"Karbohydrater i løk lagres ikke i form av stivelse slik som hos poteter, men i form av fruktan som spaltes først i tykktarmen, og gir derfor ikke noen økning i blodsukkeret."
Ut i fra hva du skriver høres det jo sånn ut. Det er helt sikkert individuelle forskjeller her også, men jeg kan ikke huske å ha hørt om noen som har opplevd at løk er en av stopperne for vektnedgang. Jeg personlig har alltid spist mye løk uten at det har vært et hinder!
Har også stusset litt på det med løken. Løk er jo så innmari godt og kan heve det meste av mat flere hakk. Er nok ikke uten grunn at det blir kalt fattigmanns trøffel. Tilbake til saken, jeg har funnet idealvekta mi kostholdet kommer fortsatt til å være lavkarb, men jeg skeier voldsomt ut med bl.a løk det rare er at jeg fortsetter både vektreduksjon og jeg er i ketose. kanskje noe i det at kroppen ikke tar opp karbs fra løk.....?:D
Dette er da gammelt nytt? Nå er artikkelen du viser til fra 2008 og det var vel ikke så lenge etter det at jeg begynte å snus på lavkarbo og da var det snakk om dette med løk her inne i alle fall. :) Løk er NAM!
:p Noen ganger ser man ikke skogen for bare trær...
:lol:
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.