Jeg har nylig vært hos lege og foretatt en glukosebelastningstest og resultatet ble som forventet egentlig, begynnende diabetes 2.
Jeg er glukoseintolerant og insulinresistent og bitene falt litt på plass med hensyn til helseproblemen når jeg fant det ut. :(
Etter fødsel for 2 år siden har jeg rett og slett vært utmattet, og når jeg tenker etter så er det absolutt i sammenheng med måltider jeg merker det værst.
Jeg kjører lavkarbo/Lindberg kosthold siden legen gjerne ville at jeg skulle prøve dette før jeg eventuelt begynte på noen tabletter.
Jeg er godt i gang med det, men etter å ha vært på jobfest merket jeg at jeg ble fryktelig dårlig "dagen derpå", verre enn tidligere. :rolleyes:
Nå er det veldig sjeldent jeg drikker alkohol etter at jeg fikk barn, men lurer litt på hva som er best å drikke når man først skal unne seg en fest.
Hva drikker dere andre som lider av samme problemene?
Dette tror jeg er veldig individuelt. Jeg var norgesmester i fyllesyke før, det var virkelig ille, jeg sluttet nesten å drikke på grunn av det...
Etter at jeg la om kostholdet så ble det mye bedre, men de få gangene jeg drakk øl, så var det like ille igjen, øl inneholder alt for mye sukker dessuten! :o
En ting som nå nesten er en ryggmargsrefleks, er å spise et fett måltid før jeg begynner å drikke, drikker kun rent brennevin eller rødvin (ev tørr hvitvin) og masse vann ved siden av. Når jeg kommer hjem, prøver jeg å få spist et måltid, og ikke legge meg på stigende rus. Jeg er mer eller mindre aldri fyllesyk, selv etter de hardeste sjøslag :full:
Hva med tuborg lite øl og øl i den familien? Jeg tenker egentlig som så, at det må være "greit" med lavkarbo drikken jeg da, bacardi + cola light er visst ok, og Øl som heter lite til slutt ( tuborg lite, carlsberg lite osv).... Og noe om vin også.... Eh som jeg ikke helt husker i farta..... se inne på drikke her inne da, kanskje det står noe lurt der ;)
Jeg blir så oppblåst av øl, drikker lite-variantene innimellom, men merker godt at det føles bedre for kroppen å drikke vin. Kunstig søta brus og cider av alle typer holder jeg meg egentlig unna, men det er jo min personlige smak :o
Skjønner at jeg må planlegge litt bedre og være flinkere med maten før jeg skal innta alkohol. Jeg var skikkelig dårlig nå sist, store smerter i maven og svimmel som bare det :(
Ha, ha, jeg var også norgesmester i min aldersklasse :høh: og det kunne være etter de mest pyntelige utekveldene...
Jeg fikk et tips om å prøve Zyrtex, og det har virket kjempebra på meg.
Hvis man skal ut på utdrikningslag (he, he) bør man ta to før man begynner, to ca midt i partyet og to før man går og legger seg.
Siden jeg ikke er så ofte på slike fester, så holder det at jeg tar en til to Zyrtex hvis det er party nå. Og jeg har ikke vært dårlig etter det!
Etter at jeg begynte på Ketolyse er jeg ikke helt siker på hvordan kroppen reagerer, for det har ikke blitt så mye festligheter :(, bare de odde glass med rødvin ;)
Men alle de rådene Photo kommer med er supre: fet mat, ren drikke, MYE vann og noe mat til slutt .
Et annet råd er å drikke seg nedover; starte med det sterke og avslutte med det svake hvis man skal blande alkoholtyper.
En regle gikk noe slikt som: "Beer after wine, makes you feel fine, but wine after beer, you should fear..."
Det er sant. Øl og vin mage fin, vin og øl mage krøll .D
Dessuten, om jeg begynner med whiskyen etter vinen, så ender jeg alltid opp i total jodling med svarte hull dagen derpå... Det var kanskje gøy for ti-femten år siden...
Jeg hadde 5,3 på fastende mage, etter å ha drukket "sukkervannet"
10,9 og etter en time til var det 6,7...
