Levita sa for siden:
Fløtegratinerte neper
Hadde sååå lyst på fløtegratinerte poteter her en dag, men den slags går jo ikke, så da tenkte jeg at å gratinere neper må jo vel gå an. Neper har, etter det jeg har funnet ut, under 5 gram karbo pr.100 gram. Så da gjorde jeg som følger (som vanlig ble dette litt på slump, og det ble nok ca.3.porsjoner):
300 gram neper
1/2-3/4 boks kremfløte
1-2 fedd hvitløk
1/2 liten løk
Grovmalt pepper
Parmesan
Gulost
Nepene ble vasket, skrelt og skåret i løvtynne skiver og lagt utover i et ildfast fat. Hvitløken ble finhakket og løken ble skåret i fine strimler og spredt over nepene. Krydre med så mye pepper som ønskelig. Hell over fløte og strø til slutt revet parmesan og gulost over.
Stekes ved 200 grader i ca.30 minutter, eller til nepene er møre.
Veldig godt til litt grillet kjøtt, som f.eks. kylling.