< Tilbake til oversikten

Lavkarbopizza - 1 karb per slice!

#1

Salt sa for siden:

Deig:

3,5 dl soyamel
3 egg
1,5 dl kremfløte
0,75 dl farris uten smak
1 ts salt

Bland sammen, og spre på en stekeplate med bakepapir. Stekes i 12-15 min på 190 grader (midt i ovnen).

Ha deretter på topping, og stek på 225 grader til den er ferdig.

Med hjemmelaget tomatsaus, og toppet med mozzarella, skinke, peperoni, paprika og sopp gir denne kun 8 karber i hele pizzaen!


#2

sirimor sa for siden:

Genialt!
Takk for at du deler:D

...er herved printa ut og skal prøves.


#3

luringen sa for siden:

soyamel...? ikke soyaprotein..?


#4

Salt sa for siden:

Jupp. Det stod så.


#5

Tuppen sa for siden:

ja men soyamel har jo 20kh pr 100....


#6

Salt sa for siden:

:_oy:

Skal sjekke oppskriften en gang til.. ang. karbene..


#7

quebec sa for siden:

ikke min soyamel, den har vel bare 3 etter eller anna pr. 100 gram.

nam, pizzaen høres god ut, litt sprudlende :)


#8

Tuppen sa for siden:

hvor kjøpte du din?for min inneholder 20 Kh pr 100 gram


#9

Iset sa for siden:

Det finnes forskjellige typer soyamel. Jeg tror jeg hadde byttet ut soyamelet med soyaprotein uansett, både pga. karbene og smaken. Soyamel smaker jo hoppetau.


#10

Levita sa for siden:

Soyamelet jeg kjøper på Meny i en liten, blå pose, husker ikke i farta hva det heter, har 3 gram kh pr 100 gram. Et annet jeg kjøpte hadde plutselig 20 gram...så les bakpå posen...


#11

Tuppen sa for siden:

har funnet kun den med 20 gr... men skal se etter den med 3 kh.. :D


#12

Salt sa for siden:

Har sjekket oppskriften, og det står riktig. Men det er jo opprinnelig en engelsk oppskrift, så det er kanskje forskjellig typer soyamel...


#13

quebec sa for siden:

jeg kjøpte min på helsekosten, den heter spielberger, og har 3,1 kh pr.100 gr. :)


#14

Tuppen sa for siden:

jeg fant den!!!! :D skal lage pizza neste helg :D


#15

quebec sa for siden:

har du oppskrift på den hjemmelagde tomatsausen :)


#16

Sjurongen sa for siden:

Denne så god ut, skal prøves.


#17

quebec sa for siden:

men det må jo være mer enn 8 kh i hele pizzaen?
jeg får deigen til å bli litt over 11 kh, så kommer jo toppingen også.
eller regner jeg feil?


#18

niomi sa for siden:

Apropos pizzafyll: Er det ikke ganske mye karber i tomat? Noen som har prøvd pizza med creme fraiche i stedet for tomatsaus?


#19

quebec sa for siden:

jeg kjøpte landlord sin boks med hakkede tomater , 1.5 kh pr.100 gr.
det er 400 gram i boksen, jeg lagde 2 pizzaer idag og fordelte 200 gram på hver, brukte farris til å spe den ut.


#20

niomi sa for siden:

Det var jo ikke ille! :)


#21

Olli123 sa for siden:

Hvorfor farris og ikke bare vann? Vil denne teigen heve seg i det hele tatt, hvorfor ikke bakepulver? Blir bunnen som vanlig pizza eller mer som pumpernikkelbrød med smeltet ost og pepperoni på?


#22

SunnhetMedSirrup sa for siden:

bakepulver er det mye karbo i..


#23

Rottis sa for siden:

Når man sper med farris blir maten man lager gjerne litt luftigere :)


#24

Shrinking Line sa for siden:

Da har jeg klart å få tak i Soyamel med 3.2kh pr 100g her nede, så i helgen tror jeg at jeg skal prøve meg på den der. Er spent på hvordan det går i gass ovn.

Takker for oppskriften.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.