Skulle få beskjed fra legen om hva som evt skulle gjøres videre, men har ikke hørt noe enda. (Var på fredag morgen)
tar en tur inn på kontoret på onsdag hvis jeg ikke har hørt noe før det.
Haha, jo, du, nå er jeg forvirret selv, egentlig! Det var den regla vi lærte oss en gang i tida, men jeg drikker jo ikke øl, så det er vel ganske uproblematisk.
Det eneste jeg lever etter nå (eller prøver i alle fall), at jeg overhodet ikke har brennevinsvett etter å ha drukket en viss mengde vin, så brennevin først ;)
Glukosebelastning
Hvis man får verdier mellom 5,5 og 7 mmol/l (for fastende) gjør man en såkalt glukosetoleransetest. Denne testen utføres på legekontoret og er som følger: Man faster fra midnatt og kommer på legekontoret om morgenen. Først blir blodsukkeret ditt målt, deretter får du en drikk (ca 2-3 dl) som inneholder sukker. Etter du har drukket skal du sitte i ro i 2 timer, og deretter blir blodsukkeret ditt målt igjen. Dersom du da har verdier under 11,0 mmol/l har du ikke sukkersyke, men verdier mellom 7,8 og 11,0 mmol/l indikerer nedsatt glukosetoleranse. Hvis blodsukkeret er lavere enn 7,8 mmol/l har du ikke diabetes.
[size=2][/size]
Men, slik jeg har forstått det, sier IKKE en glukosebelastningstest noe om INSULINRESISTENS, eller om insulinnivåene.....:o
Bukspyttkjertelen greier i en lang periode å kompensere for insulinresistensen (på cellenivå) og kjører ut (store mengder) insulin for å holde blodsukkeret innenfor et optimalt nivå, og dermed får man tilsynelatende ok testsvar på blodsukkermålinger/glukosebelastningen......
Den dagen bukspyttkjertelen "resignerer", eller insulinresistensen blir for stor, da får man et blodsukker som stiger utenfor referanseområdene (mao diabetes).
Det er visst c-peptid som er den sikreste målinga for insulinresistens. Legen min konkludertet dog insulinresistens via glukosebelastning. Men blodsukkeret skal måles to ganger, hos folk med insulinresistens så øker det ikke like mye som hos en som responderer normalt på det sukkerskvipet, det senkes heller ikke proposjonalt med hva som er vanlig, men stuper fort og kommer under normalnivå på kort tid. Dette ut fra hva jeg husker da.
Det samme sa legen min også, ang. å konkludere med insulinresistens i forhold til glukosebelastningstesten. Jeg har målt blodsukkeret flere enn 2 ganger så da er vel resultatene ganske sikre vil jeg tro.
Ang. dette;
"Tullehøna Sv: Insulinresistens og alkohol ...
Fant dette på nett som forklarer ganske bra:
Glukosebelastning
Hvis man får verdier mellom 5,5 og 7 mmol/l (for fastende) gjør man en såkalt glukosetoleransetest. Denne testen utføres på legekontoret og er som følger: Man faster fra midnatt og kommer på legekontoret om morgenen. Først blir blodsukkeret ditt målt, deretter får du en drikk (ca 2-3 dl) som inneholder sukker. Etter du har drukket skal du sitte i ro i 2 timer, og deretter blir blodsukkeret ditt målt igjen. Dersom du da har verdier under 11,0 mmol/l har du ikke sukkersyke, men verdier mellom 7,8 og 11,0 mmol/l indikerer nedsatt glukosetoleranse. Hvis blodsukkeret er lavere enn 7,8 mmol/l har du ikke diabetes."
... så sa også legen min at jeg absolutt ikke hadde diabetes, men insulinresistens og glukoseintolranse er forstadiet til diabetes 2 sa hun.
Vi har diabetes 2 i familien, på begge sider så før eller siden får jeg det fikk jeg beskjed om, men det kan i aller høyeste grad kontolleres med kosthold så det kan ta MANGE år før jeg får det.
