Hei!!!
Hva skal man tenke på når man går på ketolyse når det gjelder nye produkter man kjøper????:rolleyes:
Skal man kun se på antall karber eller skal man se på annet i tillegg??:confused:
Inne på lavkarbopikene.no så har de f.eks gele og vaniljesaus uten karber, er det noe man kan kjøpe??? Siden man skal ha i seg 15g karber, gjør det da noe å spise noe som ikke slår ut?? Eller slår det ut andre veier???
Og kan man kjøpe produkter med xylitol/fruktose så lenge de har null eller lite karber????
Sorry dumme spørsmål, men føler meg litt usikker.:o
Det holder nok med ETT spørsmålstegn, altså. :p
Det er karbene du skal se på ja. Husk å trekke fra sukkeralkoholene om de står listet opp på innholdsfortegnelsen. Noen sjokolader inneholder feks. 50 gram karbo per 100 gram, men 47 av dem er sukkeralkoholer (polyoler) og da skal du trekke fra disse slik at sjokoladen egentlig bare inneholder 3 gram netto karbohydrater.
Men som Megvel sier så bør du ikke bruke for mye slike produkter, helst hold deg unna de første ukene slik at du kan komme ordentlig inn i filosofien uten disse "forstyrrelsene". Disse erstatningene opprettholder søtsuget og har nok ødelagt kuren for veldig mange.
For det første - ingen dumme spm, bare dumme svar.. ;)
xylitol blir vel advart om i boken, da det omdannes til karber i magen...
Fruktose har alt for mye karber hvis du skal i ketose. Benytt heller kunstig søtstoff som natreen, splenda o.l. De har ganske mye karber pr 100 g, men man bruker veldig lite av det da det er veldig lett og mye søtere enn sukker.
Husk at vaniljesausen og gelen på lavkarbopikene ikke innholder null karbs. Har kjøpt akkurat samme pakkene på Mega og de innholder karbs. Men selvsagt kan man spise dette i små mengder hvis man skal unne seg noe av og til. Har forstått det sånn på mange at det er bedre å lage sin egen vaniljesaus og gele, da blir det enda mindre karbs. Har ikke prøvd gele ennå, men den hjemmelagde er best sier mange her på forumet :)
Når man forstår konseptet forsvinner usikkerheten. Jeg slår et slag for ren mat og mosjon da.
Lykke til
Torkil :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.