Fæhtfløytå sa for siden:
Angående brødkliss-problematikk:
Lagde Lolipopbrødet i går kveld.
Satt det på nederste rille og skrudde av ovnen etter ca. 1 time og 50 minutt (litt under normal steketid).
!! Lot det stå i ovnen til termostaten var slukket (ca. 50 min).
Tok det ut av forma og lot det kjøle videre på rist.
Deretter i papirpose og så i kjøleskap over natten.
Brødet ble fantastisk i morges! Med sprø skorpe. Langt i fra klissete, deig-aktig innmat. Men rett og slett sånn som skikkelig grovt brød pleier å være.
(halvporøst, men saftig):)
- Ville bare meddele erfaringen for de som sliter med blaute brød-
MEDVIRKENDE ÅRSAK?: Må innrømme at jeg tilsatte 1 ts bakepulver, 2 ss vann og 2 ss CF i Cottage Cheesen og virvlet det sammen. Blandingen blir fluffy.
I tillegg til 1/2 ts natron- 1 toppet ts med bakepulvet i det tørre.
Men håper dette avkjølingsprinsippet kan ha løst noe av brødkliss-gåten.
Ikke faller det opplåste brødet sammen heller når nedkjølingen skjer i takt med ovnen:)
NB: IKKE åpne ovnen før den er lunken!!
Håper dette kan være til nytte. (Bare det ikke er jeg som er treig:blinke:)