For over 10 år siden var min kjære og jeg i Wien der spiste vi en fantastisk god pizza som har blitt kopiert hjemme i ettertid. Den er super som lavkarbo og siden jeg har fått så mange gode oppskrifter fra dere her så kan jeg jo ikke sitte hjemme og ruge på denne...
Rustica pizza
Benytt den pizzabunnen du synes best om, jeg bruker denne. (Husker ikke hvem som skulle vært kreditert for den, men det kan vel noen hjelpe meg med??)
9 ss soyaprotein
3 ss kruskakli
5 ss rømme
4 egg
100 g smøreost
2 ts bakepulver
3 ss olje
4 ts johannesbrødkjernemel
Alt blandes og helles over på en bakeplate med bakepapir.
Stekes på 200 c øverst i ovnen i ca 10 min til den har fått en gyllen farge.
Hvile litt før dette fyllet legges på:
Ketchup + litt krydder
Masse ost i skiver (jeg bruker gjerne Norvegia, Cheddar og Mozerella kommer ann på hva jeg har)
1 pakke kokt skinke (250 g?)
1 løk
1-2 pakker bacon
2-3 fedd presset hvitløk
smeltet smør
Ruccola
Salsa
Rømme
Smør litt tomatketshup på bunnen (jeg bruker Idun uten sukker), krydre litt med piffi krydder e.l., legg så osteskiver oppå, deretter kokt skinke (tett i tett), så løk i skiver og bacon på toppen. ¨
Stekes på 225 c, øverst i ovnen til den er ferdig (ca 8-10 min).
Hell så over smeltet hvitløkssmør. Hvis du orker lukta så pleier jeg å helle det over pizzaen litt før den er ferdig og steker videre, men da lukter det ganske bra i huset etterpå (tiltross for vifta på full effekt...), men det er absolutt verdt det!!!
Serveres med ruccolasalat på toppen, samt salsa og rømmedressing (rømme med hvitløk, salt og pepper er topp). Denne er kjempe god og det beste av alt kjapp og lett og lage!!
Den høres snadder ut ja, men KETCHUP? :eek: Ketchup er totalt forbudt på pizza her i huset. Er gift med en italiener som (desverre) lager verdens mest fantastiske pizza og pizzasaus, og bare jeg nevner ordet ketchup kan du banne på at skilsmisse blir nevnt sekunder etterpå. :lol: Det er jo ikke noe godt som pizzasaus! Mannen lager en saus av tomatpure og bokstomater som kokes en stund sammen med krydder, løk og hvitløk. Den lukter og smaker så fantastisk at jeg ikke har ord!!
He-he... Da er det best å unngå ketchup!!! Min kjære er nok ikke så nøye på det, så vi blir nok ikke skilt av den grunn. Men hjemmelaget tomatsaus høres veldig godt ut. Oppskrift??
Vi er nok litt strenge på det der med pizza. :D
Han er ute nå, men jeg tror oppskriften hans er ca. sånn:
1 boks tomater, hakkede
2 fedd hvitløk eller 1/2 kinesisk
1-2 ss finrevet løk
2-3 ss tomatpure
Krydder (timian, oregano og basilikum)
Fres løk og hvitløk i litt olje, ha i tomatpureen og la den frese sammen med løken litt, ikke la det bli brent. Ha over tomatboksen og krydder og la det putre i et kvarter til tyve minutter. Den lukter helt fantastisk, og smaker enda bedre.
Vi lager gjerne store mengder om gangen og har i fryseren. Kan brukes til lasagne, spaghetti og lignende også. Fin base til kjøttgryter.
Det gjør man sikkert som man vil med - men, det slik de gjør det på Peppes osv... Har selv alltid hatt osten på toppen - men, nå gjør jeg som proffene - og, på en eller annen merkelig måte synes jeg det smaker enda bedre...!:p
To fedd er ingenting, jeg bruker to hele hvitløker (kinesiske, uten fedd) jeg. :lol: Det er det beste jeg vet, elsker hvitløk. Chili bruker man i det man vil ha sterkt, alt mulig. Fersk chili er best. Har det i gryter, kjøttretter, lasagne, ja stort sett alt.
Jeg hadde 10 fedd i en lasagne en gang. Jeg elsket det, men mannen ble litt oppgitt. :lol:
Jeg syns bunnen var kjempegod. Den var ikke eggete nei.. Jeg vil si at med litt miksing med oppskrifta kunne denne fint fungere som en kakebunn.. Likte den veldig godt. :D
Rømmedressingen med hvitløk, salt og pepper var også utrolig god oppå..
Jeg bruker vanligvis Tine smøreost naturell eller Philadelphia naturell, men hvis jeg kun har med urter/krydder i kjøleskapet bruker jeg det i steden...
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.