< Tilbake til oversikten

Når skal vi begynne å redusere på fettet?

#1

Pearl sa for siden:

Når vi beveger oss oppover vedvarendestigen og tilfører flere og flere karbohydrater vil vi komme til punkt der kombinasjonen fett og karbohydrater er uheldig. Er det når vi går ut av ketose vi må begynne å være forsiktig med fettet eller er det med det samme vi øker på karbohydratene?


#2

Gracella sa for siden:

Det der lurer jeg også litt på. Skal kjøpe den andre boken til Torkil med tid og stunder... men ikke akkurat nå. Regner med at det står noe der.


#3

Lava sa for siden:

redusere tilsvarende hva man øker?
Kanskje?


#4

Mosepjusk sa for siden:

Lurer jeg også på!
Er skummelt å være ferdig med Ketolyse - det er en herlig og enkel kur.
Jeg er superredd for å gå opp i vekt... igjen!


#5

Pearl sa for siden:

Har lest den, men fant det ikke ut. Mye annet spennende da. Mange gode oppskrifter.


#6

Pearl sa for siden:

Er det noen som har kommet hjem fra ferie som vet noe mer her?


#7

Lava sa for siden:

Har også kjøpt boken "etter slankekuren" men har
desverre ikke lest den enda....
Jeg spiser nesten som før, med cocosa i kaffen og smør til steking osv,
men prøver å unngå karber og fett i samme måltid.
kanskje det er tull, men tror jeg leste det en plass...?


#8

energibunten sa for siden:

Raske karber er det du vil unngå, ikke fettet. Om man kutter ut rask karbo etter lindberg eller normal lavkarbo vil aldri fettet være noe problem. Om man går over til den vanlige karbomania i samfunnet så .... Det er høyt blodsukker og fett som er problemet, ikke fordi fett er tilstede men fordi blodsukkeret og insulinet har økt for fort. Høyt blodsukker og insulin gir stor grad av fettlagring og fett i kosten blir da bare smør på flesk i den sammenheng, men ingen forskjell egentlig, enn at man ofte klarer å spise mer fett når det også smaker søtt.

Så lenge man kontrollerer blodsukkeret til enhver tid er ikke fett noe stort problem.

Karbo har en virkning på apetitten til mange og varierende sådann. Noen blir "matmonstre" når de får raske karber og spiser til de sprekker og får faktisk apetitt av det, noen spiser ikke særlig mer likevel. Jo mer "matmonster" man er jo mer må man passe på å spise mat som naturlig holder blodsukkeret lavt og som fordøyes langsomt. Fett virker slik, protein virker slik, fiber virker slik.

I tillegg reagerer man forskjellig energimessig på hva man spiser og da får man prøve ut mengde fett, protein og karbo over tid.

For all del ikke tro at fett er farlig. Det er blodsukkervariasjonene og næringsfattig ferdigmat som gir dårlig helse.


#9

Pearl sa for siden:

Interessant. Da fortsetter jeg som før og øker forsiktig med laaaaaaaaaaaaangsomme karbohydrater. :D


#10

safran sa for siden:

Nå er jeg her, og har bestemt meg for å skli over på et mer Fedonsk kosthold. Noen som har noen tanker eller erfaringer om hvor fort jeg skal gjøre det, og hvordan å balansere fett/karbo?


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.