Jeg lurer på om jeg spiser riktig, og håper at dere kan gi meg litt veiledning ift det jeg spiser er riktig eller ikke. Så her legger jeg ut noen dagers matdagbok, så kan dere få titte litt på den hvis dere orker.
Dette har jeg fortært denne uka.
Mandag
Frokost: 3 skiver lange baconstrimler (fra Euroshopper, dette varierer men jeg har oppdaget at den fra Grilstad smaker best!). To egg vedsiden av.
Lunsj: 6 skiver med Speziatokylling fra Grilstad. Et kylling og et kjøttspyd fra Statoil (det var ikke noe salat igjen på Rimi).
Middag: To BBQ Marinerte kyllingfiletburgere fra Prior. Litt salat...
Kvelds: Tre skiver bacon, to egg.
Trening: 40 minutter tur
Tirsdag
Frokost: Ristet soyabrød med to egg.
Lunsj: WOK fra HOT WOK CITY
Middag: Pizza
Kvelds: En Atkins sjokoladebar.
Trening: Itteno i dag.
Edit: Jeg var veldig usikker på Wok'en fra Hot Wok City, så nå sjekket jeg om jeg var i ketose, noe jeg IKKE var. Det betyr at man kan IKKE spise WOK, ihvertfall ikke den jeg spiste, for den var det for mange karbohydrater i. Søren ta at ikke restauranter har varedeklerasjoner!
Onsdag
Frokost: Samme som alltid: To egg, 3 skiver med bacon
Lunsj: Ostepølse med bacon fra statoil.Uten brød såklart!
Middag: Ca 200 gram seifilet med salat
Snacks: Hmm... tror jeg kommer til å ta egg og bacon i kveld, med te!
Trening: Har bare gått til jobben i dag (40 minutter), og bært en del plantejordsekker (50 liter) for kunder.
Torsdag
Frokost: 2 egg, 2 skiver bacon
Lunsj: Salat (grønnsalat, agurk og fetaost med party dressing)
Middag: Kyllingfilet med lik salat som jeg hadde til lunsj
Kvelds: 2 egg og 4 skiver bacon
Trening: 80 sit - up, 10 armhevninger på knærne og 30 benløft.
Fredag
Frokost: 3 skiver bacon og to egg
Lunsj: Hoppet over lunsj i dag, noe jeg sjeldent gjør, men det var ikke så bevisst heller, for plutselig var det middag.
Middag: Og jeg skulle spise pizza med salat, men etter jeg hadde satt pizzaen i ovn, så fant jeg ut at: Jøss, jeg HAR jo ingen salat. Så da ble det bare ett pizzastykke.
Kvelds: 3 skiver bacon og eggerøre av to egg.
Trening: 30 knebøy.
I dag tisset jeg på en pinne og den var fremdeles hvit... jeg syntes nå dette ser riktig ut, men hvis noen kan komme med råd, så hadde jeg vært svært takknemlig!
hvis det er Hot Woken i Bergen, så tror jeg de sausene inneholder en del karber. Anbefaler cæsar salat som de serverer f.eks på Egon. (bare ligg unna brødet).
Ja, det var den hot woken, men nå vet jeg at jeg ikke skal spise der igjen. Jeg skal også på peppes neste uke, men da velger jeg nok en kyllingsalat, uten brødet så klart!
Kan også være at du reagerer på brød og pizzabunn. Jeg kan ikke spise brødet som jeg baker for da går jeg opp, er fremdeles i ketose da, men gikk opp. Så kanskje det kan være grunnen til at det er vanskelig å komme i ketose igjen....
Frokost: 3 skiver lange baconstrimler (fra Euroshopper, dette varierer men jeg har oppdaget at den fra Grilstad smaker best!). To egg vedsiden av.
Lunsj: 6 skiver med Speziatokylling fra Grilstad. Et kylling og et kjøttspyd fra Statoil (det var ikke noe salat igjen på Rimi).
Middag: To BBQ Marinerte kyllingfiletburgere fra Prior. Litt salat...
:confused: Det er mulig at du bør sjekke om baconet du spiser inneholder sukker eller dextrose (også sukker).
Ellers ville jeg vært skeptisk til ALT som er ferdigmarinert.
Tirsdag
Frokost: Ristet soyabrød med to egg.
Lunsj: WOK fra HOT WOK CITY
Middag: Pizza
:confused: Er soyabrødet fra Ketolyseboken? I så fall er det jo bra, alt kjøpt brød inneholder for mye karber så lenge du skal være på ketolysekuren.
Og jeg regner med at pizzaen er hjemmelaget etter lavkarbooppskrift her inne??:)
Edit: Jeg var veldig usikker på Wok'en fra Hot Wok City, så nå sjekket jeg om jeg var i ketose, noe jeg IKKE var. Det betyr at man kan IKKE spise WOK, ihvertfall ikke den jeg spiste, for den var det for mange karbohydrater i. Søren ta at ikke restauranter har varedeklerasjoner!
