< Tilbake til oversikten

Bløtekakebunn med soyaprotein?

#1

quebec sa for siden:

Noen som har prøvd det?
Resultat?


#2

Pc-snuppa sa for siden:

Hei :)
ei jeg har ikke prøvd det, men... Du har ikke lyst til og prøve og lage MIN bløtkakebunn da, som jeg fant opp selv? Uten mel, nøtter eller soyaprot pulver, og med en konsistens som ligner VELDIG på vanlig bløtkakebunn i smak og konsistens??
Har fått myyyyyyyyyye skryt for denne!!:D

forum.lavkarbo.no/showthread.php?p=287111#post287111

Ville bare tipse deg om den tilfelle du hadde lyst til og prøve den da. Har laget marsipankake og bløtkake OG rullekake med denne, og alle ble kjempegoooooode!
Mener IKKE og skryte, men er så glad jeg greide og finne opp noe uten nøtter... Er litt lei det etter og ha konsumert bøttevis av dem... Hehe ;-)


#3

quebec sa for siden:

tullemor! Er vel ikke skryt dette her? :)
Viktig at når man har fått noe til, å kunne spre det, vi er vel alle her inne opptatt, at selv om maten er lavkarbo så skal det være godt :):)

Så denne oppskriften var genial, trodde at jeg måtte bruke noe soyagreier jeg, mmmm, rullekake høres kanongodt ut :)

Tuuusen takk for flott tips, nå skal det bakes.

mange gode klemmer fra sandnes :)


#4

Pc-snuppa sa for siden:

Tusentusen takk for de koselige ordene! Ja helt enig, flott og kunne spre gode oppskrifter! Jeg liker tanken om at andre kan ha nytte av det jeg har nytte av eller finner på selv, enn og sitte med kortene tett opp til brystet uten og dele med andre... Er liksom ikke noe moro det for meg.

Bare et lite tips hvis du skal lage rullekaken: Jeg lot den avkjøle til den akkurat var blitt kald (tok den av bakebrettet og lot bakepapiret med kaken ligge på bordet til den var akkurat blitt avkjølt, tar ikke mange minuttene). Hvis den er varm og du tar på fyllet og ruller den sammen (slik man egentlig skal gjøre med ORDENTLIG rullekake med mel, for at den ikke skal sprekke), da faller den sammen mye mer... Men det visste du sikkert! Ville bare si ifra for jeg selv har vært litt for kjapp ute første gangen det ble rullekake... hehe, den ble litt flat...:o
Så tok jeg på fyllet (sukkerfri bringebærsyltetøy eller mitt hjemmelagede jordbærsyltetøy. Har også brukt sjokoladesmørkrem.... Uhummmmmmm!)
og rullet den tett sammen. Det ble så godt med krem ved siden av! Nam, nei nå skal det bli rullekake til helgen!
Tenk og spise noe sååå godt med sååå få karber?
Masse lykke til :)
Klem herfra også!


#5

quebec sa for siden:

nam, hvordan lager du den sjokoladekremen snuppa? lavkarbs?


#6

Pc-snuppa sa for siden:

Hei:-)
Juppjupp, lavkarbs seff...;) (nytt ord jeg lærte av min 11 år gamle niese nylig... Oversatt skal seff visstnok bety <>:cool: )
Hmm, slikt sa jeg ikke i min ungdom... (* sa hun og følte seg litt over middels eldre...:p )

Jeg tar romtemperert smør og søtstoff (splenda el. Natreen, alt ettersom) og pisker det HVITT til det er helt som fluffy "skum". Deretter tar jeg smeltet og avkjølt mørk sjokolade, (men før det blir hardt igjen) og tilsetter forsiktig i smørkremen litt etter litt slik at den ikke smelter. Bruker ikke mål, tar det bare på gefylenog etter hvor sterk sjokoladesmak jeg vil ha på kremen. Smak den til slik du vil ha den og smør den over rullekaken. Synes kaken smaker best ikke iskald, men slik at smørkremen er litt myk.
Uhmm, huske og kjøpe inn sukkerfri sjokolade...


