Hei! :)
Skulle ha kaffibesøk i dag og tenkte då at vafler var fint å lage, for då kunne eg ha mine eigne vafler, og i tillegg ha vanlege vafler. MEN det var jammen ikkje enkelt...:rolleyes:
Vaffelrøra var veldig rennende, då eg steikte den såg den ok ut, men når eg skulle ta den ut av vaffeljernet, smuldra den opp i tusen biter. Vaffelen var tynn og porøs... :eek: Skal det vere sånn eller har eg gjordt noko feil. Fulgte oppskrifta på boksen til bakemiksen...
Noen andre som har efraring med vafflene?
Eg fekk ei halv vafel eg... men,men. Gjekk greit det... Satser nok ikkje på vaffler neste gong eg får besøk...
Har noen tips om kva eg kan servere når eg får besøk, og skal ha noko til kaffien???
Helst noko eg kan ete og....
Jeg har eg veldig dårlig erfaring m bakemixen. Synes det har en ekkel bismak. Har ikke laget vaffler, men derimot pizzabunn.. De første bitene var greie, men så vokste det i munnen..
Anyway, jeg har en vaffeloppskrift som jeg har brukt flere ganger. Vafflene smaker nesten som vanlige og de blir litt tynnere, men henger fint sammen. De kan også serveres til gjestene, så slipper man å lage to rører.
4 egg
2 ts johannesbrødkjernemel el nestragel
1 ts bakepulver
1 ts kardemomme
15 dråper vaniljeessens
søtningsmiddel e smak, 3-4 ss..
1 dl rømme
25-50 g smør
Jeg pleier å røre ut jbkm, bakepulver og kardemomme i 1 egg, slik at det blir lettere å få ut alle klumpene, før jeg fortsetter med resten av ingred.
I oppskriften stod det 50 g smør, men da renner det smør ut av vaffeljernet, så jeg har i ca 25-30 g tenker jeg. Det holder lenge, og du slipper å pensle vaffeljernet for å si det sånn.
:eek:oh oh... jeg lager nemlig frokostpannekaer med bakemixen i dag. Skal servere hele familien. Kanskje ta oppi litt johannesbrødkjernemel for å binde det...
Jeg har nettopp spist vafler av denne røren fra lavkarbopikene og de ble knall!! :D
Men, kanskje litt dyrt i lengden å kjøpe sånne her + at jeg er ikke vant med kardemomme i vafler, så skulle gjerne funnet et bra oppskrift jeg kunne lagd selv.
Hodepine er et tegn på at du er på vei inn i ketose ja :klem: Det går heldigvis snart over. Jeg syns å huske at jeg testet den 3.dagen etter at jeg hadde startet, og da gav det fullt utslag :ja:
Eg testa og etter dag 3. Hodepine er tegn på ketose, javel... det forklarar kvifor eg har hatt så mykje migrene i det siste. Har dreve på i 12 dager no, og gått ned 4 kg... Er fornøyd så langt... Fekk faktisk kommentar i går om at buksa mi var for stor... Det var kjekt!!
Jeg har en meget velprøvd oppskrift, som er god og lettvint!!! Og denne har jeg servert til gud og hvermann, alle liker den!!!
Rør sammen:
5-6 egg
ca 3 ss splenda
evt liten ts bakepulver
evt litt kardemomme
Tilsett:
halv boks seterrømme
halv boks fløte
Rør godt sammen
Tilsett så:
2ss bakemix
5-6 ss proteinpulver (fra ketolyse.no)
Rør kraftig, så alle klumper forsvinner
100 g smeltet halvveis nedkjølt meierismør
røres i
Stekes som normalt, men stå ved siden av hele tiden, hvis de begynner å renne utover, lett litt på trykket fra øvre del av vaffeljernet.
Dette gir ca 10 plater, ca 3 karber pr. plate, og skaldeman ville vært veeeldig fornøyd med forholdstallet...
Tips: jeg steker opp alt på en gang, avkjøler og bruker til både frokost, lunsj og kveld, sammen med mer smør...
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.