattfrue sa for siden:

Du spiser jo garantert ikke så utrolig mye tacokrydder uansett, men det kan være greit å lage sånne ting selv så man slipper å "sløse bort" karbohydrater på det. Men spist er spist :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.