Det finnes forskjellige typer soyamel. Jeg tror jeg hadde byttet ut soyamelet med soyaprotein uansett, både pga. karbene og smaken. Soyamel smaker jo hoppetau.
Soyamelet jeg kjøper på Meny i en liten, blå pose, husker ikke i farta hva det heter, har 3 gram kh pr 100 gram. Et annet jeg kjøpte hadde plutselig 20 gram...så les bakpå posen...
jeg kjøpte landlord sin boks med hakkede tomater , 1.5 kh pr.100 gr.
det er 400 gram i boksen, jeg lagde 2 pizzaer idag og fordelte 200 gram på hver, brukte farris til å spe den ut.
Hvorfor farris og ikke bare vann? Vil denne teigen heve seg i det hele tatt, hvorfor ikke bakepulver? Blir bunnen som vanlig pizza eller mer som pumpernikkelbrød med smeltet ost og pepperoni på?
Da har jeg klart å få tak i Soyamel med 3.2kh pr 100g her nede, så i helgen tror jeg at jeg skal prøve meg på den der. Er spent på hvordan det går i gass ovn.
Takker for oppskriften.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.