Har fått helt dilla om dagen... Kokkelerer og står i verre på kjøkkenet. Er nettopp ferdig med noen lapper jeg har forsøkt meg på.
:D Himmelske lapper - gir ca. 10 stk
2 egg
2 ss CC
1 ss rømme
2 ss soyaprotein
2 ss rapsolje
2 små ss havregryn
1 ts kanel
1 knivsodd bakepulver
2 ts Splenda
litt vanilje essens
Bruk stavmikser og bland alt sammen. Om røren blir passe tykk, får du flotte og luftige lapper. Blander du i mer vann - får du flere lapper, bare en anelse mindre i høyden.
ha på rømme, Heistad eller hva du måtte ønske. De smaker faktisk veldig godt uten noe på også...
Fint om noen kunne hjelpe meg å finne ut hvor mange karber det er i denne, da!
...og det var mitt aller første forsøk på å legge ut en oppskrift... :D
Jeg har prøvd disse i går kveld, lagde som kveldsmat til mine søte små og store. OG de ble absolutt godkjent!!
Kjempegode!
Men jeg vil prøve å bytte ut kanel med kardemomme neste gang, ble litt mye kanelsmak for min gane!
Ser at jeg har glemt å skrive ned de 2 ss med rapsolje som jeg har i, ja... Blir herved rettet opp! Sikkert godt med kardemomme, jeg er litt mer av en kanel-berte! ;o) Det er jo bare å prøve seg frem med det manliker best - man kan sikkert få mage artige varanter!
Hva med å mose sammen noen jordbær i røra???
Hei ;) Er ny her jeg også... Å disse lappene må jeg VIRKELIG prøve... Har litt lite fantasi om dagen... Litt lei av egg hele tiden...:p Men er d mange karbohydrater i denne røra ca? :) Å hvordan klarer jeg å få en slik "vektmåler" på siden min? Hmmm:rolleyes:
Disse var gode! Jeg byttet ut havregryn med kruskakli og glemte å sjekke karbsinnhold på Splenda.. Til sammen ble det ca 2,7 kh på hele røra (uten splenda og kruskakli).
Herlig!
Tusen takk for oppskrift - reddet lunsjen!
Men man tager jo det man haver, så min versjon ble med creme fraiche istedet for rømme, soyamel istedet for soyaprotein (er det det samme?). 1 ss havremel og 1 ss kruskakli istedet for havregryn - og så glemte jeg kanel...
Stekte i baconfettet i panna fra frokosten. Guri, så godt! Tok bare smør på (mye), og ulvet dem i meg :-) Rakk ikke vente på kaffen engang..
Var på ica nå og der hadde de aldri hørt om soyaprotein - og dt har heller ikke jeg:cool:.. Er dette noe helt essensielt eller er det noe substitutt jeg kan helle på med?
Disse fikk jeg lyst å prøve. Men hvordan blir de uten soya protein, og hvor får man egentlig kjøpt det? (Edit: Så over her at de kan kjøpes på helsekosten. Supert.)
Og kan rapsolje byttes ut med f.eks smør eller annen type olje, eller er det noe spesielt med akkurat rapsolje?
Prøvd denne jeg og den var kjempegod :)
Manglet noe å ha på,men siden jeg bare er i startfasen har jeg ikke så mye i hus enda av det man behøver.
Hadde ikke splenda i,ikke soyaprotein og ikke vanilje essens men funka uansett da,tipper denne blir en gjenganger her.
Jeg brukte ikke blenderen for å mixe alt,men bare rørte... må prøve blenderen/stavmixeren neste gang....kanskje den blir mere fluffy ;)
Beklager til alle som har spurt meg spørsmål - og at jeg da ikke har svart dere... Er jo lenge siden jeg har vært pålogget! :eek:
Noen svar :
Splenda er et søtningsmiddel i pulverform, som kommer godt anbefalt fra bl.annet usa... Har funnet ut at dette funker best for meg og at det smaker godt. Ikke alle søtningsstoffer smaker godt. Iallefall ikke for min gane!
Soyaprotein er ikke det samme som soyamel. Det er flere karber i soyamel enn det er i soyaprotein. Jeg kjøper mitt pulver i stor bøtte på helsekost i Sverige. Koster litt - men man har i en hel evighet. Jeg har vært litt avhengig av hvetemel i sin tid, og nå forsøker jeg å "fylle" på litt med soyaprotein i retter som trenger litt "hold". Som pannekaker eller lapper.
Jeg er ingen ihugga telle-karber-om-dagen person, jeg bare forsøker å kutte ut det meste av dem i løpet av dagen -så noen andre må nok gi det konkrete antall karber pr. lapp på denne oppskriften!
