< Tilbake til oversikten

Pizza og hvitløkselskere: forsøk Rustica pizza!

#1

Anka sa for siden:

For over 10 år siden var min kjære og jeg i Wien der spiste vi en fantastisk god pizza som har blitt kopiert hjemme i ettertid. Den er super som lavkarbo og siden jeg har fått så mange gode oppskrifter fra dere her så kan jeg jo ikke sitte hjemme og ruge på denne...

Rustica pizza

Benytt den pizzabunnen du synes best om, jeg bruker denne. (Husker ikke hvem som skulle vært kreditert for den, men det kan vel noen hjelpe meg med??)

9 ss soyaprotein
3 ss kruskakli
5 ss rømme
4 egg
100 g smøreost
2 ts bakepulver
3 ss olje
4 ts johannesbrødkjernemel

Alt blandes og helles over på en bakeplate med bakepapir.

Stekes på 200 c øverst i ovnen i ca 10 min til den har fått en gyllen farge.

Hvile litt før dette fyllet legges på:
Ketchup + litt krydder
Masse ost i skiver (jeg bruker gjerne Norvegia, Cheddar og Mozerella kommer ann på hva jeg har)
1 pakke kokt skinke (250 g?)
1 løk
1-2 pakker bacon

2-3 fedd presset hvitløk
smeltet smør

Ruccola
Salsa
Rømme

Smør litt tomatketshup på bunnen (jeg bruker Idun uten sukker), krydre litt med piffi krydder e.l., legg så osteskiver oppå, deretter kokt skinke (tett i tett), så løk i skiver og bacon på toppen. ¨

Stekes på 225 c, øverst i ovnen til den er ferdig (ca 8-10 min).

Hell så over smeltet hvitløkssmør. Hvis du orker lukta så pleier jeg å helle det over pizzaen litt før den er ferdig og steker videre, men da lukter det ganske bra i huset etterpå (tiltross for vifta på full effekt...), men det er absolutt verdt det!!!

Serveres med ruccolasalat på toppen, samt salsa og rømmedressing (rømme med hvitløk, salt og pepper er topp). Denne er kjempe god og det beste av alt kjapp og lett og lage!!

Håper flere kan ha glede av den!


#2

quebec sa for siden:

nam, den hørtes skikkelig god ut :)


#3

Iset sa for siden:

Den høres snadder ut ja, men KETCHUP? :eek: Ketchup er totalt forbudt på pizza her i huset. Er gift med en italiener som (desverre) lager verdens mest fantastiske pizza og pizzasaus, og bare jeg nevner ordet ketchup kan du banne på at skilsmisse blir nevnt sekunder etterpå. :lol: Det er jo ikke noe godt som pizzasaus! Mannen lager en saus av tomatpure og bokstomater som kokes en stund sammen med krydder, løk og hvitløk. Den lukter og smaker så fantastisk at jeg ikke har ord!!


#4

Anka sa for siden:

He-he... Da er det best å unngå ketchup!!! Min kjære er nok ikke så nøye på det, så vi blir nok ikke skilt av den grunn. Men hjemmelaget tomatsaus høres veldig godt ut. Oppskrift??


#5

Anka sa for siden:

Oppskriften er redigert. Jeg hadde jo glemt ost, sånn er det når man legger ut oppskrift lagt på natt...


#6

Iset sa for siden:

Vi er nok litt strenge på det der med pizza. :D
Han er ute nå, men jeg tror oppskriften hans er ca. sånn:

1 boks tomater, hakkede
2 fedd hvitløk eller 1/2 kinesisk
1-2 ss finrevet løk
2-3 ss tomatpure
Krydder (timian, oregano og basilikum)

Fres løk og hvitløk i litt olje, ha i tomatpureen og la den frese sammen med løken litt, ikke la det bli brent. Ha over tomatboksen og krydder og la det putre i et kvarter til tyve minutter. Den lukter helt fantastisk, og smaker enda bedre.
Vi lager gjerne store mengder om gangen og har i fryseren. Kan brukes til lasagne, spaghetti og lignende også. Fin base til kjøttgryter.


#7

Fungirl sa for siden:

Dette hørtes rett og slett digg ut og skal testes :)
Tusen takk for oppskriften, forresten regnet ut karboinnholdet i den?