:confused: Saus, soyasaus, gulrøtter og løk inneholder forholdsvis mye karber. Du kan heller ikke spise mye tomater før karboinntaket blir høyt.
Onsdag
Frokost: Samme som alltid: To egg, 3 skiver med bacon
Lunsj: Ostepølse med bacon fra statoil.Uten brød såklart!
:confused: Noen av ostepølsene inneholder også mye karber pr 100 g. Det var en tråd her inne hvor noen hadde funnet ut hva man "trygt" kan spise på Statoil og Esso. Prøv å søk litt på forumet ;)
quote]
Jeg ville ha spist mer grønn salat med oljedressing eller Creme fraiche i stedet for ferdigdressing.
Ellers ser det ikke så galt ut, men jeg synes det ser litt ensformig ut :confused:.
Du har boken og har lest menyforslagene til Torkil??
Til frokost her i gården er det to skiver med soyaproteinbrød med smør, skinke, ost, egg og majones. Noen ganger har jeg salatblader også, men jeg er ikke så glad i grønt på morgenen.
Eller så rister jeg et par skiver med Lollypopbrød og har på smør, ost og syltetøy fra Heistad.
Eller jeg lager rekesmørbrød med salat.
Søndager er det "full english" med speilegg, bacon, sjampinjong og lavkarbopølse. Gjerne med falsk potetsalat og litt grønn salat til.
Jeg skjønner ikke at frokost skal være så "kjedelig" ;)
Mitt råd er: KUTT UT FERDIGMAT som pølser, ferdigkarbonader ol. I allefall i starten, til du blir drillet i å beregne karber. På ketolysekuren er noe av prinsippet ren mat og slik "farsemat" er ikke ren og har ofte for mye karber for denne kuren. Lag karbonader selv davel, det er jo kjempeenkelt og godt, og man kan lage maaaange og fryse:)
Jeg spiser ikke karbonader, og den eneste pølsa jeg har spist var den ene på statoil her om dagen. Men jeg kommer ihvertfall ikke til å kjøpe ferdigkarbonader nå ;)
Faktisk så elsker jeg å lage mat fra starten av. Jeg venter på at det skal bli nok søkere til kokkelinja her ute på øya der jeg bor, slik at jeg kan bli kokk en dag!
Forøvrig er jeg også engelsk, så for meg er det ikke ensformig å spise bare egg og bacon til frokost. Men det er viktig for meg at jeg ikke spiser det samme til middag hver dag. Grunnen til at det har vært litt mye pizza denne uken er fordi jeg ikke har hatt muligheten til å dra til butikken og kjøpe andre kjøtt-typer. Og ALT jeg spiser er etter boka, ihvertfall nesten. Men jeg er veldig nøye med å holde meg til 15 g karbs per dag. Av og til ligger det på opp mot 20, men aldri mer! Men jeg skal ta imot rådet om å ikke spise mere brød de neste dagene, og å spise creme fraicke eller fransk dressing til salaten (skeptisk, men skal prøve det ut).
Tusen takk for rådene fra dere! Dette har jeg absolutt dratt nytte av!
Hei
Du spiser en del blandet salat, det er bra, men blir det litt lite , varierte grønnsaker.?? Se under tilbehør i boken, det er faktisk en del du kan velge imellom. da slipper du også å spise for mye protein.
Lykke til
Torkil :)
Jeg har hele livet mitt kalt meg selv en kjøttaner. Jeg har aldri spist grønnsaker, bortsett fra poteter, gulrøtter, erter og mais. Jeg har, siden tenårene, prøvd å spise grønnsaker, men bare endt med å brekke det opp igjen. Det vil bare ikke ned. Men, da jeg begynte på ketolysedietten og hadde gått på den i noen dager, forandret smaksløkene mine seg. ALT smakte godt, og nå sitter jeg igjen med å like agurk. Jeg gikk inn for det, fordi det var det jeg hatet mest. Tomat prøvde jeg meg også på, men det har jeg veket bort fra igjen.
Dette her er egentlig bare et "klagesvar", da det egentlig ikke er et poeng i hva jeg skriver, bortsett fra at jeg HATER grønnsaker. (Folk har til og med prøvd å bestikke meg til å spise dem). Jeg har kuttet ut alle favorittene, da det var ironisk nok disse som inneholdt mest karbohydrater. Men jeg skal nå gå inn for å prøve å vende smaksløkene mine til paprika.
Om folk derimot kan gi meg tips om en supergrønnsak som bør spises hver dag, så skrik ut! Et skritt om gangen, og en dag kommer jeg til å være i mål!
nam, rå blomkål er knallgodt å knaske på.
kanskje lage deg en egen dip til?
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.