Klarer jeg ikke å holde blodsukkeret nede med kostholdet over en stund så må jeg begynne med tabletter for å holde det nede.
Jeg er veldig motivert for å klare dette uten medisiner så jeg skal klare det, men jeg er litt på "utprøvingsstadie", jeg må teste ut hva jeg tåler og hvor mye, men det merker jeg fort... går jo praktisk talt i koma en times tid etter ett måltid hvis jeg har spist noe med mye karbohydrater :rolleyes:
Det høres akkurat ut som meg, Moniq, bortsett fra at legen min faktisk var den som i første hånd anbefalte meg å kutte ut sukker og stivelse, og glad er jeg for det! Jeg har gått ned ca 20 kg, men har nå jubileum, hehe, stått stille i omtrent akkurat et år. Så det er godt mulig jeg må begynne på metformin (insulinregulerende medisin) for å komme over den siste ca ti-kiloskneika.
Hmmm... jeg har gått ned ca 22 kilo og stått stille i noen måneder nå. Var derfor jeg dro til legen i første omgang. Jeg var helt utmattet og skjønte ikke hvorfor jeg ikke gikk ned noe lenger. :(
Samme sa legen min også, ikke sukker og ikke noe særlig stivelse. Mest grønnsaker og magert kjøtt. Hun mente jeg skulle kutte fett også da, bruke magert kjøtt osv.
Man må ha en viss mengde fett, selvfølgelig proposjonalt med karboinntaket, jo mer karber jo mindre fett! Men om du spiser så lite kh som ketolysekuren anbefaler er det ikke noe særlig lurt å kutte for mye på fettet. Altså, om du har valget mellom bensin og biodiesel og ikke velger noen av delene, så går det dårlig, om du skjønner :o
Jeg er ikke på ketolyse nå, bare glemt å endre teksten på siden min.
Jeg klarer ikke mye fett etter at jeg fjernet galleblæren for 4 år siden, jeg blir fremdeles dårlig av det så jeg klarer rett og slett ikke hverken Atkins eller Ketolyse mer :(
Går ut i fra at en generell lavkarbo/Lindberg er mer for meg da :confused:
Du kan jo besøke Lindberklinikken om du har en i nærheten, der kan du få et tilpasset opplegg, og få tatt blodprøver som sees med en lavkarbovennlig leges øyne.
Har nemlig tenkt på det selv, sånn at jeg har de beste forutsetninger til å bli ferdig med de siste kiloene. Lei av slanking nå, ikke minst å snu på hver sten...
Spørs om ikke jeg bør teste det ja, selv om legen min faktisk har blitt ganske lavkarbo vennlig i det siste, men dog... fremdeles redd for fett da, selv om hun er på riktig vei :)
Det er godt! Legen min har ikke sagt noe om fett, jeg har i grunn funnet fram til kostholdet selv via dette forumet!
Men det kan være en god idé, og om du tåler fett dårlig, så kan det hende at Lindbergs generelle kosthold kan være noe for deg, ser jo ikke ut som om du har så mye igjen å gå ned :)
Men, når det er sagt, så er ikke et par måneder så lenge. Men om man kan ta seg råd til et besøk hos Lindbergklinikken så har man en god forutsetning til å finne ut mest mulig i alle fall :) Det er en stor fordel for deg at du allerede har levd såpass lenge på lavkarbo at du har en del kjennskap til kosholdet. Det kan spare deg for både tid og penger!
Neida, ett par måneder er ikke lenge og antagelig er mye av grunnen til at ting har stoppet opp nettopp trøttheten og tiltakslysten. Regner med at det kommer tilbake nå når jeg spiser riktig igjen, og dermed også psyken... det henger jo veldig sammen for min del :o
Takk igjen for mange gode råd, skal tråle pollisten og finne viner med lite sukker, er veldig glad i rødvin så det passer bra at det en ting jeg kan bruke :p
Bare hyggelig! Vil særlig anbefale argentinske viner, som f.eks St Lucas. Den er nydelig, og jeg har det for meg at de fleste argentinske vinene har lite restsukker :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.