raptor sa for siden:
Synes de fleste typer bacon er tilsatt sukker, så jeg er ikke så ivrig på å kjøpe det lenger. Gått over til ribbeskiver istede. Hva slags type bacon bruker dere?
raptor sa for siden:
Synes de fleste typer bacon er tilsatt sukker, så jeg er ikke så ivrig på å kjøpe det lenger. Gått over til ribbeskiver istede. Hva slags type bacon bruker dere?
Veggpryd sa for siden:
Jeg bruker Nordfjord "Bacon med svor". Pakke med 400 g. kr. 28,- (Rema 1000)
Inneholder vann, salt og dextrose. Ikke tilsatt sukker. :)
Svoren gjør at det spruter og smeller skikkelig i panna, så den fjerner jeg.
Areola sa for siden:
Dextrose er druesukker (?)
Jeg må sjekke baconet mitt nå altså, kjøper i sverige..
Areola sa for siden:
Jeg kjøper i sverige, gjerne Tulip sitt. Inneholder varmrøkt sideflesk, koksalt, e301 og e250.. Hmm.. her må det googles
smilefjes sa for siden:
Jeg bruker first price jeg. Søtti kroner kiloen. Fjerner svoren hvis jeg gidder :smile:
Lava sa for siden:
Gildes stjernebacon!
Hannehk sa for siden:
Bruker first price jeg og den med fire eller tre pakker i en..... har ikke merket meg noe innhold....
Elanessë sa for siden:
Ååh men den er jo så goood :pGrovsnus sa for siden:
KYSTBACON sverger jeg til. Den inneholder riktig nok litt glucose, men det kan ikke være mye. 87,- pr kg. Mega- Prix-Rema. Plukker så klart ut de stykkene med mest "kvitt" på.
Mvh Grovsus
Ha en fin dag
MorStine sa for siden:
Svensk type. Aldri tenkt over at det kan være sukker i det. fryst i posjonspakninger, så jeg aaaaaner virkelig ikke...
Paradis-Oscar sa for siden:
Jeg vet. :o Jeg reagerer nærmest allergisk på sukker, så her er det ingen tvil om hva jeg har fått i meg i ettertid..
Maange kjøttprodukter har sukker i seg. Gilde er av de verste generelt... Finsbråten en av de beste.
Pålegg eller pølser av kylling/kalkun er verstinger, de har ALLTID noe sukker i seg - ma.o. fy-fy på lavkarbo.
Jeg har ofte tenkt på det, at det er rart at selve symbolmaten på lavkarbo, BACON, som regel har sukker i seg....det er jo litt paradoks når man liksom skal leve lavkarbo?
Er det fordi de fleste ikke er klar over dette, eller?
Det aller verste med det, tenker jeg, er at det sannsynligvis skjuler seg mange Candida-resistente blent overvektige.... og når disse da begynner på lavkarbo, og kutter det meste av den maten som candidaen liker (raffinert, høyglykemisk mat, brød, sukker etc.) så får soppen trangere kår...
men når man så spiser bare litt sukker i f.ek.s bacon/pølser i et ellers lavkarbo (og dermed anti-candida) kosthold, så blir reaksjonen mye sterkere enn den var før til og med, og da kan man bli veeeldig dårlig. Ikke minst så vedlikeholder man denne soppen i kroppen ved å hele tiden gå og få i seg litt sukker, selv om man lever lavkarbo...
(Jeg burde kanskej ikke gå og tenke på sånne her ting....:p)
Løvetann sa for siden:
:D Joda, det burde du!
Paradis-Oscar sa for siden:
:D:p
quebec sa for siden:
denne diskusjonen er interessant. Nå har jeg ikke klart å komme i ketose igjen, og jeg har spist masse ost og bacon, trodde at osten var synderen, men nå lurerjeg på om det kan være sukkeret i baconet som er synderen.
Kjøpte sånn billige pakker i danmark, står ikke noe på den dessverre :(
så....holde meg unna og se hva som skjer :)
David sa for siden:
Jeg kjøper sideflesk på kiwi, eller euroshopperbacon i halvkilospakker på rimi. Rimelig, og godt. Vet ikke sukkerinnholdet, men det funker for meg.
Michelin sa for siden:
Aron mat-tørrsalta bacon....nyyydelig:sikle:
Eirian sa for siden:
Finsbråten bacon i skiver, grønn pakke, ikke noe sukker. :D
screwball sa for siden:
Jeg har spist First Price (3-i-1-pakke) hele tiden. Billig og godt. Og for meg har det jo funket godt å spise den da...
Overrasket over at noen her skriver at det er sukker i den - det står jo på varedeklarasjonen at den har 0g karbohydrater pr 100g. Er det lov å oppgi gale opplysninger på en slik?
Paradis-Oscar sa for siden:
Om det er lov? Aner ikke. Tvilsomt i mine ører dog.