#8

dingpot sa for siden:

Sitter her og bare sikler og slafser. Kan ikke vente med å prøve denne oppskriften! Bare godis all over the place! haha! :sikle:


#9

Elanessë sa for siden:

Åh, herlighet denne hørtes god ut :sikle:


#10

Elanessë sa for siden:

Stemmer det at det ikke skal være ost på toppen..? Men bare på bunnen, under fyllet?


#11

Sivensvans sa for siden:

Det gjør man sikkert som man vil med - men, det slik de gjør det på Peppes osv... Har selv alltid hatt osten på toppen - men, nå gjør jeg som proffene - og, på en eller annen merkelig måte synes jeg det smaker enda bedre...!:p


#12

veslejentadi sa for siden:

Åh digg, kvitlauk til folket!

Jeg simpelten elsker sterk mat!


#13

karb-addict sa for siden:

Olivenolje med knust hvitløk er deilig på pizza og mange andre kjøttretter, veldig vanlig i Italia og passer bra for alle hvitløks-elskere ;)


#14

veslejentadi sa for siden:

Å herregud, får vann i munnen!


#15

Iset sa for siden:

Jeg bruker 1-2 hele kinesiske hvitløk daglig, jeg ELSKER det. :sikle: Hvitløksolje er himmelsk, spesielt med chili.


#16

karb-addict sa for siden:

Chili setter jo opp forbrenningen også :)


#17

veslejentadi sa for siden:

samme her! MINST to fedd hvitløk i kjøttmiddager ja!!!

Cili bruker vi ikke, hva har man det i? Tacos??


#18

Iset sa for siden:

To fedd er ingenting, jeg bruker to hele hvitløker (kinesiske, uten fedd) jeg. :lol: Det er det beste jeg vet, elsker hvitløk. Chili bruker man i det man vil ha sterkt, alt mulig. Fersk chili er best. Har det i gryter, kjøttretter, lasagne, ja stort sett alt.

Jeg hadde 10 fedd i en lasagne en gang. Jeg elsket det, men mannen ble litt oppgitt. :lol:


#19

Damita sa for siden:

Herregud for en god pizza. Jaggu skal en ha en bit selvkontroll for å ikke spise for mye av denne. :D:D:D
Tusen takk for oppskrifta!

Oh happy day :w00t:


#20

elian sa for siden:

Denne skal jeg prøve. Blr bunnen veldig eggete? Blir det bismak av Johannesbrødkjernemelet? Jeg klarer ikke den smaken se.... :confused:


#21

Damita sa for siden:

Jeg syns bunnen var kjempegod. Den var ikke eggete nei.. Jeg vil si at med litt miksing med oppskrifta kunne denne fint fungere som en kakebunn.. Likte den veldig godt. :D
Rømmedressingen med hvitløk, salt og pepper var også utrolig god oppå..


#22

Susse sa for siden:

Noen som har regnet ut kh. i denne ?


#23

Damita sa for siden:

Jeg fikk det til å bli ca 9 i bunnen. Så kommer det jo an på hva man har oppå.. :D


#24

Everio sa for siden:

Hvilken smøreost har dere i "deigen"?


#25

Anka sa for siden:

Jeg baker den often uten JBK, synes ikke det gjør noe om bunnen er ganske tynn. Men den er kjempe god, så du burde forsøke... :)


#26

Anka sa for siden:

Jeg bruker vanligvis Tine smøreost naturell eller Philadelphia naturell, men hvis jeg kun har med urter/krydder i kjøleskapet bruker jeg det i steden...


#27

Anka sa for siden:

Så bra du likte den. Jeg lagde den forrige helg, da var det lenge siden sist og min ikke-lavkarbo mann synes også denne er super duper!!


#28

Snehvit sa for siden:

Er det soyamel du bruker? Eller er soyaprotein noe annet???

Denne oppskriften så rågod ut! Så tror nesten det blir pizza i kveld!!!:D


#29

Snehvit sa for siden:

Åhhh!!! Denne var helt fantastisk! Smaker jo vanlig pizza jo! Hadde vårløk, bacon, skinke og salami på! NAMNAM!!!

TUSEN TAKK for at du deler oppskriften med oss!!!:D


#30

elian sa for siden:

Denne pizza'n var kjempegod da den var nystekt og varm. Men så fort den ble kald (lunken) ble bunnen fryktelig porøs og tørr...

Noe jeg gjorde galt?


#31

miss_chica sa for siden:

hvorfor får man ikke sett side 2 i den her? jeg får ikke bladd videre =S


#32

Jabba sa for siden:

Kan Ketolyse bakemiks erstatte soyaprotein?


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.