
Iset sa for siden:
Oste-iskake er en av mine absolutte favorittkaker/iskaker. Himmelsk! Jeg har jo pleid å lage en vanlig sukret variant med melis og med knust daim eller søt kjeks over og under, men den kan mer enn gjerne omgjøres til en flott lavkarbokake. Denne laget jeg for noen helger siden:
1 liten kartong kremfløte
1 pakke Philadeplhia naturell
Splenda etter smak (smak på den ferdige røren)
3 eggeplommer
Vanilje (essens, pulver eller -stang, etter smak)
2 plater gelatin + 0,5 dl kokende vann
Hakkede nøtter, lavkarbosjokolade eller knust sukkerfri kjeks (etter lavkarbofilosofi)
Knus kjeks, nøtter eller sukkerfri sjokolade og dryss i bunnen av en rund kakeform kledd med bakepapir. Det skal være et tynt lag over det hele. Legg gelatinplatene i kaldt vann til de er myke, og smelt dem i det kokende vannet. Avkjøl.
Pisk eggeplommer og søtstoff til eggedosis.
Ha i osten og pisk sammen til blandingen er uten klumper.
Pisk fløten til krem og bland det sammen med resten. Ha i vanilje.
Hell røren i formen. Resten av kjeksen, nøttene eller sjokoladen knuses og has på toppen. Sett så formen i fryseren og vent til røren har frosset.