< Tilbake til oversikten

Fett og dets virkning

#1

Sporty sa for siden:

Hei :)

Har insulinresistens (selv om jeg er slank) og tenker denne type diett er livsnødvendig for å unngå medisiner i fremtiden, MEN jeg er kjempebekymret for fettet. Er det ikke en viss økt fare for å få blodpropp? Fett koagulerer jo blodet.....ifølge lesning på nett gjelder det spesielt egg og melk, produkter som har en sentral plass i ketolysedietten.....Er det noen som har noen tanker om dette? Torkil?

Mvh Sporty



#3

Iset sa for siden:

Fett koagulerer blodet? :undrer:

Det er mange myter om fett ute og går. Fett er ikke skadelig, men kombinasjonen fett + raske karber er det. Det er derfor bla. pizza (bakt på fint mel, selvsagt), hamburgere, pommes frites, potetgull og slikt er skadelig, ikke rene naturlige varer som kjøtt og melkeprodukter. Forresten, egg? Egg er jo friskmeldt for mange år siden. MELK har forresten ingen som helst plass på ketolysedietten pga. det høye karboinnholdet, men du mener kanskje andre melkeprodukter (smør, rømme, fløte osv)? :)

Her er et par linker:

Linker som bør leses av "fettmotstandere"

Melkefett er sunt

Egg øker ikke kolesterolet


#4

energibunten sa for siden:

Nei, fett hoper seg ikke opp i årene og tetter dem. Det er skremselspropaganda. Skader på åreveggene som miljøgifter, frie radikaler, ødelagt protein, reagerte proteinkarber, insulin, transfett, etc forårsaker må repareres umiddelbart og dette gjør årene trangere og mindre fleksible. Reparasjonen er belegg på innsiden. Så påvirkes blodtrykket, hjertet får mer jobb, og belegget kan løsne og tett til.

Fett transporteres av kolesterol i kroppen enten det kommer fra tarmen eller det skapes i kroppen ved høyt blodsukker og høyt insulin. Friskt fett fra mat eller skapt i kroppen er helt naturlig og noe kroppen er laget til å behandle, men høyt insulin er en betennelsesaktig tilstand for kroppen som påvirker helsen negativt.

Høyt insulin skaper også betennelsestilstander i nyrene og er antagelig årsaken til urinstoffer og nyreproblemer for diabetikere.

Kombinasjonen høyt insulin og rikt med fett ser ut til å feile når det gjelder apetittkontroll. Søtt gjør en sulten selv om man egentlig er mett.

Jeg anbefaler ett fokus for deg og det er å redusere insulinnivået ditt, naturlig. Spis slik at du ikke trenger insulinet og ellers, spis naturlig mat som ikke er blitt forringet i kvalitet gjennom produksjon.

Det alle er enige om at er et gunstig fett er enumettet fett som du finner i raps, oliven, nøtter, smør, etc. Dette brukes kun til energi og burde funke bra som næring istedenfor karbo som vil drive insulinet. Og få i det nok omega 3 og begrens mengdene flerumettede billige planteoljer (som feks soyaolje og maisolje) og sky transfett som pesten (du finner dette i margariner, kjøpte bakevarer, fast-food)

Mange her inne spiser også naturlig mettet fett fordi det er stabilt, og naturlig og sunn energi for kroppen.

Diabetikerforbundet i USA anerkjenner også lavkarbo som et godt alternativ som koshold for diabetikere. Norge er fryktelig treige med slike endringer.

har du insulinresistens og spiser lavfett vil karboinnholdet uansett hva du gjør bli såpass høyt at du konstant går på litt for høye insulin og blodsukkerverdier ila dagen. Høyt insulinnivå = stor fettproduksjon internt i kroppen. Så et lavfett-alternativ hjelper veldig lite på fettnivåer i blodet.

kostreform.no/


#5

Sporty sa for siden:

Hei sann

Tusen hjertelig takk for at dere tar dere tid til å svare :D Det er mange tanker som skal erstattes kjennes det ut som.......

Mvh Sporty :)


#6

Iset sa for siden:

Ja, vi har alle vært der en gang. :D Jeg var faktisk hardbarka MOTSTANDER for 5-6 år siden. Nå er jeg helt motsatt, etter å ha brukt noen år på å virkelig sette meg inn i hva dette er for noe. Kritikere har som regel ikke lest noe annet enn et par tabloide feilaktige artikler og tror dermed de kan alt. Sånn var desverre jeg også. Huff.


#7

noli sa for siden:

Ja, det å endre tankegangen er en omstillingsprosess. Etter en en og halv uke kan jeg fremdeles få dårlig samvittighet for eggene jeg spiser til frokost.

Men husker du ikke reklamen som gikk på TV for en stund siden: Ja til flere søndager? Altså, spis egg oftere enn på søndag.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.