#7

quebec sa for siden:

mm, høres enkelt ut.
har fått fatt i confecta sin kakaopulver. tror du jeg kan bruke litt av denne i røra? :)



#9

quebec sa for siden:

må bare spørre, hvilken sukkerfri bruker du?
jEG har nå kjøpt inn anton berg sin, er vel den med minst karbs i :)


#10

Pc-snuppa sa for siden:

Ja, det burde gå kjempefint! Glemte og nevne i stad at når jeg ikke har hatt sukkerfri sjokolade så har jeg brukt kakao i smørkremen, og det har gått fint det også. Og konfekta sitt kakaopulver inneholder jo det:). Det blir litt mere "besk" eller bitter smak, om du vil... Ikke mye, men bare så du er obs på det. Prøv (smak) deg frem til hvordan du liker det:)
Så hvis man ikke kan vente til man har "orntlih" sjokolade så sier jeg bare; sett i gang du.
Lykke til:)


#11

Pc-snuppa sa for siden:

Takk for link! Huff og hu, dette hørtes jo godt ut!! Har lyst til og prøve den jeg! sikler over tastene...må tørke vekk sikkel...:p
Skal du prøve med sjokoladekremen min på kaken din? Blir nesten Tropisk aroma det da! Eeeelsker den kaka! Tar alltid romdråper i kremen jeg, for det er bare såååååå godt!!!! (for de som liker det da..) Skal jammen prøve oppskriften din jeg! Kanskje det blir dèt i stedet for rullekake!
[color=#8b0000][/color]
Når det gjelder den sukkerfrie sjokoladen har jeg alltid brukt Cavalier sin. Trooor det var ca 9 karber i en heeeeel plate, så den er ikke dum... Kjøper den på helsekosten.
Anton Berg sin er jo også sukkerfri så den er godkjent! Jeg prøvde den en gang som godt til kaffen, men fikk litt mageknip av den. Reagerer ikke slik på Cavalier sin, men det er jo maltitol i begge så skjønner ikke helt hvorfor jeg reagerte på Anton B. sin og ikke cavalier sin... ???? Kanskje forskjellige mengder av maltitolinnholdet...:confused:
Jaja:)


#12

mum sa for siden:

anbefaler Pc snuppas bøtkakebunn på det sterkeste:w00t:
vi skal ha selskap neste helg og jeg skal bake en del kaker neste uke.
Vil bruke denne oppskriften som basis for div. kaker. Det blir bløtkake,sjokoladekake og kanskje rullekake(hørtes så godt ut) + litt annet.


#13

quebec sa for siden:

hmm, og dette var et slankeforum:rolleyes:

:D


#14

quebec sa for siden:

ja, tenkte på å bruke din krem ja. Skal lage 2 kaker nå så....
den ene bløtekake og så sjokoladekaken min, kan jo være at jeg må bake flere, for det er stort besøk i morra og på mandag.

Ja, det var rart med den sjokoladen, men jeg spiste en hel plate av cacalier sin igår ogjeg ble uggen,,men herlighet, en hel plate sier jo sitt.
:eek:


#15

Pc-snuppa sa for siden:

Hihi, ja denne oppskriften er visst litt som poteten gitt, den kan brukes til så mye! Jeg har brukt den masse etter at jeg fant den opp, og når jeg har servert den til ikke-lavkarbo folk har ingen visst at den var lavkarbo! Når jeg sa den var uten mel, uten nøtter og uten sukker eller fett bare måpte de og sa; "Hva i alle dager er den laget av DA, da??? Luft??? "
så ser ut som denne kan "lure" mange, hehe:D
[color=#8b0000][/color]
Jeg har prøvd maaaange av kakene her inne som folk har funnet opp selv, eller har gjort om oppskrifter fra fullkarbo til lav-karbo (og det er like godt gjort), og jeg MÅ SI; Jammen mange (alle) flinke kokker her inne!!! Så takk til dere som har laget noe JEG har hatt glede av!!!!
Her er en blomst til dere!:blomster::heia:
Klems


#16

Distrea sa for siden:

åååhhhh :sikle: dere da :D


#17

quebec sa for siden:

har lyst på mer kake jeg :)


#18

majama sa for siden:

Nam, rullekake skal jeg jammen lage i dag:D


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.