Nille sa for siden:
Har fått noen spørsmål og vil gjerne dele svarene med dere da jeg tror flere lurer på det samme:
[color=purple][/color]
Nei, du må ikke være i ketose. Det kommer også litt an på hva slags kothold du har hatt fra før. Mange opplever at vekta går ned bare ved å kutte ut sukker, raffinert hvitt mel, poteter, ris og pasta. Med et kosthold på rundt 50 karber pr dag. Som f.eks. Fedon Lindberg kosthold. Anbefaler boka "Fedons metode".
[color=purple][/color]
Om du har mer en 10-15 kg overvekt kan du ha stor fordel av et ketogent kosthold for å få vekttapet igang. Dvs. å være i ketose. For de fleste vil det si ca. 20 karber pr dag. Ketolysekuren med 15-20 karber pr dag er en fin måte. Se www.ketolyse.no eller her inne. Masse info. Eller evt. Atkins som starter med 20 karber i 14 dager og deretter øker og tilfører matvarer etterhvert. Se her:
-
Om hodepine
Fase 2: Vedvarende vekttap -
Om hodepine
Fase 2: Vedvarende vekttap
Ost & salami er OK, men du kan ikke spise det til du sprekker. Alt med måte, for å si det sånn. Du bør ikke spise mer enn 100-150 gram ost pr dag og salami bør begrenses fordi det er mye salt i den og salt binder vann.
Raske karber er verre enn trege. Men brødet skal være veldig grovt om du skal spise det. Om du teller karber sier det seg selv hva og hvor mye du kan spise. Lyst mel er uansett fyfy. Og skal du spise lavkarbo er det kun på Atkins vedlikehold og Fedon du kan på spise vanlig brød. Og da som sagt grovt, av grovmalt mel.
[color=purple][/color]
Det kommer litt an på hvor mye aktivitet du er i. For oss vanlige dødelige med middels til liten aktivitet er 1 gram pr kg kroppsvekt en fin rettesnor. Trener du 2-3 ganger pr uke er 1.5 fint. Og trener du hardt med vekter etc må du ligge enda høyere. Kjenenr folk her inne som trener aktivt og spiser 3-3.5 ganger kroppsvekt i proteiner pr dag. Men noe kommer da i form av protein tilskudd i drikke etc.
Sukkeralkoholer er karbohydrat som ikke tas opp av kroppen i nevneverdig grad. Bl. a. kunstig søtstoff. Kunstige søtningsstoffer deles inn i to hovedgrupper. Sukkeralkoholer, som for eksempel xylitol og mannitol, maltitol etc. Slutter som regel med -tol. De inneholder kalorier, mens de såkalte intense søtningsstoffene cyklamat, acesulfam K, aspartam og sakkarin er kalorifrie (praktisk talt).
[color=purple][/color]
mange reagerer på kunstig søtstoff og spesielt Aspartame er kjent som en partystopper, svs. det kan hindre vektap. Av flere årsaker, - en av dem er at de holder vedlike søtsuget og du blir mer sulten av å spise dem. Å tygge for mye ekstra er ikke bra. Ingenting er bra i ubegrensede mengder !
[color=#800080][/color]
Sucralose/Spenda er OK, men som sagt - ALT MED MÅTE !
Nei. det kan man ikke, det er ikke likegyldig HVS man spiser. I hovedsak skal alle hovedmåltid bestå av en proteinkilde, en fettkilde og en grønnsakskilde. Om man har et skikkelig lavkarbokosthold har man velbalanserte måtlider med alle næringsstoffer presentert. Grønnsaker er spesielt viktig. Du skal IKKE spise overdrevent av noe og absolutt ikke sukker, hvitt raffinert mel, pasta ris eller poteter. Det er også vissse grønnsaker det er lurt å vente med, som tungt fordeøyelige. Det er som regel de som vokser under jorden, bl.a. gulerøtter.
Kommenterer dagsmenyen din i rødt:
F: 3 skiver salami med masse ost i mikroen, topper med issalat (eller egg og bacon)
Ikke fullverdig frokost. Salami og ost er protiner, fett og salt. Issalat er i hovedsak vann og har ingen spesiell næringsverdi. Egg & bacon er bedre, selv om det oså er proteiner og salt. Anbefaler isteden 3-4 cherrytomater eller 1/2 tomat ved siden av i tillegg til skikkelig salat. Dess mer farge/dess grønnere blader dess bedre
L: Salat; med skinke, ost, paprika, issalat, LITT mais, purre (av og til litt krutonger)
Salat er bra, men som sagt; issalat har liten næringsverdi. Da er faktisk kinakål bedre. Dess mer farge/dess grønnere blader dess bedre. Skinke er bra, minst 100 gram er passe. Ost bør begrenses noe. Paprika er bra, i tillegg til vårløk, purre, selleri, cherrytomater, de flate sukkerertene, - masse godt i grønnsaksdisken. Mais og krutonger er fullt av karber og anbefales absolutt IKKE.
M: Kjøtt med bernes, eller sky e.l. med blomkål og issalat
Hva er det med denne issalaten ? ;) Det er bra med kjøtt, men pose bernaise bør du styre unna. Der er det transfett så det holder og det er ikke av den gode typen ! Blomkål er bra: Kan varieres i det unedelig, som mos og stekt som "jukseris" - oppskrift i forumet. Brokkoli er en vinner her i huset. Men smelta smør på - nam !
EM: 2 skiver salami med ost i mikroen + issalat
K: ost og salami eller salat (som til lunch) Eller nå egge-greier :rolleyes:
Begrens ost & salami..... Varier litt mer, det er så mye å velge i. Se Tillatte matvarer på Atkins Induksjon . Selv om du ikke følger Atkins gir det en veldig god ide om hva som trygt kan spises !
[color=#ff0000][/color]
[color=purple][/color]