< Tilbake til oversikten

Slutt på brødkliss?

#1

Fæhtfløytå sa for siden:

Angående brødkliss-problematikk:

Lagde Lolipopbrødet i går kveld.
Satt det på nederste rille og skrudde av ovnen etter ca. 1 time og 50 minutt (litt under normal steketid).

!! Lot det stå i ovnen til termostaten var slukket (ca. 50 min).
Tok det ut av forma og lot det kjøle videre på rist.
Deretter i papirpose og så i kjøleskap over natten.

Brødet ble fantastisk i morges! Med sprø skorpe. Langt i fra klissete, deig-aktig innmat. Men rett og slett sånn som skikkelig grovt brød pleier å være.
(halvporøst, men saftig):)

  • Ville bare meddele erfaringen for de som sliter med blaute brød-

MEDVIRKENDE ÅRSAK?: Må innrømme at jeg tilsatte 1 ts bakepulver, 2 ss vann og 2 ss CF i Cottage Cheesen og virvlet det sammen. Blandingen blir fluffy.
I tillegg til 1/2 ts natron- 1 toppet ts med bakepulvet i det tørre.

Men håper dette avkjølingsprinsippet kan ha løst noe av brødkliss-gåten.

Ikke faller det opplåste brødet sammen heller når nedkjølingen skjer i takt med ovnen:)

NB: IKKE åpne ovnen før den er lunken!!

Håper dette kan være til nytte. (Bare det ikke er jeg som er treig:blinke:)


#2

Mosepjusk sa for siden:

Jeg bakte også Lollypop-brød i går :) Jeg elsker det brødet!

Jeg tok det ut av ovnen etter 1 time og 55 minutter, ut av formen med en gang,
og lot det ligge natta over på rist. Perfekt i dag!
La det i plastikkpose i kjøleskapet i dag tidlig. Skal skjære opp i skiver senere i dag og fryse ned, nam nam!

Skal bake et nytt Lollypop-brød i dag, skal ha det med meg på ferie!


#3

Fæhtfløytå sa for siden:

Det var godt å høre;)

Har hatt litt problemer med baksten tidligere.

De eggete oppskriftene synes jeg kan være vrine til tider.:rolleyes:


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.