< Tilbake til oversikten

Er så redd for å få i meg for mye karber?

#1

Ista sa for siden:

Prøver etter beste evne å telle karber.Synes ikke jeg tenker på annet enn karber,å er jeg i det minste usikker på hvor mye karber mat inneholder lar jeg vær å spise det..uannsett!!!Mange ganger ender det opp med at jeg er skikkelig usikker,så ender jeg på egg å bacon for det er så safe...Tørr nesten ikke experimentere med oppskrifter for jeg er så redd for å overskride dagens karbe inntak!!!
Jeg spiser mest egg å kylling salater med ost...Veier så godt jeg kan,men det blir jo innmari kjedelige retter tilslutt!!!
Er dette sånn ny begynner frykt??Noen gode tips der ute :(
Er i ketose,men har lav vekt nedgang synes jeg..Trimmer hver dag å tar pillene mine når jeg skal....


#2

Lisbeth sa for siden:

Hvor mye går du sånn ca ned i løpet av en uke?? Spiser du for lite kan det også hindre nedgang..


#3

Ista sa for siden:

4 dager på kur har jeg gådd ned 1.5 kg...Er dette "nok" eller "vanlig" nedgang???Vet ikke hva jeg skal forvente meg...
Synes det er så vanskelig å telle..ER elendig i matte i tillegg,vanlig deling er et særiøst problem for meg :( rødmer


#4

Lisbeth sa for siden:

1,5 kg på 4 dager er jo kjempebra!! Det beste er å gå ned 0,5-1 kg i uka, for da rekker huden og hodet og følge med også. I begynnelsen går man ofte ned litt mer, fordi man mister vann i tillegg..


#5

Salt sa for siden:

1,5 kg er jo kjempeflott!!


#6

Levita sa for siden:

1,5 kg på fire dager er jo knallbra!

Vil anbefale deg å ta det litt mer med ro, stress fører ikke noe godt med seg, og skal du fortsette å leve kun på egg og bacon blir du nok så lei at du sprekker. Les på oppskriftssidene her inne, her finner du masse godt, og mange har allerede regnet ut karboinnholdet for deg. Har du ketolyseboka? Der står det jo mange oppskrifter som er sikre. Dessuten, etter noen dager eller et par uker, begynner "tellingen" å sitte i fingerspissene, og jeg trenger i alle fall ikke veie maten. Jeg har fått et visst øyemål for hvor mye jeg kan spise av ting. Men klart, jeg sjekker ALLTID bakpå nye matvarer hvor mye karbohydrater det er i noe. Er det over 5 gram pr.100 gram vare, vurderer jeg det nøye oppmot hva annet jeg skal spise, og hvor mye som er vanlig å spise av nettopp den varen. Er det noe jeg spiser veldig, veldig lite av har jeg plukket ut varer med ganske mye mer karbohydrat i... Men det er meg, vet ikke hvordan andre gjør det her inne. Men bruk oppskriftssidene mye, du vil garantert finne god og variert mat du vil like.


#7

Ista sa for siden:

Fikk en sønn for litt over en mnd siden (ammer ikke) Så jeg har liksom ikke fått oppleve at kiloene "renner av" når man ammer,så derfor tenkte jeg at dette er litt lite,så for meg en skikkelig nedgang..Jeg har nå 12 kilo til sammen igjen (begynte på ketolyse FØR pakken min kom ved hjelp av all info jeg kunne lese meg til på nette,var derfor i ketose da pakken kom)
Håper bare jeg får dreisen på denne tellinga...Har så elendige matte kunnskaper,det er nesten flaut..Bare å kunne regne hvor mye 20g inneholder av 100g karbo er jo helt utrolig vanskelig...:mad: Fatter ikke at det dette skal være så innvikla for meg...Huff...


#8

Photobscura sa for siden:

Hei!
Om du har matvekt, matvaretabell og kalkis så er mye gjort!
Som et eksempel; En vare inneholder 3 gr kh pr 100 gr
Om vi skal bruke 20 gr av den varen, så ser regnestykket sånn ut:
3 (gram karbohydrater) delt på 100 (prosent/gram) ganger 20 (prosent av hundre gram, altså 20 gram) =0,6 gram karbohydrater.
Jeg skjønner frustrasjonen din, jeg har selv dyskalkuli, og syntes det var et helvete, men det går seg til, og i og med at jeg nå er mer rolig og konsentrert i hodet enn jeg var før, så synes jeg regning er mye enklere, faktisk! Og dette regnestykket er det jo bare å lære seg utenat :)


#9

Ista sa for siden:

Tusen takk!!:) Var akkurat et slikt regnestykke jeg trengte..Skal skrive det på en lapp å klistre det på skap døra på kjøkkene,så kan jeg alltid ha det der!!
Det er ikke lett når alle talla bare blir rot i hode,man vil men får ikke til!!!Men dette skal jeg få til...Takk igjen...


#10

Photobscura sa for siden:

Bare hyggelig :) Det er enkelt når man lærer det utenat, og plutselig skjønner man logikken også :)


#11

Ista sa for siden:

Alt virker litt vanskelig i begynnelsen,men så kommer det seg vell når man har holdt på en stund...Gleder meg til å bli mer dreven!!!:cool:


#12

Fungirl sa for siden:

Dette blir vel feil: 3*100/2o=15 g

Skal det ikke være: 3/100*20=0,6 ?


#13

Photobscura sa for siden:

Ja, åh, sorry, det skulle være sånn, herreguuud. Ikke helt med, nei. Jeg skal rette det opp i innlegget mitt nå med en gang. Takk fungirl. Regner ikke karber lenger, så huska feil, selv om jeg regna det riktig på kalkulatoren først :o


#14

Photobscura sa for siden:

Sånn :D Nå er det ingen grunn til forvirring (håper jeg!!)


#15

Fungirl sa for siden:

Flott, begynte å lure om eg hadde regnet feil no i 6 uker....haha


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.