< Tilbake til oversikten

Barn og lavkarbo

#1

Sense sa for siden:

På den korte stunden jeg har holdt på med lavkarbo har jeg allerede rukket å kjenne masse forandringer på kroppen. Eks. ingen hodepine (hadde før miiinst èn gang pr. uke), ikke vond nakke/rygg, ikke pms, ikke trøtt lengre, begynner å boble over av energi, sover utrolig godt ++

Så tenker jeg at barn må jo også ha godt av dette? Jeg får nesten vondt nå når jeg smører skive til mine små... skreller poteter.... koker pasta/ris etc. Har lest MASSE om kosthold og lavkarbomat de siste par ukene, og er helt overbevist om at det i kostholdet vårt ligger mange hemmeligheter mtp. helse og sykdommer.

Dere som har barn her inne... har dere kuttet mye av høykarbomat/sukker til deres barn også, etter at dere fikk øynene opp for dette selv? Hvordan gjør dere det i såfall, kuttet ut alt? mye? litt? I barnehagen f.eks så propper de i seg masse brødmat, tror ikke det hadde blitt så veldig populært om vi sendte med salat etc. De har ikke matpakke med seg, men får all mat i barnehagen. Kanskje enklere når de begynner på skolen...

Eldste vår sliter med astma og allergi, er mye trøtt og uopplagt (liten utholdenhet). Hadde vært interessant å se om litt endringer i kostholdet kunne endret dette. Noen som har erfaringer å dele med seg?


#2

Gerd sa for siden:

Unga her i huset spiser lavkarbo. Det har de gjort et års tid :ja: I den form av grovt speltbrød, grove knekkebrød, fullkornspasta og grønnsaker, salater, reint kjøtt/fugl/fisk.
Ikke er de så interessert i godis lenger heller...

Så jeg syns at lavkarbo er fint for unga mine :ja:

:)


#3

MorStine sa for siden:

Mine får i stor grad lavkarbo... Men de får grovt brød, knekkebrød og fullkornspasta. Men de raske karbene prøver vi så godt det lar seg gjøre å IKKE servere dem.


#4

Sense sa for siden:

Har dere kuttet ut poteter helt?


#5

luringen sa for siden:

Mor Stine, mangler det et ord i siste setningen din tro? Knise..

Vi kjører på et "vanlig" kosthold med lavere GI og sunnere alternativ, men er ikke fanatikere. Fullkornsalternativer, youplait u/sukker, villris, mye salat og masse grønnsaker til middagen, alltid frukt etc. Unga protesterer ikke, de er vant til det.. har jo prim og brunost også men de syns det er greit med makrell, hvitost, skinke osv. Syltetøy u/tilsatt sukker osv. Lite pizza etc, og da baker vi med spelt.


#6

Nike sa for siden:

Ja, det kan være vanskelig å få i ungene nok av de raske karbene:D


#7

Santa Sofia sa for siden:

Mine barn får omtrent samme mat som før, men jeg har helt sluttet å oppfordre dem til spise mer brød og potet ;) Åtteåringen liker ikke poteter noe særlig godt, og nå har jeg sluttet å lokke dem i henne. Litt ekstra grønnsaker som hun liker er en veldig god erstatning. Vi spiste ganske sunt før også, men jeg trodde nok at poteter og rotgrønnsaker var "bedre" og vi hadde det nokså ofte. I matpakka har hun flere ganger bedt om å få låne min laptopmatboks, og da har jeg fylt den med grønnsaker, frukt og litt nøtter i stedet for brødmat.


#8

Iset sa for siden:

Jeg spiser litt poteter av og til, men jeg lager ikke poteter kun til barna altså, SÅ næringsrike er de ikke. :p
Kan vel svare det samme som MorStine i grunnen. Men også her får vesla brødskiver i barnehagen (kneipp og SOFTFLORA!), så det er litt kjipt. Men men, kostholdet er jo bra ellers.


#9

MorStine sa for siden:

Haha, ja, det gjør jaggu det;) Gikk litt fort...

Ellers kunne jeg ha skrevet det innlegget Luringen skriver her selv, for det er akkurat slik det er her... Samme mat...


#10

Chantelle sa for siden:

Hei
Jeg har et barnehage barn.
Hun får mye lavkarbo. Hun og jeg har ganske likt kosthold,men hun får(ikke hver dag!) brødskive med i barnehage.
Jeg sender med feks kjøttboller, kyllingbiter, pølsebiter, salater, grønnsaker osv..med i nista. Noen ganger bruker jeg feks babyglassmat som jeg deler i to(til 2 dager), og tilsetter kjøtt/kylling og smør oppi. De fleste glass er høykarbo så jeg bruker de mest som basis til saus som jeg beriker med protein og fett(og ofte krydder også). hun er glad i hvitløk og cajennepepper feks...
Som regel er det rester etter middagen dagen før jeg sender med.
Frokosten er det måltidet som skiller seg ut fra mitt. Hun får ofte kornblanding med yoghurt/melk.og gjerne en proteinshake som drikke til.
Hun har vært mye plaget med allergi og eksem.
Nå går hun på melke fri og glutenfri kost og hennes eksem er så godt som borte!...men ingen tester har slått ut på at hun ikke tåler det...
Jeg tror generelt at barn gå få lavkarbo kost, men litt mer karbo enn vi har(bare ikke de raske).
Poteter, ris, mais, og pasta trenger ikke barna heller. Hvis det skal brukes er det grove/fullkorn osv...men vi har kuttet det nesten helt ut(hun får jo hos andre etc...)
Hun får også svært lite frukt da hun ikke tåler(eksem) mange av de. Hun tåler alle grønnsaker, kjøtt, fisk..
Hun er klar "steinalderbarn", stort sett bare den maten hun tåler best. Så da får hun jo det:)...og er altså blitt kvitt sin eksem...
Hun starter opp i fullkost-barnehage til høsten så det blir spennende å se hvordan det blir:rolleyes:


#11

pingunn sa for siden:

Her i huset får barna delvis lavkarbo. De spiser masse grønnsaker og kjøtt
og u matboksen blir det litt brød og grønnsaker. noen ganger middagsrester.
og jeg sender med kjøttboller og annet snaks. Maser heller ikke på at de skal spise så masse brød. men jeg lager ofte pasta til de og mannen i tilleg til det jeg spiser.
Har vurdert å kutte det ut. men det er i det minst nesten altid fulkorns pasta.
og altid grove brød,(spelt) De får god og variert mat. det er det viktikste for meg.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.