Når det kommer til olje - så bruker jeg kun soyaolje her i huset!
Håper det ga litt svar!
..og så er jeg tilbake litt igjen, ja... :o)
Prøvde disse i dag - og de var virkelig gode!
Jeg hadde ikke havregryn i, og brukte smeltet smør i stedet for rapsolje.
Hadde heller ikke soyaprotein, så måtte bruke proteinpulver med jordbærsmak.
Heldigvis ble det ikke så mye jordbærsmak.
Hadde heller ikke rømme så brukte creme fraiche.
Men skulle nok hatt oppi litt salt :)
Klarte ikke vente til jeg hadde stekt alle så jeg sto og spiste dem mens jeg stekte :lol:
hva er forskjellen på dette og pannekaker? MHMs pannekaker fra forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=3607 har cirka like ingredienser, bare uten rømme og soyaprotein (det virker som det går an å skippe soyaprotein?)
Det har du rett i! Lagde pannekakene forleden dag, uten vanlijeessens og de var gode, men på kanten med eggesmak, kanelen kamuflerte det akkurat. Tipper de blir gode med en dæsj rømme oppi og vaniljen. Har noe fløte jeg skulle brukt opp i dag... Hmhm.... :D
Jeg lagde min egen verson av denne oppskriften en kveld og den ble veldig god.
4 egg (0,71 kh)
en halv boks cc (2,25 kh)
2 ss fiberhusk (0 kh)
ca 20 g malte mandler (1,38 kh)
2 ts splenda (1 kh)
kanel og kardemome
TIlsett alle ingridiensene i en bolle og kjør til en glatt røre med stavmikser. La den svelle i 15 minutter. Jeg bruker ca 1 ss røre til hver lapp og da får jeg 9 lapper.
Hele røra inneholder 5,34 kh. Det blir 0,6 kh per lapp.
2 egg
2 ss CC
1 ss CF (istedenfor rømme)
(droppet soyaprotein ettersom soyamel ikke var noen suksess)
2 ss smeltet meierismør (istedenfor rapsolje)
2 ts JBK (istedenfor havregryn)
1 ts kanel
1 knivsodd bakepulver
2 ts Splenda
litt vanilje essens
Første omgang lagde jeg denne oppskriften, men MED soyamel. Konsistensen ble som smør, så jeg måtte vanne ut med fløte. Andre omgang uten noe mel ble en braksuksess. :P Herlig frokost. Men, sliter med å finne pålegg som går til kanelsmaken.
Fantastiske nyheter på lappefronten:
Lagde lappene igjen, og atter en gang med en ny twist.
3 egg
2/3 av et lite rømmebeger
2 ss romtemperert meierismør
2 ts JBK
1 overdrevent knivsodd bakepulver
1/4 ts NuStevia
8 dråper vanilje essens
litt salt 1-2 ss fiberhusk
Dette ble de bestene lappene jeg noen gang har lagd. Har aldri fått til maken med mel og melk og den regla der. De ble kjempeluftige og tykke og gode og åååh...
hadde ikke fiberhusk så brukte 2 ts JBKM
1 ss store havregryn
1 ss kruskakli
mereri smør i røra, i panna og oppå lappene, rømme og litt jordbær uten sukker på lappene :p nyyyyyydelig
Skal prøve meg på disse men har et par spørsmål: Får man tak i Heistadsyltetøyet noe sted lenger? Og er alt annet syltetøy fy-fy?
Hva er JBMK (eller noe sånt)? :p
Om man er på lavkarb, er det ikke litt fy-fy med havregryn også da? Så at 100g inneholdt 62kh. Møe, synes jeg, som den ferskingen jeg er... :)))
Heistad har lagt inn årene og man får ikke lengre tak i varene deres, desverre!
Finnes vel likevel noe syltetøy som ikke er så ille, men hva med å røre litt selv?;)
JBKM er Johannesbrødkjernemel
Ja, det er mye karber i havregryn om du feks er på Ketolyse, Atkins eller Skaldeman. Er du på Fedon feks, kan det være helt greit!
Erstatte det med kruskakli, feks?
[LEFT]Nei, jeg har ikke funnet det nei, og da var det jo en grunn til det.. :p
Ja, jeg kan helt klart røre selv, jeg får satse på skikkelige bærturer til neste år! :))
Og hjertelig takk for forklaring på JBKM!! :-)
Lappene smakte forøvrig fortreffelig, men jeg må investere i en stavmikser, uten tvil. Jøss, dette blir interessant! :)[/LEFT]
Tror de fleste har den. Jernia skal i hvert fall føre den!
Og ja, den er bare såååååå digg!:love:
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.