< Tilbake til oversikten

Vilt kjøtt/fisk

#1

Nike sa for siden:

Er det kun reinsdyr- og lammekjøtt som er vilt? Hva med fisk? Og reker? Altså, hvis man ikke ønsker å ha i seg antibiotikum og annet snacks som fores i oppdrettsdyr- og fugl og fisk - hva spiser man da?


#2

luringen sa for siden:

rein, elg, hjort, hare...rype, due, ...villaks, torsk er vel ikke oppdrettet. Reker er vel vilt nok? Krabber...


#3

noli sa for siden:

Lammekjøtt er ikke vilt. ;)

Alle de dyrene og fiskene som lever fritt, som ingen eier, er vilt. Men du må huske på at man aldri vet hva de dyrene som lever vilt har spist.


#4

Nike sa for siden:

Åh - krabbe er det beste jeg vet! Men så upraktisk å tilberede da.. Får vel bare innse at det ikke finnes raske løsninger på et rent kosthold.


#5

luringen sa for siden:

Vi har jo fiskebutikker ...som selger både krabbe, reker og fersk fisk! Bunnpris gourmet har også mye snadder...blåskjell...mmm...kamskjell....scampi...


#6

Nike sa for siden:

Ja, men det koster det hvite ut av øyet... Men scampi hadde jeg rent glemt - det er jo snacks det!:)


#7

luringen sa for siden:

kjøp billig frossen fisk da og lag god fiskemat sjøl? Mmmmm...hjemmelaga fiskegrateng...


#8

Nike sa for siden:

Litt vanskelig å lage fiskegrateng uten melk, mel, pasta og ost...;) Men det finnes vel frosne fileter som går an å svelge au naturell og. Men i en overgang til et relativt strengt kosthold trenger jeg noe som smaker mye og godt, ellers faller jeg fort tilbake til gamle spor. Men nå har jeg handlet inn finnbiff og reker - prisen på rekene oppveiet for den grovt overprisede finnbiffen:)


#9

Pearl sa for siden:

Er det ikke sånn at de lammene som slaktes på høsten har vært ute på beite fra de ble født og at bare de som skal overvintre inne får for? Interessant tråd foresten. Jeg er også veldig opptatt av å ikke få i meg medisiner gjennom dyrenes/fiskenes kosthold. Har forstått at nå eksperimenteres det også med oppdrett av torsk. Liker det dårlig hvis det betyr enda mer medisiner i maten.


#10

Nike sa for siden:

WTF?!!!!?!:mad::mad::mad: Skal de ta fra oss torsken og nå?! Det er jo snart ikke mulig å få tak i ren mat lenger.

Ang lammekjøtt så vet jeg ikke helt, og ikke er jeg spesielt glad i det heller, så kommer nok ikke til å spise det utpreget mye.

Man kan jo også stille spørsmål ved renheten på grønnsaker og frukt, men for egen del må jeg sette grensen et sted, ellers blir det jo ikke noe tilbake å spise. Jeg er fryktelig glad i kylling, men den lukten som slår mot en når man åpner en pakke filet, er alt annet enn sunn spør du meg. Det samme gjelder annen mat som i live ikke hadde de beste kår..


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.