< Tilbake til oversikten

Rar lukt av soyabrødet mitt!!

#1

Gracella sa for siden:

:confused: Hva er det som skjer med soyabrødet mitt? Jeg lager brødet etter Torkilds oppskrift og jeg har alltid syntes det har vært godt. Men sist gang jeg lagde det, så syntes jeg det luktet ammoniakk (!!) av brødet - og det så mye at jeg måtte kaste det.
I går lagde jeg brødet på nytt, og det samme skjer! :eek:
Jeg kan liksom ikke tro at jeg har klart å ha "råtne" egg i røren uten å merke det. (Og to ganger på rad med nyinnkjøpte egg...nei)
Er det noen andre som har opplevd noe lignende?
Eller noen som har noen ide om hva det kan være??
Jeg bruker olivenolje og pure soya protein isolate powder, det har jeg gjort hele veien.

Merkelig....:confused:


#2

supermom sa for siden:

Det kan være protein pulveret. Jeg har kjøpt multipower sitt hele tiden. En gang kjøpte jeg multipower 80+10. Tenkte ikke over det etter at innehaveren av helsekost butikken forsikret meg om at det kunne brukes til baking.
Det kan man ikke. Rar lukt og rar konsistens blir det - helt ubrukelig og maten orker jeg ikke spise.


#3

Gracella sa for siden:

Takk for svar, det er mulig at soyaproteinpulveret kan lage krøll.
Jeg fant ut at i mitt tilfelle var det bakepulveret, eller den engelske versjonen av bakepulver, som lagde smak og lukt.
Jeg tror jeg hadde brukt baking soda, og det gikk ikke bra, he, he. Skulle nok ha kjøpt baking powder :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.