< Tilbake til oversikten

Planlagt sprekk?

#1

ecli sa for siden:

Hei!

Skal reise bort i helga til min far, i anledning dåpen til et tantebarn. Ingen i familien min vet at jeg har starta på ketolysekur, og jeg har ingen intensjoner om å fortelle dem om det (lang historie...)

Hva bør jeg gjøre for å ikke ha en fullstendig totalsprekk? :confused: Hvordan kan jeg kontrollere det mest mulig, for ikke å gå opp igjen (og i alle fall ikke mer enn det jeg til nå har gått ned)?! Bør jeg starte nå med å minske litt på fettet og kjøre generell lavkarbo; dvs gå planlagt ut av ketose de siste dagene? Eller er det like greit å bare ta helga (lør-søn) som ikke-lavkarbo?!

Skal seff prøve å unngå alt for mye carbs. Mere kjøtt, saus og grønnsaker og mindre poteter. Små og få kakestykker. Har tenkt å tilby meg å lage ostekake (har funnet oppskrifter her på forumet! Takker og bukker :))
Men jeg kommer nok til å slite mtp ikke å spise brød feks! Blir nok ingen spesial-lagde lollypop brød der nei (veldig godt forresten ;) Har erstattet salaten min en og annen dag på jobben)
Er det noe av "normal-kost" som er bedre enn annet å spise?!

Håper noen kan hjelpe meg med noen av spørsmålene mine!


#2

energibunten sa for siden:

Det er jo bare å pause ketolysen i 1 uke da. Ikke vits i å trene kroppen på karbo på forhånd. Du kan jo spise naturlig så lavkarbo som mulig uten at det merkes og passe på å ikke spise for mye, men akkurat passe slik at vekten holder seg konstant.

Og så tar du ketolysen opp igjen etterpå.


#3

Marita sa for siden:

Jeg har vært i mange selskap etter jeg begynte på ketolyse, ironisk nok er visstnok dette sommern alle i familien gifter seg/konfirmerer seg/har større bryllupsdager/runde bursdager :p
Det jeg gjør er følgende:

  • Har med meg eget brød dersom det er buffet/koldtbordservering, og sier bare at jeg får vondt i magen av mel, og at brødene mine er uten det (det er jo sant!). Så plukker jeg maten jeg vet er trygg - egg, kjøttpålegg, ost, salat osv.
  • Dersom maten blir servert, blir ting litt vanskeligere. Husk at supper og sauser fort inneholder endel mel, og det er det massemasse karber i. Her må man egentlig bare la fornuften råde, tror jeg bare ville smakt såvidt på suppen, til hovedrett spist kjøttet og de grønnsakene man kan spise med bittebittelitt saus, og styrt unna desserten. Dersom du har egen kake med, så har du jo noe søtt også:)

Du har jo alltids valget om å sprekke helt, selvfølgelig! Er vel egentlig lurt at du bestemmer deg for en av to ting før du går i selskapet, sånn at du har en plan å holde deg til.. vanskeligere å holde på ketosen om man ikke har forberedt seg på å gjøre det :) Lykke til!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.