Dette er fiskekaker som min mor har lært meg å lage, oppskriften har gått i arv i generasjoner:)
1,5 kg hysefilet (kolje)
Males opp sammen med
1/2 løk
Deretter røres dette sammen med ca 1 ss salt/seltin til det er seigt, bland så inn pepper og evt andre krydder.
Spe så med en blanding av
3 dl fløte og like mye vann, litt og litt.
Kommer an på fisken om den tar imot så mye, men det gikk helt greit her.
Rør godt, og ha i
1 egg.
Stekes i smør på svak varme, evt kokes i vann med grønnsaksbuljong til fiskeboller. Blir ca 14 karbs på hele porsjonen, og jeg får ca 25-30 fiskekaker.
:p nysjerrigheten lenge leve. Hva var det opprinnelig 2 ss av? Jeg har ikke bakemix... og tenker at 2 ss av noe på så mange fiskekaker kanskje funker siden jeg ikke går for ketose :confused: ;)
Da kan du vel bruke hvetemel tipper jeg:) Det gir ca 20 karber ekstra, men dersom du ikke skal i ketose så gjør vel ikke det så mye fra eller til kanskje. Måtte bare prøve det med bakemixen, og det funka, det:)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.