Er på induksjon, og ser på alle de heeerlige vaffel-pannekake og lappeoppskriftene her:sikle: Så mange dyktige og kreative gastronomer her inne!!!
Det hadde vært himmelsk å kunne ha et trygt lavkarbo syltetøy oppå (med en dæsj rømme!!)
Heistadsyltet er jeg redd kan bleike keto-stiksa - etter dagevis med keto-migrene og lokal skodde:_ohmy: Det må jo litt sylt til å dekke flaten på vaflene... For ekte nyyytelse!!
Har fantasert om å bruke den røde heistad-geleen, eller JaDA-pulveret og helle gelatin i. Som en slags marmelade. Kanskje med litt mer veske i geleen?
Pektin hadde jo vært det beste. Det ville gitt en mer syltetøy-aktig konsistens.
Vet dere om det finnes ren pektin (uten sylteblanding med sukker).
Og hvor mange karber det er i denne stivelsen?
Vet ikke hvordan det er med Heistad og det andre du spør om, men tenkte jeg kunne tipse om dette , det er i hvertfall et syltetøy med 0 karber. Må bestilles på nett da, men det er masse annet lavkarbo"snacks" på den siden også, så jeg har i alle fall ikke noe problem med å fylle en handlekurv der inne :rodme:
Hva med å kjøpe deg en kurv jordbær, renske dem og dele i 3-4 biter, røre sammen med natreen eller splenda? Da får du syltetøy....Nylaget til og med. Jeg gjorde det i dag, og det var faktisk veldig godt!!
Tusen takk for gode tips! Fikk ikke lest dem før nå.:)
I morges lagde jeg heistad rød gele med litt mer vann. Tilsatte et lite strø agar-agar og joh.mel. Pluss en liten squett fun grape (nøytraliserer litt av det søte)
Rørte innimellom mens det kjølte i ei skål som jeg helte det i. Inn i kjøla.
Da jeg kom hjem, var det ikke helt stivnet ennå, så jeg puttet skåla i fryseren i ca. en time. Til det hadde kommet et rimlag på toppen.
Dette rørte jeg sammen. Og konsistensen ble en blanding av gele og syltetøy!!!:w00t:
Med smør og sylt svevde jeg langt oppi vaffelnirvana:p SUKK.:meditere:
Så satte jeg sylteskåla i kjøleskapet.
MEN SÅÅÅÅ: I kveld rørte jeg syltetøygeleen sammen med seterrømme.
GOSH!!! :w00t::w00t::w00t:
DET MÅÅÅÅ bare prøves!!! Dere som ikke har testet dette aner ikke hva de har gått glipp av... Tips, tips!!!
Ørten ganger bedre enn alle CC-kos kombinasjonene jeg har testet.
Jeg har tidligere brukt litt av Heistads syltetøy, men har aldri vært videre begeistret for det. Det er litt for blekt og tamt synes jeg.
Sist jeg var på Rema 1000 fikk jeg øye på Lærums syltetøy med 80 % bær og ikke tilsatt sukker. Det var friskt og veldig godt! 100 gram jordbærsyltetøy innehoder kun 18g KH (av dette er 9 g sukkeralkoholer og 9 g fra bæra.) Sukkeralkoholene regnes jo ikke med, -og bæra, de må vi jo ha i skikkelig syltetøy! Så også at der fantes bringebærsyltetøy, og en blanding av aprikos og appelsin.
Absolutt verd å prøve!:D
Rørt bringebær med sukrin eller annet søtstoff er fortsatt ikke null karber, men det blir ikke mer enn tre karb per 100 gram? Og 100 gram bringebær er faktisk ganske mye :sikle:
Det er sikkert veldig lavkarbo, men jeg skjønner ikke at de kan si at det er 0 carbs når de har søtet syltetøyet med splenda. Splenda har da karber!
Det står det i alle fall på mine poser.
Men man spiser jo ikke så mye av det - hele tiden.... kanskje.... ;)
Nei, dette er nok ikke et syltetøy med 0 g KH. Innholdsfortegenlen sier at det er 0 g KH pr 15 g. I de norske reglene er det lov å skriv 0 g pr 100 g matvare, dersom matvaren inneholder mindre enn 1 g pr 100 g. I dette tilfellet gjelder nok andre regler.- desverre.
Når en ser en slik fortegnelse der alle verdier er 0,- ja da burde det nesten være vann:rolleyes:!
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.