Mulig at jeg har blandet to merker her.?..den jeg mener er i alle fall sånn gjennomsiktig pakke, 3 pakker som sitter sammen i ett, på den står det at det er sukker eller dextrose i, på pakka. Mulig dette ikke er First Price men et annet merke?
Men uansett...så vil jeg si det sånn at om det er sukker i den eller ei, spiller svært liten rolle for deg, så lenge du ikke har merket noe.
Hele poenget mitt var jo at det var "skjult" sukker i mange typer bacon, og at mange lavkarbospisere da kan slite unødig med sukkersug/ujevnt blodsukker/ikke klare komme i ketose/candida-reaksjoner fordi de tror de spiser perfekt lavkarbo, men så er det sukker i en av hovedmatvarene. At noen kan være flinke og spise riktig og likevel slite med å komme i ketose, eller vente forgjeves på de gode resultatene av lavkarbo pga. at mange ikke vat om dette sukkeret som er i mange bacon-typer, virker veldig synd og unødvendig på meg.
Så om du ikke har merket noe som helst, så er det da heller ikke noe problem - for deg. :)
screwball sa for siden:
XP har jo også en slik 3-i-1-pakke...
Denne er det jeg bruker:
[ATTACH]4931[/ATTACH]
Mulig det er skjult sukker i den, og helt enig med deg i at det er for dumt om noen ikke kommer i ketose pga at det er skjult sukker i baconet.
Nå har jo dette funket veldig bra for meg da. Jeg spiser First Price fordi det er overlegent billigst, og det er godt. Når jeg spiser 150g til frokost hver dag så blir det litt penger om jeg skal kjøpe noen av de andre til 30,-/150g.
Paradis-Oscar sa for siden:
Bilde jo :p Hm..det der lignet jo litt, men ikke helt tror jeg... tror den var mer som tre pakker hver for seg, bare at de hang sammen, på en måte..?
Men nevermind min halvfungerende hjerne - står det ikke sukker i innholdsfortegnelsen, så er det ikke den jeg tenkte på (eller min hukommelse er forkvaklet, eller jeg har drømt det, eller...).
Er det sukker, så står det da på - det er i alle fall der jeg har det fra, når jeg sa det var sukker/dextrose i flere typer. :)
NB! Jeg mente ikke "skjult" i betydningen "står ikke på innholdsfortegnelsen", jeg mente skjult i betydningen "hvem i huleste kommer på at det kan være sukekr i bacon, og sjekker det i innholdsfortegnelsen!".....:p
screwball sa for siden:
Denne er 3 pakker som henger sammen, er bare brettet og tapet sammen i butikken el. noe. De har den på den lokale EuroSpar til 31,- for 3x150g.
Okei, trodde kanskje du mente at de jukset på innholdsfortegnelsen, nå skjønner jeg bedre, hehe. Sant det, hadde aldri falt meg inn at det kunne være sukker i bacon! Kikket i dag på Gildes bacon, og jammen hadde alle bortsett fra én glukose eller dextrose!
Glad jeg synes denne First Price er den beste av dem alle, selv om det spruter sånn at jeg må vaske rundt kjøkkenet for hver gang jeg har stekt.
Når vi er på hytta står jeg ute med primus...hehe.
Paradis-Oscar sa for siden:
Screwball, prøvd å steke baconet in stekeovnen? 200 C, bakepapir under. Jeg synes det blir sprøere og jevnere stekt da også.:)
Ja, det er snodig det der at de har sukker i så mange typer bacon...også andre kjøttvarer. Men jeg mener å ha hørt at sukker fungerer som et konserveringsmiddel - og så er det jo billig å bruke i matproduksjonen da:rolleyes:
...men vi får være glad det enda ikke er så ille her som i USA, der er det jo corn syrup i nesten alt....de har jo en stor mais-industri som trenger å få solgt biproduktene sine...
Rianna sa for siden:
Sukker på bacon er kanskje for at det skal bli fint og brunt ved steking....det er min og sambo sin teori :) Er jo ikke alt bacon som blir like brunt ved steking, men jeg har ikke studert pakkene så nøye, for da gikk jeg ikke på ketolyse.
Eirian sa for siden:
Baconet som vi bruker er altså uten sukker, og det blir brunt og fint alikevel.
Veggpryd sa for siden:
Filler'n. Jeg visste ikke at dextrose var sukker! :eek:
Men, men, jeg har jo gått ned i vekt selv om jeg har spist bacon omtrent hver eneste dag siden jeg begynte på lavkarbo.
Budeia sa for siden:
Kjøper bacon i sverige. Og jeg spiste myyye bacon de tre mnd jeg gikk ned mine 11 kilo. Har sett at det inneholder druesukker, men har tenkt at det sikkert ikke er store mengdene, så jeg har bare lagt til en karb eller to for å være sikker.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.