HEISANN
jeg lurer på hvordan fordelingen på proteiner, fett og karbo skal være for meg?
Vet det er mange utregninger her, men de fleste er basert på vektnedgang. Jeg skal ikke endre vekt, men ønsker lav-karbo for det. Det virker som jeg går inn og ut av ketolyse, er ikke sikker. Jeg trenger ikke være i ketolyse. Kanskje rundt 60-70 g karbo pr dag kan være noe?...hvordan regner jeg ut proteiner?..veier 57 kg, så da blir det ca 60-70 g proteiner også? er ikke så veldig aktiv, har ikke så mye energi om dagen(går litt turer innimellom da) og beveger meg litt på jobb.
Hvor mye fett skal jeg da ha?..
Noen som har litt diett-tips?
Det høres ut som om et fedonkosthold er greia for deg. Fordelingen bør være omtrent på 30% fett, 30%protein, og 40%karbo. Dette er dog veiledende, og for mange er det en fordel med mer protein og mindre karbohydrater, men siden du ikke trenger å slanke deg går det sikkert fint. Ellers kan du jo også benytte deg av "Håndflatemodellen" når du skal beregne mengde protein til et måltid. Det vil si at du bør spise like my kjøtt som tilsvarer din egen håndflate (ikke medregnet fingre) til et måltid. Lykke til
Hei!
takk for svar! Har bok av Fedon så jeg kjenner til håndflate-modellen. Så den er fin med tanke på proteinene.
Når du nevner % så er det fra kcal-mengdene, og ikke i vekt%, ikke sant?..
Jeg tenkte mer lavkarbo enn Lindberg, Synes Lindberg er en bra vedlikeholdsiett.Enten man er syk eller har overvekt. Når jeg er blitt frisk ønsker jeg meg ala Lindberg-diett. Nå er jeg mer usikker. Må spise meg frisk først, få stabilsert blodsukker etc.. Men jeg lurer jo på hvor mye fett jeg omtrent bør ha?.
har ikke merket så stor forskjell på min diett ennå, og lurer på hvorfor?....jeg har ikke vekten å måle meg på, og da vil det sikkert ta mye lengre tid?
Spiser jeg for lite karbo?...for lite/for mye fett?...derfor spør jeg etter mer eksakte tall så har jeg noe jeg kan forholde meg til, siden jeg vakler litt frem og tilbake nå...
Er det noen som har spist seg frisk her, uten vektresultat? hva er såfall den dietten?
Jeg har jo spist meg frisk (slank også, forsåvidt) med Atkins, men nå vet jeg ikke hva du lider av.
Jeg mener å ha lest et sted at du har lest "Bedre uten brød", så hva med å prøve optimal ernæring? På OE skal man ha 72 gr kh om dagen, og det høres jo ut som noe i din retning, selv om jeg må si jeg stussa litt over BEene (brødenheter) som blir beskrevet i boka, så er det sikkert lett å finne hvilke karbohydrater som fungerer best i din kropp ved å tilføre og fjerne gradvis.
Sånn sett er Atkins fint, fordi man har vedvarendestigen, der man tilsetter en og en matvare hver uke.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.